Praktische info

Wat kun je verwachten?

Voorafgaand aan je eerste afspraak stuur ik je een vragenlijst toe, zodat ik vooraf al na kan denken over welke verbanden tussen klachten er mogelijk zijn en welke behandeling gaat passen.

Afhankelijk van de aard van de klachten zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Vaak is al na enkele behandelingen een verbetering merkbaar. Is je situatie complex of chronisch, dan is een langer behandeltraject nodig.

Het meest resultaat wordt bereikt wanneer de eerste 3 à 4 behandelingen vrij kort op elkaar zitten, zeg binnen 2 à 3 weken. Daarna kan er vaak meer tijd tussen de behandelingen zitten zonder aan effect in te boeten. 

Aan het begin van iedere afspraak bespreken we de veranderingen die je merkt in je lijf. Ook voel ik iedere afspraak je polsen en bekijk ik je tong. Daaruit haal ik informatie over je actuele balans. Zodat ik steeds de behandeling kan bijstellen aan de actuele stand van zaken.  

 

Voorbereidend op de afspraak

Zorg dat je goed gegeten hebt voor de behandeling en ook goed gedronken, zeker tijdens warme dagen. Trek prettig zittende kleding aan, zoals bijvoorbeeld een joggingbroek, zodat je lekker ontspannen kunt zijn.

Ook is het verstandig om ruim de tijd in je agenda vrij te houden, omdat een behandeling best wat impact heeft en ook nog even na kan werken. In plaats van direct door te rennen naar je volgende afspraak is het beter om bijvoorbeeld even een wandeling te maken of te zitten met een kop thee om te voelen wat er verandert in je lijf.

 

Wat beloof ik je?

Gedurende de behandeling is mijn aandacht onverdeeld bij jou en jouw gezondheid. Ik geef je uitleg over de mogelijkheden en onmogelijkheden die ik zie en ik schep eerlijke verwachtingen. Ik werk altijd op maat, ik werk niet met standaardbehandelingen of protocollen en daarmee zijn twee behandelingen nooit hetzelfde. Samen met jou zoek ik naar verbanden tussen verschillende klachten en/of gebeurtenissen. Ik ben voortdurend aan het bijscholen en lees vakinformatie om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden en uit te breiden. Daarnaast raadpleeg ik regelmatig collega’s en docenten om me scherp te houden en andere invalshoeken te zoeken. En uiteraard zorg ik ervoor dat ik voldoe aan alle wettelijke eisen die aan mij als therapeut en aan mijn praktijk worden gesteld.

 

Annulering
Afspraken kunnen uitsluitend minimaal 24 uur tevoren kosteloos worden geannuleerd of verzet. Annuleer of verzet je een afspraak binnen 24 uur, dan wordt het gehele tarief van de geplande behandeling in rekening gebracht, tenzij je zelf voor een vervanger zorgt en dat vooraf bij me meldt. Bij een ‘no show’ wordt ook het gehele tarief van de geboekte behandeling in rekening gebracht.

 

Water drinken

Tijdens de behandeling komen afvalstoffen vrij. Om deze zo snel mogelijk uit het lichaam af te voeren, krijg je na de behandeling een glas water voor vertrek. Wacht je met drinken dan kunnen de afvalstoffen weer “neerslaan” en de massage teniet doen. Tijdens het drinken kun je gelijk even bijkomen voordat je weer het verkeer in gaat. Ook kun je nog vragen stellen over de behandeling of de effecten. Het is verstandig ook daarna nog ruim water te drinken.

 

Veel gestelde vragen

 • Openingstijden: de reguliere openingstijden zijn te vinden op Contact
 • Pinnen: Kan ik bij je pinnen? Ja, graag zelfs
 • Parkeren: ik kom met de auto, kan ik makkelijk parkeren daar? Ja, voor de deur is gratis parkeergelegenheid
 • Meenemen: Zijn er dingen die ik mee moet nemen? Neem svp een grote (bad)handdoek of beddenhoes om op te liggen. Indien gewenst een dekentje. Verder is het handig om makkelijk zittende kleding te dragen
 • Annuleren: Kan ik mijn afspraak annuleren of verzetten? Afspraken kunnen uitsluitend minimaal 24 uur tevoren kosteloos worden geannuleerd of verzet. Annuleer of verzet je een afspraak binnen 24 uur, dan wordt 75% van het tarief van de geplande behandeling in rekening gebracht, tenzij je zelf voor een vervanger zorgt en dat bij me meldt. Bij een ‘no show’ wordt het gehele tarief van de geboekte behandeling in rekening gebracht. Bij de bevestiging van iedere afspraak ontvang je een email met daarin een link waarmee je zelf je afspraak kunt verzetten. Me even bellen of appen kan uiteraard ook.
 • Maximaal effect: Wat kan ik zelf doen om de behandeling optimaal effect te laten hebben? 
  • Kom op tijd, dan hoeven we niet gehaast te starten en kunnen we je behandeltijd optimaal gebruiken.
  • Praat tijdens de behandeling minimaal, focus op wat er gebeurt in je lichaam en wat je daarbij voelt
  • De behandeling kan best wat teweeg brengen in je lijf en in je energie, dus plan wat tijd vrij na je behandeling voor bijvoorbeeld een boswandeling of een stukje fietsen.
  • Drink de dag van de behandeling ruim water voor een optimale doorstroming
  • Eet goed voorafgaand aan de behandeling
 • Rolstoeltoegankelijk: Is je behandelruimte toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten? Nee, er is geen lift aanwezig en de behandelruimte is op de eerste verdieping, bereikbaar via trappen.
  • Alternatieve mogelijkheden:
   • in overleg kan ik op zaterdag ochtend op de begane grond behandelen.
   • Indien nodig kan ik aan huis komen voor een behandeling van minimaal een uur. Hiervoor reken ik binnen Apeldoorn € 7,50 voorrijkosten en 19ct per kilometer. Er dient een verwarmde, aangename ruimte van ongeveer 3,5m bij 3,5m te zijn.