nieuws

Januari 2022

Versmeltend aanraken / tinnitus

Wat een heerlijke dag had ik afgelopen zaterdag! Degenen die me een beetje kennen weten dat ik altijd aan het bij-leren ben. Binnen de Vrij Leven / Aser-methode waar ik mee werk behoren cranio sacraal technieken tot de tools die ik gebruik. En omdat ik daar graag nog verdieping in krijg had ik zaterdag een basisdag cranio sacraal therapie. Deze therapie werkt op basis van ‘versmeltend aanraken’, alsof je je handen in een beekje steekt zonder het oppervlakte te laten rimpelen. Het was heel bijzonder om dat te ervaren. Het fenomeen ‘aanraken’ kreeg daar voor mij een diepere dimensie, die ik direct in de praktijk weer kan toepassen.

 

Het mooie van dat soort dagen is ook dat je in contact komt met allerlei interessante mensen. Zo ontmoette ik Sandra Posthumus. Zij behandelt in haar praktijk uitsluitend mensen met tinnitus en beweert, in tegenstelling tot vele anderen, dat daar wel degelijk vaak iets aan te verbeteren is. Met een wachtlijst van 2 jaar kom je niet zomaar bij haar terecht. Gelukkig biedt haar website https://www.tinnitus-info.nl/ veel informatie en heeft ze een fantastisch boek geschreven ‘Tinnitus, er is iets aan te doen’.

In dit boek zit ook een heel gedeelte waarin je week voor week zelf aan de slag gaat. Sandra noemt in haar boek mogelijkheden voor helpende acties, waarvan er enkele zijn waar ik een rol in kan spelen: de spieren los (laten) maken, de controle loslaten, ‘oud zeer’ opruimen en opgekropte emoties uiten. De Vrij Leven / Aser-methode is hier uitstekend geschikt voor.

Mocht je geïnteresseerd zijn in zo’n traject dan nodig ik je van harte uit om een (gratis) kennismakingsgesprek bij me te boeken. Kijk voor meer informatie op: Vrij Leven

Lees meer »
December 2021

Goed nieuws: Levenskracht massage-therapie blijft open!

Goed nieuws en slecht nieuws.
Het slechte nieuws heb je zaterdag 18 december gehoord in de persconferentie.

Het goede nieuws is dat Levenskracht massage-therapie vooralsnog gewoon open mag blijven.
Ik blijf doen wat ik altijd al deed: goed ventileren, veel mijn handen wassen en goed op mijn gezondheid letten en daar actief aan werken. Bij twijfel over mijn gezondheid laat ik me testen en doe ik preventief de praktijk dicht, maar op dit moment is dat gelukkig niet van toepassing.
Ik ben heel blij dat de praktijk op dit moment nog open kan blijven. Ik ben dankbaar dat ik zulk mooi werk mag doen en vind het heel belangrijk om mensen ondersteunen in het op peil brengen en houden van hun gezondheid.
Vooralsnog gaat mijn hart uit naar iedereen die veel last heeft van corona, maar ook naar de horeca, de detailhandel en alle anderen die hard getroffen worden door de maatregelen.
Zorg goed voor jezelf!

Lees meer »

Fijne Feestdagen!

Nog een week ben ik aan het werk en helemaal volgeboekt. Na een week vakantie tussen Kerst en Oud&Nieuw heet ik je graag in het nieuwe jaar weer welkom in mijn praktijk.

Fijne feestdagen en een mooi nieuw begin van 2022 gewenst!

Lees meer »

Opleiding afgerond

Net 2 dagen stage gelopen bij Bas van Pelt en daarmee zijn opleidingstraject afgerond. Heel veel geleerd tijdens de opleidingsdagen, zoveel meer begrip gekregen voor de connectie tussen lichaam en geest. En tijdens de stagedagen mocht ik meekijken en meedoen tijdens zijn behandelingen met cliënten, waardoor het begrip verder verdiepte. Het was fijn!

En nog fijner dat Bas, Geertje Tameling en ik vanaf nu eens per 2 maanden weer een dag bij elkaar komen om de opgedane kennis en vaardigheden te verdiepen, verankeren en uit te breiden. Ik zie nu alweer uit naar de volgende keer!

Lees meer »

Nog slechts enkele plekken beschikbaar

We zitten in de laatste maand van 2021. Wat een jaar is dit geweest. Mocht je dit jaar nog een behandeling van Levenskracht massage-therapie willen, er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar (op dinsdag 14 en vrijdag 17 december). Wees er dan snel bij.

Zeker als je overweegt een Vrij Leven/Aser-traject bij me te starten: dit traject kost normaal gesproken € 1.250,-, maar start je deze nog in 2021 dan betaal je € 950,-.  Wil je meer weten over wat dit inhoudt, check dan: Vrij Leven

Zie ik je nog dit jaar?

Lees meer »
November 2021

Vergoedingen in 2022

Zo aan het eind van het jaar is het moment om de zorgverzekering weer tegen het licht te houden. Welk pakket past het best?

De eerste overweging is of je behandelingen bij Levenskracht massage-therapie (gedeeltelijk) vergoed wil krijgen. Weeg daarbij asjeblieft af wat je aan aanvullende premie (extra en bovenop de basispremie) moet betalen en wat je er aan vergoeding (maximaal) voor terug krijgt. Vaak is het namelijk lood om oud ijzer, tenzij je denkt gebruik te gaan maken van  meerdere 'potjes' binnen de aanvullende dekking.

Vervolgens is mijn advies te kijken op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen. Daar zie je welke verzekeraars een vergoeding geven voor Chinese geneeswijzen. Om het daarna helemaal zeker te weten is het verstandig om de verzekeraar zelf te bellen en te vragen of ze in 2022 prestatiecode 24104 acupunctuur of 24105 tuina massage-therapie vergoeden en welke voorwaarden daarvoor gelden. Soms is het van belang dat de behandelaar bij een bepaalde beroepsvereniging is aangesloten. Voor mij geldt dat ik aangesloten ben bij Zhong voor 24105 tuina massage-therapie en bij CAT voor  24104 acupunctuur en 24105 tuina massage-therapie. 

Een overzicht van de verzekeraars die vergoeding via CAT bieden is hier te vinden: Vergoedingen CAT

Lees meer »