nieuws

Oktober 2019

Acupunctuur: weer een stap verder

Dinsdag 1 oktober geslaagd voor 3 (van de 9) modules van de acupunctuur opleiding die ik aan het volgen ben. In november en december staan de praktijkexamens van de andere 6 modules op het programma. Ik ga er hard aan werken om die ook met een mooi resultaat te kunnen afsluiten!

Lees meer »
September 2019

Stress en burnout

Donderdag 26 september volgde ik een bijscholing op het gebied van stress en burnout. Dit onderwerp interesseert me enorm; niet alleen heb ik aardig wat cliënten die met deze problematiek kampen, ook heb ik zelf lange tijd last gehad van stressgerelateerde klachten. Deze bijscholing bracht me verdieping op welke effecten (langdurige) stress op het lichaam en je mentale gemoedstoestand hebben. Daarnaast heeft het me duidelijk inzicht gegeven dat stress een niet te onderschatten factor in iemands (on)gezondheid is en welke hulp ik daarbij als therapeut kan geven. Een belangrijke rol voor mij als therapeut is om iemand terug in contact te brengen met zijn/haar lijf en de signalen die je lichaam afgeeft. Herkennen van de signalen is een cruciale stap in de richting van gezondheid en zo makkelijk nog niet. Daarbij kan ik helpen. Heb je last van stressgerelateerde klachten? Of ken je iemand die wel wat hulp op dit gebied kan gebruiken? Graag geef ik meer informatie en laat ik je voelen wat ik als therapeut kan betekenen. Neem contact op voor een kennismakingsafspraak via Contact

Lees meer »

Bijscholing marketing

Zaterdag 7 september woonde ik een bijscholing op het gebied van marketing bij. Super interessant! Ik heb weer een paar nieuwe ideeën opgedaan hoe ik beter zichtbaar ben voor mensen die graag van hun klachten af willen. Ben je geïnteresseerd om meer te weten te komen over mijn werkwijze? Boek gerust een kennismakingsmassage. Die bevat een massage van 15 minuten en ruimte om al je vragen te stellen. En dat voor een heel vriendelijke prijsje! 

Lees meer »
Juli 2019

Chronische rugklachten

In mijn praktijk ontvang ik veel mensen met rugklachten. Deze lopen uiteen van lage rugklachten tot een schouder die vast lijkt te zitten door spanning op een deel van de rug. Meestal lukt het met de krachtige massage-technieken wel om daar duidelijk verbetering in te krijgen. Maar het is altijd fijn om meer te kunnen aanbieden voor die klachten die niet veel lijken te verbeteren. De techniek die ik hiervoor geleerd heb zet steeds 4 acupunctuur naalden per ruggenwervel. Hiermee kom je nog dieper dan met de massage en ontspan je zelfs de allerdiepst liggende lange rugspieren. Deze rug-behandeling wordt altijd vooraf gegaan door een controle van de reflexzones van de buik en de behandeling daarvan (zie het stukje over Hara). Deze combinatie van technieken helpt bij de meest hardnekkige rugklachten, zelfs bij scoliose. Benieuwd of dit iets voor jou kan zijn? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Lees meer »
Juni 2019

Hara

Dinsdag 4 juni was ik weer bij acupunctuur les. Dit maal een heel interessante les over reflexzones in de buik, Hara genoemd. We leerden de verschillende plekken in de buik te voelen op pijn en hardheid. De verschillende gebieden waar de buik niet soepel voelt geven een indicatie wat er niet in balans is. Per reflexzone zijn er dan oplospunten, bijvoorbeeld op de voet of het been. Deze worden dan 30 seconden gemasseerd, waarna opnieuw de reflexzone ingedrukt wordt. Vaak vermindert direct de pijn of de hardheid in het reflexpunt, waarna een acupunctuurnaald op het oplospunt wordt gezet. Zo worden alle pijnlijke reflexzones afgewerkt tot er een aanzienlijke verbetering optreedt. De klant merkt op deze manier heel direct dat er iets gebeurt in het lijf. Sindsdien heb ik deze methode al op verschillende klanten toegepast en ik krijg er heel positieve reacties op. Wil jij ook van je chronische klachten af? Dan is dit een heel goede methode om in balans te komen. Bel of mail me voor meer informatie en/of een afspraak.

Lees meer »

Vaderdag actie

Ook voor vaderdag hebben we een mooie actie. Zondag 16 juni is het weer vaderdag. Een mooie manier om vader te laten weten dat ie er mag zijn kun je boeken bij Levenskracht massage-therapie: 40 minuten ontspanningsmassage voor slechts € 32,50! Tijdelijk te boeken via  https://personalitydepraktijk.boekingapp.nl/ onder de tab 'vaderdag'. Je vindt daar nog een aantal andere leuke aanbiedingen ook die door mijn collega's van de Praktijk worden aangeboden.. We hopen je (vader) snel te zien!

Lees meer »