nieuws

September 2023

September Actiemaand!

Na een heerlijke zomerbreak ben ik vol energie weer aan het werk. Tijdens de zomer heb ik terug gekeken op het afgelopen jaar. Ik merk dat het een leerzaam jaar is geweest voor me, met veel groei en ontwikkeling, waardoor ik nu beter weet wie ik ben, als mens en als therapeut.


Begin van dit jaar startte ik met het verleggen van mijn focus meer richting coaching. Dat blijkt toch niet helemaal de richting te zijn die bij me past. Ik merk dat het ‘ontmoeten’ van iemand via mijn handen voor mij het beste werkt. En ik heb vele mooie ontmoetingen gehad dit jaar!


Ontmoeten, verbinding maken, prachtige gesprekken, echt contact: dat is echt het mooiste van
het werk wat ik mag doen. En het fijne is, het leidt vaak tot ontlading en ontspanning, waardoor
er ruimte komt voor iets anders, nl. heling en genezing!


In m’n praktijk ervaar ik dit onder andere bij mensen die jaren geleden een ongeluk of operatie
hebben gehad. Heel vaak blijft er een stuk emotie ‘vastgeplakt’ in het lichaam. En dat kan jaren
later problemen geven, terwijl het ongeluk of de operatie dan niet altijd in beeld meer is als
veroorzaker. Voor klantverhalen, zie Restklachten na ongeluk, Restklachten na operatie of volg me op mijn (zakelijke) facebookpagina.


Ben jij ook (weer) toe aan een mooie ontmoeting? Contact maken met iets dat aandacht nodig
heeft, zodat klachten kunnen afnemen? Graag ontmoet ik jou (weer)!


Maak je een afspraak in september, dan kost de sessie (van een uur) geen € 110,- maar € 85,-.
Plan je afspraak via SeptemberActie of stuur me een whatsapp bericht via 06-46062634.


Heel graag zie ik je in mijn praktijk!

Lees meer »
Augustus 2023

Magie

Ik geloof in magie. Magie is overal, altijd. Alleen zien we het soms niet. Tijdens mijn vakantie ook weer een onverwacht magisch moment beleefd. Ik was in Amerika, bij oude vrienden op bezoek. We zitten met z’n allen rond de tafel, op de verranda. Met pizza van Pizzahut. Tja, Amerikaanser krijg je het niet 😉.

Op de pizzadoos zit een ‘friemeltje’. Ik denk er verder niets van, kan (zonder bril) ook niet zien wat het is. En dan beweegt het, het ‘friemeltje’ verplaatst zich. Hmmmmm. Toch maar even de bril opzetten. Maar het dingetje is zo klein, ik kan er nog niet veel van maken. Dan maar met een ‘truuk’: ik maak een foto met m’n telefoon en zoom in op de foto. (tip: doe het zelf ook even)

Wat er dan verschijnt is werkelijk magisch. Een prachtig insect in de meest waanzinnig mooie kleuren. Ik laat vol verwondering de foto aan de anderen zien. Die vervolgens denken dat ik ze voor de gek zit te houden. Niet dus!

Met enig zoekwerk (lang leve Google) komen we erachter dat het de ‘candy striped leafhopper’ is, een dwergcicade. En dat dat een van de meest voorkomende ‘leafhoppers’ is van de ongeveer 2500 (!!) leafhoppers in Noord Amerika. En geen van mijn Amerikaanse vrienden heeft hem eerder gezien.

En zo zie ik weer het bewijs: magie is overal, altijd. Als je er voor open staat, laat het zich zien!

Lees meer »
Juli 2023

tja, dat krijg je er nou van.....

Als je je werk fantastisch vind, dan neem je het gewoon mee op vakantie…. In 1991-1992 zat ik een schooljaar in Amerika. En ik zat bij zo’n fijn gezin, dat ik al vele malen ben terug geweest. En momenteel ben ik daar weer op bezoek. En zo kom je dan te kletsen over wat ik in het dagelijks leven doe. Meer en meer ben ik aan het werk met mensen die restklachten hebben na een ongeluk of operatie, soms al van vele jaren geleden. En dan blijkt dat ik zit te praten met iemand die in een ongeluk zijn been behoorlijk heeft verbrijzeld en die nu nog last heeft van zijn knie en regelmatig van zijn rug. En voor je het weet ben ik dan bezig met een behandeling 😁.

Diepe massage van de rug geeft al verlichting. Vervolgens cranio sacraal therapie op zijn been. Het lukt me om een groot deel van de opgeslagen spanning in het been eruit te krijgen. Zo fijn, als je het mooiste vak van de wereld mag doen en zooooo fijn als je ook op vakantie mensen kunt helpen!

Lees meer »

Zomerbreak

Ik geniet van een zomerbreak tm 6 augustus. Lekker opladen! Graag zie ik je weer in de praktijk vanaf 7 augustus. Ik wens je een fijne zomer!

