Tussen je oren....

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 om 10:21

Het zit tussen je oren…

Mensen die mij al een poosje kennen weten dat ik in het verleden jarenlang last gehad heb van lichamelijke klachten. Nek/schouder/arm pijn om precies te zijn. Op een gegeven moment was de pijn zo heftig, dat ik mijn eigen haar niet meer kon wassen. Dat ik de knopjes van een pinapparaat niet meer ingedrukt kreeg. Dat ik niet meer kon auto rijden. Behoorlijk pijnlijk, frustrerend en beperkend in mijn leven.

Soms kreeg ik dan te horen ‘dat het tussen mijn oren zat’. Woedend kon ik worden op zo’n opmerking. Het voelde als een afwijzing, als niet begrepen worden, als ‘je bent een aansteller’. Alsof die pijn niet echt was. Alsof ik het mezelf aandeed.

En uiteindelijk bleek dat toch ook zo te zijn, alleen wilde ik daar toen nog niet aan. En hadden ze de boodschap misschien ook wat vriendelijker kunnen brengen.

Nu, jaren later, zie ik hoe ik last had van de gedachten ‘ik ben niet goed genoeg’ en de angst dat er dan niet van mij gehouden kon worden. Dat maakte dat ik, dag in dag uit, zo verschrikkelijk hard mijn best zat te doen om mezelf te bewijzen dat ik wel goed genoeg was en dat ik het waard was om liefde te mogen ontvangen. En daarmee overschreed ik al mijn grenzen.

En nu beoefen ik het mooiste beroep dat ik me kan bedenken, waarbij ik die armen en schouders heel wat gebruik! Dat stemmetje heb ik af en toe nog steeds, maar ik heb er geen last meer van. En daarmee is mijn nek/schouder/arm pijn ook verdwenen. Zo heeft de omschakeling ‘tussen mijn oren’ geleid tot herstel in mijn lichaam. Want lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden.

Wil jij onderzoeken of jouw lichamelijke klachten ook verholpen kunnen worden door met oude patronen en emoties aan de slag te gaan? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.