Spaar je rijk!

Gepubliceerd op 6 september 2021 om 17:15

Stel je eens voor dat je iedere dag een dubbeltje tekort komt in je financiën. Geen probleem, zou je denken, het is maar een dubbeltje. Maar na een aantal weken is het ineens een paar euro. En na een paar maanden loopt het bedrag aardig op, zodat je na een paar jaar een flinke schuld aan je broek hebt. Andersom stelt een dubbeltje winst per dag niet veel voor. Maar ook daar geldt dat je na een poosje een leuk bedrag bij elkaar verzameld hebt. En daar kun je dan weer leuke dingen mee doen.

 

Zo gaat het ook met gedachten. Een negatieve gedachte over jezelf, ach, dat kan toch niet zo’n kwaad? Het ellendige is, dat we heel vaak dezelfde (soort) gedachte hebben en dat het bij elkaar opgeteld na een poosje een negatief zelfbeeld oplevert.

 

Het kan ook anders. Stel dat je iedere dag een positieve gedachte over jezelf hebt. Eentje maar, zeg maar, dat dubbeltje winst. Een positieve gedachte, die je echt voelt over en bij jezelf. Soms is dat even wennen, we zijn vaak meer gewend aan een kritische blik. Maar iedere dag een positieve gedachte over jezelf, eentje die echt binnenkomt, dat levert na een poosje een zonniger kijk op. Zelfvertrouwen, weten dat je wat waard bent. Hoe fijn is dat?!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.