Start de dag met een lach!

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 om 11:36

 

Moeilijk je bed uit kunnen komen…. Herken je dat? Er zijn 2 belangrijke dingen die je kunt doen om de dag goed te beginnen: 1) je energie in beweging zetten, 2) positieve emoties activeren.
Je energie in beweging zetten kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld je flink uitrekken terwijl je nog in bed ligt, of cirkeltjes draaien met je enkels. Zelf vind ik het heerlijk om de dag te starten met wat push-ups en een stukje hardlopen. Maar ook een ademhalingsoefening of wat yoga-bewegingen kunnen prima werken. Wat bij jou en je situatie past.
Je positieve emoties kun je activeren, door bijvoorbeeld aan iets te denken wat je geweldig vindt. Dit heeft als gevolg, dat die mindset meegaat naar de volgende activiteit van de dag, bijvoorbeeld je ontbijt en daarna je autorit. Waardoor je de kans vergroot dat je dag leuker en positiever wordt.
En als je je leven helemaal tot een feest wilt om leren buigen, is er nog een extra stap: 3) visualiseer hoe je dag soepel en makkelijk zal verlopen. Sluit je ogen en haal je voor de geest dat het ontbijt met je kinderen gezellig is, dat je rit met de auto naar je werk soepeltjes verloopt, stoplichten springen op groen, er is geen file, je collega groet je vrolijk met een kop koffie. Als je zo een minuutje of wat pakt voordat de drukte van de dag start, begin je met een optimale start.
Natuurlijk merk je hier de eerste dag nog helemaal niets van. En ook de tweede nog niet. Maar als je structureel je dagen met deze 2 of 3 dingen start, zul je zien dat je over de gehele linie lekkerder in je vel gaat zitten en meer plezier hebt in het leven. En dat maakt het je bed uit komen een stuk gemakkelijker! De dag in met een lach!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.