nieuws

Augustus 2021

Start de dag met een lach!

 

Moeilijk je bed uit kunnen komen…. Herken je dat? Er zijn 2 belangrijke dingen die je kunt doen om de dag goed te beginnen: 1) je energie in beweging zetten, 2) positieve emoties activeren.
Je energie in beweging zetten kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld je flink uitrekken terwijl je nog in bed ligt, of cirkeltjes draaien met je enkels. Zelf vind ik het heerlijk om de dag te starten met wat push-ups en een stukje hardlopen. Maar ook een ademhalingsoefening of wat yoga-bewegingen kunnen prima werken. Wat bij jou en je situatie past.
Je positieve emoties kun je activeren, door bijvoorbeeld aan iets te denken wat je geweldig vindt. Dit heeft als gevolg, dat die mindset meegaat naar de volgende activiteit van de dag, bijvoorbeeld je ontbijt en daarna je autorit. Waardoor je de kans vergroot dat je dag leuker en positiever wordt.
En als je je leven helemaal tot een feest wilt om leren buigen, is er nog een extra stap: 3) visualiseer hoe je dag soepel en makkelijk zal verlopen. Sluit je ogen en haal je voor de geest dat het ontbijt met je kinderen gezellig is, dat je rit met de auto naar je werk soepeltjes verloopt, stoplichten springen op groen, er is geen file, je collega groet je vrolijk met een kop koffie. Als je zo een minuutje of wat pakt voordat de drukte van de dag start, begin je met een optimale start.
Natuurlijk merk je hier de eerste dag nog helemaal niets van. En ook de tweede nog niet. Maar als je structureel je dagen met deze 2 of 3 dingen start, zul je zien dat je over de gehele linie lekkerder in je vel gaat zitten en meer plezier hebt in het leven. En dat maakt het je bed uit komen een stuk gemakkelijker! De dag in met een lach!
Lees meer »
Juli 2021

Gewoontes voor gezondheid en balans, deel 4

Pluk de dag. Nee, maar echt, serieus. Gisteren was ik bij een condoleance. Er was ruimte voor verdriet, maar we hebben ook gelachen en van het heerlijke weer genoten. Samenzijn met dierbaren. Aan een half woord genoeg hebben. En ik realiseerde me ten volle hoe bijzonder het leven is. Hoe bijzonder het is wat er allemaal werkt in je lichaam. Hoe bijzonder de band tussen familieleden is. Zulke intense emoties ervaren en er laten zijn. Pluk de dag mensen, en geniet met volle teugen. Ook als het tegenzit.

Lees meer »

Vakantie sluiting

In verband met vakantie zal de praktijk van Levenskracht massage-therapie en acupunctuur gesloten zijn van maandag 26 juli tot en met vrijdag 13 augustus. Ik ga dan heerlijk genieten van wat rust en de natuur. Ik wens iedereen een heerlijke zomer toe en hoop je weer te zien in de praktijk vanaf half augustus. Tot dan!

Lees meer »
Juni 2021

Praktijkvoorbeeld: hernia

In maart strompelde een man mijn praktijk binnen. Hij had een flinke hernia in zijn onderrug, zei de neuroloog waar hij onder behandeling was. De pijn was verschrikkelijk. ‘S nachts werd hij er wakker van en hij kon bijna niet liggen, staan of zitten. Of ik wat aan de pijnklachten kon verbeteren?
De eerste keer in mijn praktijk was het met al die pijn niet zo makkelijk was om een houding op de behandeltafel te vinden die draaglijk was, en waarbij ik met mijn acupunctuurnaalden en massagegrepen aan de slag kon. Maar het lukte. Aan de zijkant van het bovenbeen zat een enorme verkramping in de spieren die voelde als een blok beton. Als we iets wilden bereiken, dan moest daar een duidelijke versoepeling in komen. Het duurde een aantal behandelingen voordat het blok beton echt zachter werd. Helaas nam de pijn nog niet zo af. Hij meldde dat hij in overleg met de neuroloog nu aan de morfine was en dat een operatie onafwendbaar leek. Als tussenstap stond een pijnbehandeling gepland waarbij de zenuw die de pijnklachten gaf zou worden geblokkeerd.
Tot ik half mei een verrassende bericht kreeg: de pijn was voor een groot deel weg. Meneer sliep weer hele nachten door. De pijnbehandeling was afgezegd en ook de operatie was niet meer in het zicht. Hoera! Want als de pijn weg is, dan ga je natuurlijker bewegen en is er ruimte voor herstel. Het advies dat ik hem gaf om met een oefentherapeut aan ‘goed bewegen’ te werken volgde hij op. En zo werkt hij actief aan zijn herstel en zit hij weer in de spiraal omhoog. De tijd tussen de behandelingen maken we nu langer. Hij vindt de behandelingen prettig en waardevol en is ontzettend blij met het resultaat. En daar word ik dan weer heel blij van!

Lees meer »

Verdiepingsopleiding gestart!

Afgelopen maandag was een dag waar ik al even naar uitkeek. Bij acupuncturist Bas van Pelt uit Alkmaar startte ik die dag een verdiepingsopleiding op het gebied van lichaam-geest connectie. Dat vind ik namelijk buitengewoon boeiend! Hoe werkt dat in je hersenen, als er een prikkel binnenkomt? Hoe ontstaan gedrags- en gedachtenpatronen eigenlijk? Hoe komt het dat sommige mensen altijd maar ‘aan’ staan? Hoe komt het dat je overtuigingen zoveel invloed op je leven hebben, en dat je er allerlei lichamelijke klachten van kunt krijgen? En hoe kan ik als massage-therapeut en acupuncturist mensen helpen in het doorbreken van hun niet-behulpzame patronen waardoor ook de lichamelijke klachten verminderen en wegvallen? Bas heeft een eigen methode ontwikkeld hoe je met een combinatie van acupunctuur en wat andere technieken je patronen gaat doorzien, doorvoelen en gaat kunnen loslaten. En dat ben ik, samen met Geertje Tameling uit Klazienaveen nu aan het leren van hem. Het voelde als een hele fijne bubbel die twee eerste lesdagen en ik kijk alweer uit naar de lesdagen in juli. Gisteren kon ik direct al het nodige in de praktijk brengen bij mijn klanten. Heb jij lichamelijke klachten waarvan je vermoedt dat een gedrags- of gedachtenpatroon het veroorzaakt, in stand houdt of versterkt? Of herken je je in altijd maar ‘aan’ staan? Neem vrijblijvend contact op en ik bespreek graag de mogelijkheden met je

Lees meer »

Collegiaal overleg in het zonnetje

Intervisie, een moeilijk woord voor overleg met een collega. Om elkaar scherp te houden. Om een lastige casus te bespreken. Om elkaar te inspireren. Om technieken, vaardigheden en kennis uit te wisselen. Vanuit de beroepsvereniging verplicht, maar nog veel harder door mijzelf gewenst. En als je dat dan op zo’n zonovergoten dag als vandaag met gewaardeerde collega Jeannette Sanders van De Groene Kamer uit Arnhem op een terrasje kan doen, dan is dat puur genieten!

Lees meer »