nieuws

Oktober 2018

COOL

Vorige week had ik een heel leuk overleg met Gerrita Huisman over een nieuw fenomeen: COOL, Coaching op leefstijl. Gerrita is een coach die doorprikt tot de kern van de zaak en past dat in dit geval toe op overgewicht. COOL is 2-jarig leefstijlprogramma wat zich richt op voeding, beweging, stress, slaap, ontspanning en gedrag met als doel om duurzaam gewicht kwijt te raken en beter in je vel te komen. Tijdens die 2 jaar zijn er groepsbijeenkomsten en individuele sessies. En het mooie is: COOL wordt vanaf 1-1-2019 volledig vergoed in de basiszorgverzekering!  

Gerrita en ik onderzoeken momenteel of ik een rol kan spelen in de groepssessies. We zien daar wel mogelijkheden!

Dus wil je nu eens echt van die te grote maat af en ben je geïnteresseerd in COOL, kijk dan even op http://www.gerritahuisman.nl/overgewicht voor meer informatie en de voorwaarden.

Lees meer »

Vergoeding door zorgverzekeraar

Goed nieuws van Levenskracht massage-therapie! Vanaf 1 oktober 2018 worden mijn therapeutische behandelingen vergoed in het aanvullende pakket van zorgverzekeraars! 

Levenskracht massage-therapie is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong. Van therapeuten die zijn aangesloten bij de Zhong wordt de behandeling vergoed. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden: alle behandelaars voldoen aan de eisen gesteld door de zorgverzekeraars.

Voorwaarde voor (gedeeltelijke) vergoeding is wel dat je een aanvullende pakket* hebt, waarin je zorgverzekeraar Chinese geneeswijzen in de categorie alternatieve geneeswijzen heeft opgenomen. De meeste, maar niet alle verzekeraars, vergoeden Chinese geneeswijzen. Hoeveel maximaal wordt vergoed, per keer en per jaar, verschilt per zorgverzekeraar.

Je kunt dit zelf checken in de vergoedingenlijst op ZorgWijzer via https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen#vergoedingen

Hiermee worden mijn therapeutische behandelingen toegankelijk(er) voor een grotere groep mensen en daar ben ik heel blij mee. Dus heb je een lichamelijke klacht waar je van af wil, neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via de contact-button hiernaast, via 06-46062634 of via De Praktijk op de Edisonlaan, waar ik gevestigd ben.

Ik hoop je snel in mijn praktijk te mogen begroeten!

Lees meer »

Combi deal

De Praktijk, waar ik gevestigd ben, heeft een heel mooie aanbieding: drie behandelingen naar keuze voor maar € 75,-. Voor jezelf of om te delen. Diverse behandelingen om uit te kiezen: Ontspanningsmassage, Gezichtsbehandeling, Voetverzorging, Handverzorging en Voetreflexmassage. 
Deze actie is geldig van 1 oktober tot 31 december, dus drie maanden lang genieten. Kijk op www.depraktijk.nu of bel 055-5761080.

Lees meer »
Augustus 2018

Zere schouders van de zware schooltas?

Deze week zijn de scholen weer begonnen. Brugklassers met zware tassen..... soms is de tas haast groter dan het king. Gevolg kan schouderpijn zijn. Een korte massage kan enorm helpen en voorkomt grotere klachten! Maak gerust een afspraak van een kwartier bij Levenskracht massage-therapie. Ik help graag! 

Lees meer »

Aanvraag ingediend

Afgelopen dinsdag was het zover, ik drukte op 'verzend' van de email met daarin de aanvraag tot omzetting tot praktiserend lid van de beroepsvereniging Zhong. Daarmee nam ik de laatste horde om mijn therapeutische behandelingen vergoed te gaan krijgen binnen het aanvullende pakket van zorgverzekeraars. Voordat ik deze omzetting kon aanvragen moest ik eerst slagen voor het diploma Medische Basiskennis en dat heb ik met vlag en wimpel gedaan. Vorige week viel dat diploma op de mat, heel fijn. Nu is het afwachten op reactie, laten we hopen dat het niet te lang gaat duren!

Lees meer »
Juli 2018

Examen medische basiskennis inderdaad gehaald!

Hoera! Afgelopen vrijdag ontving ik de mail van Total Health met de uitslag van mijn examen Medische Basiskennis. Met 3 dikke vette cijfers geslaagd! Nu is het wachten op de papieren versie van het diploma en de CPION registratie, zodat ik de procedure in kan om de therapeutische behandelingen vergoed te krijgen bij de aanvullende zorgverzekering. Weer een stapje dichterbij!

Lees meer »