Nieuws

Maart 2024

Stress, overspannen of burn-out? Durf je gevoel in te duiken!

“Tip 11: Vermijd tijdelijk zoveel mogelijk de contacten die je stress bezorgen.” lees ik op een site van een coach op het gebied van stress, overbelasting en burn-out. Tja, daar vind ik wat van, van dat soort tips. Je hebt er eigenlijk helemaal niets aan.

Het is een soort van open deur. Dit kunnen mensen met stress zelf ook wel bedenken. En het gaat daarmee voorbij aan wat het zo lastig maakt om de tip dan ook daadwerkelijk uit te voeren, namelijk je gevoel dat je die contacten niet KUNT vermijden. Er zit een gevoel, een emotie, een gedachte in de weg die het loslaten of het vermijden van die contacten onmogelijk maakt.

Het klinkt zo logisch: vermijd die stressvolle contacten en je stress vermindert. Appeltje-eitje, toch? En vervolgens lukt dat vermijden niet, door die in de weg zittende gevoelens, emoties, gedachtes. Met als gevolg: frustratie, nog meer stress, boos op jezelf of de ander. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van zo’n tip?!

De oplossing? Je gevoel in. Is dat leuk? Nee, zeker niet. Sterker nog: dat doet vaak pijn. Je hebt immers niet voor niets stress in dat contact/die relatie. Maar o wat kan het waardevol zijn om op zoek te gaan naar waar die pijn vandaan komt. Om met empathie naar je eigen gedrag en gevoelens te leren kijken. Om te leren voelen wat wel en wat niet bij jou past in die relatie. Stil te staan bij wat er voor jou speelt in zo’n stressvol contact en van daaruit te leren bewegen naar ander gedrag. Vaardigheden te oefenen, die het contact anders maken. Dat kan betekenen dat je afscheid durft te nemen van zo’n contact. Het kan ook betekenen dat je je grenzen aan durft te geven of je gevoelens durft te uiten. Waardoor een stressvol contact wellicht verandert in een waardevol contact.

Dat gaat niet van de ene op de andere dag, dat is een proces. En zo’n proces vraagt moed, geduld, doorzettingsvermogen en iemand die je hierin steunt. Moeilijk? ja. Mogelijk? Zeker!

Heb jij last van stress en ‘tips’ gekregen, waar je niet mee uit de voeten kunt? Wil je leren je gevoel in te gaan, waardoor je bij de bron komt van waar die stress vandaan komt? Vaardigheden leren door je gevoel te laten spreken? En daarmee flink wat levenskracht terug te vinden?

Graag ben ik die partner die je hierin begeleid. Ik bied sessies met een combinatie van massage-therapie, acupunctuur, cranio sacraal therapie en coaching, waardoor het contact met je lijf en je gevoel verbetert. Wil je erachter komen of we een match zijn om een proces in te gaan? Plan een gratis kennismaking in mijn praktijk in Apeldoorn. Even bellen voor meer informatie kan ook. Ik kijk er naar uit om je te leren kennen.

Lees meer »
Februari 2024

Selluf doennnnn

Bij veel van mijn klanten speelt dat ze vinden dat ze iets zelf moeten kunnen. Ook ik heb die neiging als ondernemer. Administratie, belastingaangifte, website bouwen en bijhouden, marketing….. en daarnaast wil ik uiteraard de best mogelijke therapeut zijn. En, je raadt het al, alles zelf doen is misschien wel kostenbesparend, maar niet altijd de oplossing die de meest optimale uitkomsten biedt. Zo vind ik het bijvoorbeeld heel lastig om uit te leggen, wat ik nou eigenlijk doe. En hoe trek je dan (de juiste) nieuwe klanten naar je toe?

 

M’n frustratie op dit gebied was de afgelopen maanden aardig opgelopen (zoals gezegd, ik ben gewoon een mens). Tijd om er mee aan de slag te gaan!

