Levenseinde

Rust in de laatste levensfase

In een periode waarin elke dag waardevol is, biedt massagetherapie niet alleen comfort maar ook een diepe connectie met wat werkelijk belangrijk is. Als het einde nadert, gaat het niet alleen om medische zorg, maar ook om het behoud van waardigheid en het vinden van rust. Ik geef jou of jouw dierbare de ondersteuning die nodig is om met vrede en zonder spijt deze fase door te komen.

Hoe sta ik bij

Ik bied stervensbegeleiding die flexibel en aan elke specifieke situatie is aangepast. Voor iedereen die zoekt naar sereniteit en acceptatie. Deze zorg gaat niet over religieuze rituelen of traditionele behandelingen, maar over het bieden van comfort en het respecteren van persoonlijke wensen en behoeften. Of jij, of je dierbare nu worstelt met lichamelijke of emotionele pijn, of moeite hebt met onopgeloste zaken, het is een tijd om alles los te laten, zonder spijt, en met de regie in eigen handen.

Waarom massagetherapie bij levenseinde?

Massagetherapie in deze levensfase helpt niet alleen de pijn te verlichten, maar biedt ook emotionele steun en bevordert een vredig gevoel. Het kan moeilijk zijn om hulp te vragen voor een stervende in deze levensfase, vooral als hij of zij denkt dat de situatie zelf te moet aankunnen of  familie niet te willen belasten.

Door mijn zorg te accepteren ontstaat er een oordeelvrije, ondersteunende omgeving waarin de behoeften van de stervende en die van naasten worden gerespecteerd. Ik help om deze laatste periode minder belastend te maken, zodat iedereen zich kan focussen op wat echt telt: kwalitatief tijd doorbrengen met dierbaren en in vrede zijn met jezelf.

levenseinde begeleiding

Praktisch

Ik bied flexibele zorg aangepast aan persoonlijke behoeften en tijden, waardoor de stervende op eigen voorwaarden kan leven tot het einde. Ik ben beschikbaar buiten standaardtijden, zonder de noodzaak voor een formele intake. Mijn tarief voor een losse behandeling van 1 uur is  € 85,-

Waarom ik dit werk doe?

Ik ervaar het als een voorrecht om in deze levensfase echt contact met jezelf te mogen bieden. Ik gun het iedere stervende om in vrede dit leven achter zich te mogen laten en iedere nabestaande de ervaring te zien hoe hun dierbare vredig heen kan gaan.

Ontroerend behandelverhaal

loslaten stervensbegeleiding

Loslaten

Hoe ik zelf stervensbegeleiding heb ervaren

Daar zitten we, met zijn drieën. Een wonderschoon, open, kwetsbaar, intiem moment. De liefde hangt voelbaar in de kamer. Ze houden elkaars handen vast, we houden elkaar vast, zo rondom dat bed in de huiskamer. Hij zegt dat hij er klaar voor is, niet meer bang voor het sterven dat komen gaat. Dat raakt zijn partner. Het voelt bijna of ik teveel ben, en toch ben ik er deel van, in dit slotstuk van de massage die ik hem zojuist gegeven heb. Wat een voorrecht.