Lees meer »

de kracht van een pak A4-tjes

Maar HOE DAN? vraagt mn klant vertwijfeld. Tijdens een behandeling komen we erachter dat de ruzie met zijn broer van 5 jaar geleden hem achtervolgt. Hij is er van overtuigd dat hij er alleen voor staat. En daardoor voelt het leven voor hem erg zwaar. Die overtuiging had hij daarvoor ook al en werd met deze ruzie enorm bevestigd. Zie je wel?! Hij begrijpt verstandelijk wel, dat dit geen helpende overtuiging is. Hij wil hem wel graag loslaten, maar hoe dan? Ik gaf hem de volgende oefening mee:

Zie je overtuiging als een pak A4tjes. Best zwaar, zeker als je die op armlengte een poosje vasthoudt. Dan voel je wel dat er veel energie in gaat zitten om dat vast te houden.

Dan pak je het bovenste vel van het pak. Dat schrijf je vol, met alles wat je vindt, denkt en voelt bij dat ene ‘akkefietje’. De feitelijkheden, en daarbij zinnen zoals 'dat voelde voor mij als......', het verhaal in je hoofd dat je er bij bedacht hebt, de betekenis die je het gegeven hebt. Dat vel leg je vervolgens weg.  En je ‘weeg’ vervolgens het overgebleven pak A4tjes weer op armlengte. Voel je verschil? Nee, tuurlijk niet, dat ene vel maakt geen verschil.

De dag erna doe je hetzelfde. Schrijf alles wat ‘eruit’ moet op het volgende vel. Ook dat leg je weg en weer ‘weeg’ je het pak. Weer geen merkbaar verschil.

En zo doe je dat een paar dagen achter elkaar. Er lijkt maar geen verbetering te ontstaan, het pak is nog steeds loodzwaar. En daar haken de meeste mensen af. Het helpt toch immers niks?

Maar wat, als je stug doorgaat? Vel voor vel, schrijf je je gevoelens van je af. Na verloop van tijd heb je alles wel opgeschreven wat er over die ruzie te zeggen is. Wellicht komen dezelfde emoties of gedachten keer op keer op keer terug. Dat is prima. Misschien ga je associaties maken met eerdere gebeurtenissen. Er gebeurt, heel subtiel, iets in je energie. Er verschuift iets in je gedachten. Je emoties gaan stromen en kunnen daardoor transformeren. Misschien werd je in de eerste vellen alleen maar bozer. Misschien ontstond er wat vellen later wel verdriet. En komt er halverwege het pak wel een angst tevoorschijn. Het papier is geduldig.

Als je stug doorgaat, dan wordt het pak A4tjes dunner en dunner. En lichter en lichter wordt je gevoel over de ruzie. Tot die er niet meer is. Omdat alles uit je systeem is. En je merkt dat je ‘die persoon’ helemaal niet nodig hebt om deze ruzie te beslechten en je emoties te verwerken.

Hmmmm verzucht mn klant. Misschien heb ik wel 2 pakken A4tjes nodig. Ja, lach ik, misschien wel. Heb je er iets langer voor nodig. Maar weet dat je er iets mee kunt. Het enige wat je hoeft te doen is volhouden.

Lees meer »
Juni 2023

hoe zwaar weegt een glas?

Zomaar een vraag van mij aan een klant tijdens een behandeling. Ze heeft het zwaar, het leven voelt zwaar. En daarom haal ik het voorbeeld van het glas erbij.  Ze doet een gok: 100 gram? Prima, laten we 100 gram afspreken. Als ik nou dat glas, met gestrekte arm, vasthoud, is het dan nog steeds 100 gram? Uhhh, ja, lijkt me wel, antwoordt ze.

En wat als ik dat glas nou een uur lang, met gestrekte arm vasthoud? Tja, dan zal dat wel zwaarder gaan voelen. Je arm gaat pijn doen, niet zo prettig.

En wat nou, als ik dat glas nog langer vasthoud en er ook nog regelmatig een plonsje water bij in doe? Dan gaat het loodzwaar voelen, je arm doet pijn, je schouder, je rug….

Het gaat hier natuurlijk niet om dat glas. Maar om iets anders dat ze vasthoudt. Een overtuiging over zichzelf. Dus laat maar los, als die overtuiging je niet dient. Hoe? Dat is voor iedereen anders. Bestaat vaak uit proberen, vallen en opstaan. Met kleine stapjes vertrouwen winnen dat die overtuiging misschien toch niet zo waar is als je dacht. Zo fijn, dat ik mijn klanten in dat proces kan begeleiden!

Wil jij ook leren ontdekken welke overtuigingen jouw leven ingewikkeld maken? En hoe je die kunt leren loslaten?  Ik heb nog een enkel plekje voor een kennismakingsgesprek voor ik volgende week van een zomerbreak ga genieten. Voor meer informatie zie www.levenskrachtmassage.nl. Ik zie je graag in mijn praktijk in Apeldoorn!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lees meer »