 

Een fijne klant tipte me op Catelijne Hol van Catelijne Werkt. Bij het kennismaken bleek al snel dat we elkaar goed aanvoelen en aanvullen. En dus zijn we nu samen aan de slag. Het is zo inspirerend om met Catelijne te werken! Ze ziet precies wanneer er in mijn hoofd een error ontstaat, geeft me dan een duwtje of stelt een vraag, waardoor bij mij het kwartje valt (en soms zelfs een dikke euro 😉).

 

Catelijne  helpt me helder te krijgen welke woorden ik kan gebruiken, welk verhaal ik te vertellen heb. Er gaan luikjes open in m’n hoofd, de informatie of gedachten die er al die tijd al zaten krijgen de ruimte en zo kan ik zelf de juiste woorden vinden. En dat zorgt er (straks) voor dat potentiële klanten beter snappen wat ze bij mij kunnen komen halen.

 

We zitten pas midden in het proces, maar ik voel me nu al zoveel meer ‘kapitein op eigen schip’. En het is zo fijn om even wat hulp te krijgen, zodat ik straks weer ‘selluf’ verder kan!

 

Eigenlijk is dit ook zoals ik werk ik met mijn klanten: inzetten op eigen kracht, prikkelen, uitdagen, samen onderzoeken wat werkt. En heel vaak levert dat verrassend mooie resultaten op en ontstaat er ruimte waar klanten dat niet verwacht hadden. En helpt dat ze net die stap vooruit, waardoor ze daarna weer zelf verder kunnen.

 

Nieuwsgierig of ik jou bij iets kan helpen weer kapitein op eigen schip te worden? Neem gerust contact met me op

Lees meer »
Januari 2024

Even puzzelen

Vandaag heb ik onverwacht een uurtje ‘over’. Ik wilde gaan studeren, maar het ontbrak me aan rust. Dus ik ben even gaan puzzelen! Zo leuk en leerzaam!

Voor de opleiding cranio sacraal therapie moeten we leren hoe ons hoofd in elkaar zit. De botten van het hoofd, dan wel te verstaan. Wist je dat onze schedel wel uit 22 botdelen bestaat?

In mijn praktijk heb ik een plastic ‘modelhoofd’ staan, heel handig om klanten iets uit te leggen. Vandaag heb ik hem helemaal uit elkaar gehaald en weer in elkaar gepuzzeld. Als al die losse stukjes op de tafel liggen is het toch weer even zoeken, hoe zat het ook al weer? Maar het is gelukt en best vlot (al zeg ik het zelf).

De eerste keer dat ik dat deed ging het iets minder vlot. Dat was ook eigenlijk onbedoeld. Toen ik de schedel kreeg en de doos open maakte, zat daar met koeienletters een waarschuwing bij: Let op: haal pas uit elkaar als je de in-elkaar-zet-instructie gelezen hebt.
En wat deed ik toen? Ik legde hem op een oneffen tafel, waar hij vanaf rolde en je raadt het al: de schedel lag in vele stukjes op de grond. En natuurlijk had ik toen de instructie nog niet gelezen. Duurde effe voor hij toen weer in elkaar zat…..

Maar al doende leert men en nu zet ik hem gelukkig een heel stuk sneller weer in elkaar. Alle schedelnaden sluiten weer naadloos op elkaar aan, zoals dat in jouw eigen hoofd ook zo hoort te zijn.

Zit er ergens teveel spanning, bijvoorbeeld door een valpartij, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Hoofdpijn, nekklachten, duizeligheid, tinnitus, om maar een paar voorbeelden te noemen. Zelfs je hormoonhuishouding kan er last van hebben. Met de zachte technieken uit de cranio sacraal therapie kun je weer evenwicht en balans terug brengen in het systeem.

Wil je weten of dit ook iets voor jou kan betekenen? Ik vertel je er graag meer over.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lees meer »

Een gezond en fijn 2024 gewenst!

De kop is eraf, de eerste dagen van 2024 liggen alweer achter ons. Ik hoop dat iedereen veilig en gezond het nieuwe jaar in gestapt is.

