nieuws

Januari 2023

Maak kennis met m'n nieuwe vriend!

 

Dit is hem dan, mn allernieuwste vriend. Kijk ons eens lachen! Tijdens de cranio sacraal therapie scholing leer ik hoe ik rust in het hoofd kan brengen, letterlijk. Maar hoe leg je nou aan een klant uit, dat je hoofd wel uit 22 verschillende botdelen bestaat en hoeveel invloed die op elkaar hebben? En dat als je op je hoofd gevallen bent, of als je een hockeybal hebt op moeten vangen, dat dat heel veel gevolgen kan hebben, ook als dit al heel lang geleden is? Dit modelhoofd gaat me daarmee helpen. Superfijn. En natuurlijk ook heel fijn dat ik er weer een ‘papiertje’ bij heb. Bijscholing, ik geniet er telkens weer met volle teugen van!

Lees meer »
December 2022

Belly-dancing

De hele week kijk ik er naar uit, m’n nieuwe hobby op dinsdagochtend, waar ik ontzettend enthousiast over ben: buikdansen! Ik bak er geen hout van hoor, dat niet, maar ooooo wat vind ik het leuk.

Had ik afgelopen 2 jaar regelmatig last van een heup/hamstring blessure: tijdens de eerste lessen van buikdansen kwam ik erachter dat m’n ene heup amper meebeweegt en dat alles in heup- en bekkengebied vreselijk strak zat. Wat een verschil heeft dit wekelijkse uurtje gemaakt: ben van de stijfheid af, blessure behoort nu tot het verleden.

Wat mij betreft zou dit in het basispakket van de zorgverzekeraar moeten, dit is zo goed voor je lijf! Beweging in die ruggengraat, coördinatie van armen en benen die verschillende dingen doen, loslaten dat je hoofd snapt wat je lijf moet doen…. Pff het is echt werken, maar met een enorme stapel fun en lachen erbij. En koud zul je het niet hebben want je interne kachel gaat behoorlijk aan.

Zo fijn ook om met m’n vrouwelijke kant aan de slag te zijn. Sheila’s buikdansschool (https://www.sheilabuikdanscentrum.nl/ in Zutpen en Apeldoorn) beschrijft het prachtig: een vrouw zonder buik is als een hemel zonder sterren.  Wat een fantastisch motto!

 

PS: wees gerust: geen blote buiken tijdens de les hoor, wel heel leuke heupdoeken met belletjes die rinkelen!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lees meer »

Algemene voorwaarden en privacy-beleid ge-update

Graag breng ik je op de hoogte dat de algemene voorwaarden en het privacy-beleid van Levenskracht massage-therapie een update hebben gehad. Je kunt de bijgewerkte voorwaarden bekijken via de links helemaal onderaan iedere pagina van deze website. De wijzigingen zijn van kracht geworden op 5 december 2022.


De aanleidingen om de voorwaarden en het privacy-beleid aan te passen:
• het vanaf 1 januari 2023 niet langer aangesloten zijn bij beroepsvereniging Zhong. Wel blijf ik in 2023 aangesloten bij beroepsvereniging CAT
• het helderder verwoorden van de aansprakelijkheid van Levenskracht massage-therapie
• het aanscherpen van het annuleringsbeleid. Je kunt Afspraken kunnen tot 24 uur op werkdagen voorafgaand aan de afspraak door de Cliënt kosteloos worden geannuleerd of verzet. Het woord ‘werkdagen’ is toegevoegd. Dit betekent dat als de afspraak op een maandag valt, dat dan deze uiterlijk vrijdag tot het tijdstip van de afspraak dient te worden verzet/geannuleerd. Indien de afspraak niet tijdig wordt geannuleerd, verzet of in geval van een no-show wordt het volledige bedrag van de geplande Behandeling in rekening gebracht.

 

Door gebruik te blijven maken van de diensten van Levenskracht massage-therapie op of na 5 december 2022 stem je in met deze aanpassingen. Ik vertrouw op je begrip.

