Vergoedingen in 2022

Gepubliceerd op 22 november 2021 om 14:01

Zo aan het eind van het jaar is het moment om de zorgverzekering weer tegen het licht te houden. Welk pakket past het best?

De eerste overweging is of je behandelingen bij Levenskracht massage-therapie (gedeeltelijk) vergoed wil krijgen. Weeg daarbij asjeblieft af wat je aan aanvullende premie (extra en bovenop de basispremie) moet betalen en wat je er aan vergoeding (maximaal) voor terug krijgt. Vaak is het namelijk lood om oud ijzer, tenzij je denkt gebruik te gaan maken van  meerdere 'potjes' binnen de aanvullende dekking.

Vervolgens is mijn advies te kijken op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen. Daar zie je welke verzekeraars een vergoeding geven voor Chinese geneeswijzen. Om het daarna helemaal zeker te weten is het verstandig om de verzekeraar zelf te bellen en te vragen of ze in 2022 prestatiecode 24104 acupunctuur of 24105 tuina massage-therapie vergoeden en welke voorwaarden daarvoor gelden. Soms is het van belang dat de behandelaar bij een bepaalde beroepsvereniging is aangesloten. Voor mij geldt dat ik aangesloten ben bij Zhong voor 24105 tuina massage-therapie en bij CAT voor  24104 acupunctuur en 24105 tuina massage-therapie. 

Een overzicht van de verzekeraars die vergoeding via CAT bieden is hier te vinden: Vergoedingen CAT

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.