 

Mocht je een helpende hand nodig hebben op het gebied van gezondheid: ik heet je graag welkom in mijn praktijk (te Apeldoorn).

Om het wat aantrekkelijker te maken om de stap daadwerkelijk te zetten: momenteel bied ik een actie tarief van € 85,- voor een behandeling van een uur.

 

Maak je afspraak via: https://levenskrachtmassage.clientomgeving.nl/afspraak-maken?t=TBL1Wr9j

 

Wil je eerst overleggen of Levenskracht massage-therapie iets voor je is? Plan dan een gratis telefonische afspraak via: https://levenskrachtmassage.clientomgeving.nl/afspraak-maken?t=HhQuo82h

 

Ik hoop je snel te kunnen begroeten!

Lees meer »
December 2023

Fijne feestdagen!

Ik piep er even tussenuit voor de feestdagen: de praktijk is gesloten van vrijdag 22 december tot en met dinsdag 2 januari. Ik wens je fijne Kerstdagen en een mooi en gezond 2024!

Lees meer »
November 2023

Loslaten

Daar zitten we, met zijn drieën. Een wonderschoon, open, kwetsbaar, intiem moment. De liefde hangt voelbaar in de kamer. Ze houden elkaars handen vast, we houden elkaar vast, zo rondom dat bed in de huiskamer. Hij zegt dat hij er klaar voor is, niet meer bang voor het sterven dat komen gaat. Dat raakt zijn partner. Het voelt bijna of ik teveel ben, en toch ben ik er deel van, in dit slotstuk van de massage die ik hem zojuist gegeven heb. Wat een voorrecht.

 

Twee dagen ervoor is dat nog anders. Hij weet niet hoe dit leven los te laten, hij geniet er zo van. Hij heeft angst voor wat er ‘hierna’ is. Zijn gedachten zijn zo druk. Een goede vriendin, die klant in mijn praktijk is, vraagt me of ik kan komen om even ‘lief te aaien’. Een uur ben ik met hem samen, vreemden voor elkaar, en we maken echt contact. We maken contact door over het einde en wat daarna dan te spreken, filosoferend bijna. We maken fysiek contact, met heel zachte aanraking. Hij kan daardoor weer echt in verbinding komen met zijn lijf, zijn o zo zieke lijf. En daardoor naast de pijn ook het fijne gevoel weer ervaren echt met zichzelf in contact te zijn.

Er valt een rust over hem heen. Het hoofd, de gedachten worden rustig. Met kleine schokjes ontlaadt er spanning uit het lichaam. Dat is loslaten. Het voelt als in een warm bad stappen. Accepteren en vertrouwen dat je aankunt wat er op je pad komt. Vertrouwen dat de mensen die je achterlaat het enorme verlies kunnen dragen. Vertrouwen dat er verbinding is en blijft. Die massage was de hemel, zo beschrijft hij het later.

 

Een derde keer mag ik nog komen masseren. Ik merk in de aanraking dat hij aan het terug trekken is. Niet lang daarna is hij heen gegaan, omringd met mensen die van hem houden.

 

Dat ik van dit afscheidsproces onderdeel mocht uitmaken raakt mij nog steeds. En hoewel het inmiddels alweer even geleden is, kan ik wat er gebeurde bijna niet in woorden vatten. Woorden, hoe krachtig soms ook, schieten dikwijls te kort. Echt contact ervaren, kunnen zijn met wat er is, dat is met geen pen te beschrijven, dat voel je.

 

Ben jij of ken jij iemand die in de laatste fase van het leven zit en daarbij ondersteuning kan gebruiken? Of wil je ook (weer) ervaren hoe het is om echt in contact te komen met jezelf, met alles wat er is in je leven? Ik nodig je uit om contact op te nemen. Je bent welkom in mijn praktijk in Apeldoorn, indien nodig kom ik op locatie (Apeldoorn en omgeving).

Lees meer »