Lees meer »

De volumeknop

Je lichaam fluistert. Allerlei kleine signaaltjes geeft het af richting hersenen hoe het er met/in de ‘buitenwereld’ voorstaat en of er op gereageerd moet worden. We zijn ons vaak niet zo bewust van deze signaaltjes en wij mensen zijn er ook behoorlijk goed in om signaaltjes te negeren als ze ons niet zo lekker uitkomen. Als ze niet zo fijn zijn bijvoorbeeld. Omdat ze een vervelend gevoel bij je oproepen. Of omdat dat pijntje niet uitkomt, omdat we nog zo vreselijk veel te doen hebben en we even dóór moeten.

Maar het lichaam geeft die signaaltjes niet voor niets af en het geniale systeem dat ons lijf heet heeft hiervoor een mooie oplossing: het fluisteren wordt een graadje harder in volume afgesteld. En als we dan nog negeren, dan draait het lijf nog een keer de volumeknop omhoog en nog een keer. Net zolang tot het lijf schreeuwt. Bijvoorbeeld in de vorm van pijn. Of in de vorm van depressie. Of in de vorm van tinnitus, je lichaam kan behoorlijk creatief zijn. En de volumeknop blijft net zolang op maximaal staan tot we er niet langer omheen kunnen. Net zolang tot we bereid zijn ons eens af te gaan vragen wat het allemaal te betekenen heeft, dat gedoe in ons lijf. Aan welke patronen we ons vasthouden die ons niet langer van dienst zijn.

In het Aser-traject (van bedenker acupuncturist Bas van Pelt, die het boek Vrij Leven schreef) leer je stilstaan bij deze signalen. Zoeken we naar de onderliggende emoties die gezien, ervaren en erkend willen worden. Dat is pittig, maar hiermee kun je de volumeknop van die schreeuwende klacht in je lijf bedienen. Als je luistert, dan is het namelijk niet zo nodig om dat volume zo hoog te hebben. Je leert de volumeknop zelf bedienen, door in een traject van 4 tot 6 maanden een aantal sessies in mijn praktijk in Apeldoorn te plannen en door thuis met online filmpjes en opdrachten aan de slag te gaan .

Ben jij er klaar voor? Om op zoek te gaan hoe te luisteren naar de fluisteringen van je lichaam en daarmee je klachten’volume’ omlaag te draaien?

Graag hoor ik je verhaal en nodig ik je uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Zodat we samen kunnen zien of het Aser-traject voor jou passend is.
Vanaf 1 januari 2023 kost dit traject € 1.500,-. Maak je in 2022 nog een afspraak dan kost het traject nog € 1.250,-. Ik heb hiervoor nog enkele plekken beschikbaar.

Meer informatie vind je op Vrij Leven. De link om online een afspraak te maken vind je bij Contact. Ook kun je me bellen of appen voor meer informatie of een afspraak op: 06-46062634. Ik zie er naar uit om met je aan de slag te gaan!

Lees meer »
Oktober 2022

Winnaars win-actie!

Tjonge, wat ben ik blij met alle deel-acties op Facebook van vorige week, dank jullie wel allemaal! Wat ik het liefst van alles doe is met mijn praktijk Levenskracht massage-therapie mensen begeleiden in hun proces om van klachten af te komen. En dat kan alleen als men weet dat ik er ben en wat ik kan bieden. En jullie deel-acties helpen daarbij, dank!

En hoe leuk is het om de week te starten met 2 mensen blij maken die deze loting hebben gewonnen: Miranda en Carin, van harte gefeliciteerd! 

Fijne en gezonde week iedereen!

 

Lees meer »

Win-actie!

Zo blij kijk ik als ik weer nieuwe fantastische technieken heb mogen leren!
Afgelopen vrijdag rondde ik de basistraining van cranio sacraal therapie af. Van cranio wattes? Tot vorig jaar had ik geen idee wat cranio sacraal therapie was. Het is een ‘van kop tot kont, en alles wat daartussen zit’ therapie voor bindweefsel, gebruikmakend van heel zachte technieken.
Wie mijn massages kent weet dat die soms behoorlijk pittig kunnen zijn. Daarom ben ik heel blij om nu ook een super krachtige, maar veel vriendelijkere manier ken om bindweefsel te kunnen ontspannen. En het smaakt naar meer, ik sta alweer ingeschreven voor de volgende module, ik kan het niet laten….
Graag wil ik mijn enthousiasme delen: onder degenen die m’n facebook pagina delen verloot ik volgende week 2 behandelingen met deze (basis)cranio sacraal technieken!

Lees meer »