Praktische info

Wat kun je verwachten?

Ik vind het belangrijk om een inschatting te maken of ik iets voor je kan betekenen en te kijken of we samen een klik hebben. Daarom begin ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens deze afspraak kunnen we samen ontdekken of we een klik hebben samen en of Levenskracht massage-therapie iets voor je kan betekenen. Zijn het Aser/ Vrij Leven traject of losse behandelingen een passende oplossing voor je, dan kunnen we deze (gratis) afspraak op dat moment direct omzetten naar de eerste (betaalde) behandeling. Daar is voldoende tijd voor.  

Voorafgaand aan je eerste afspraak kan ik je al een vragenlijst toesturen, zodat ik vooraf al na kan denken over welke verbanden tussen klachten er mogelijk zijn en welke behandeling gaat passen.

Afhankelijk van de aard van de klachten zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Vaak is al na enkele behandelingen een verbetering merkbaar. Is je situatie complex of chronisch, dan is een langer behandeltraject nodig.

Het meest resultaat wordt bereikt wanneer de eerste 3 à 4 behandelingen vrij kort op elkaar zitten, zeg binnen 2 à 3 weken. Daarna kan er vaak meer tijd tussen de behandelingen zitten zonder aan effect in te boeten. 

 

Door het maken van een afspraak ga je een betaalverplichting aan en conformeer je je aan de handelswijze en algemene voorwaarden van Levenskracht massage-therapie. Levenskracht massage-therapie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade opgelopen tijdens of als gevolg van een behandeling.

 

 

Voorbereidend op de afspraak

Zorg dat je goed gegeten hebt voor de behandeling en ook goed gedronken, zeker tijdens warme dagen. Trek prettig zittende kleding aan, zoals bijvoorbeeld een joggingbroek, zodat je lekker ontspannen kunt zijn.

Ook is het verstandig om ruim de tijd in je agenda vrij te houden, omdat een behandeling best wat impact heeft en ook nog even na kan werken. In plaats van direct door te rennen naar je volgende afspraak is het beter om bijvoorbeeld even een wandeling te maken of te zitten met een kop thee om te voelen wat er verandert in je lijf.

 

Wat beloof ik je?

Gedurende de behandeling is mijn aandacht onverdeeld bij jou en jouw gezondheid. Ik geef je uitleg over de mogelijkheden en onmogelijkheden die ik zie en ik schep eerlijke verwachtingen. Ik werk altijd op maat, ik werk niet met standaardbehandelingen of protocollen en daarmee zijn twee behandelingen nooit hetzelfde. Samen met jou zoek ik naar verbanden tussen verschillende klachten en/of gebeurtenissen. Ik ben voortdurend aan het bijscholen en lees vakinformatie om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden en uit te breiden. Daarnaast raadpleeg ik regelmatig collega’s en docenten om me scherp te houden en andere invalshoeken te zoeken. En uiteraard zorg ik ervoor dat ik voldoe aan alle wettelijke eisen die aan mij als therapeut en aan mijn praktijk worden gesteld.

 

Annulering
Afspraken kunnen tot 24 uur tevoren op werkdagen voorafgaand kosteloos worden geannuleerd of verzet. Valt de afspraak op een maandag dan dient deze uiterlijk vrijdag tot het tijdstip van de afspraak te worden verzet/geannuleerd. Indien de afspraak niet tijdig wordt geannuleerd, verzet of in geval van een no-show wordt het volledige bedrag van de geplande behandeling in rekening gebracht. Deze tijd is immers voor jou gereserveerd. Wij vertrouwen op je begrip.

 

Water drinken

Tijdens de behandeling komen afvalstoffen vrij. Om deze zo snel mogelijk uit het lichaam af te voeren, krijg je na de behandeling een glas water voor vertrek. Wacht je met drinken dan kunnen de afvalstoffen weer “neerslaan” en wordt een deel van het effect teniet gedaan. Tijdens het drinken kun je gelijk even bijkomen voordat je weer het verkeer in gaat. Ook kun je nog vragen stellen over de behandeling of de effecten. Het is verstandig ook daarna nog ruim water te drinken.

 

Veel gestelde vragen

 • Openingstijden: de reguliere openingstijden zijn te vinden op Contact
 • Heb ik een verwijzing nodig? Voor het maken van een afspraak heb je geen verwijsbrief nodig van een huisarts.
 • Pinnen: Kan ik bij je pinnen? Ja, graag zelfs
 • Parkeren: ik kom met de auto, kan ik makkelijk parkeren daar? Ja, voor de deur is gratis parkeergelegenheid
 • Meenemen: Zijn er dingen die ik mee moet nemen? Neem svp een grote (bad)handdoek of beddenhoes om op te liggen. Indien gewenst een dekentje. Verder is het handig om makkelijk zittende kleding te dragen
 • Annuleren: Kan ik mijn afspraak annuleren of verzetten? Afspraken kunnen uitsluitend tot 24 uur tevoren op werkdagen kosteloos worden geannuleerd of verzet. Annuleer of verzet je een afspraak te laat, dan wordt 100% van het tarief van de geplande behandeling in rekening gebracht. Valt de afspraak op een maandag dan dient deze uiterlijk vrijdag tot het tijdstip van de afspraak te worden verzet/geannuleerd. Ook bij een ‘no show’ wordt het gehele tarief van de geboekte behandeling in rekening gebracht. Bij de bevestiging van iedere afspraak ontvang je een email met daarin een link waarmee je zelf je afspraak kunt verzetten. Me even bellen of appen kan uiteraard ook.
 • Maximaal effect: Wat kan ik zelf doen om de behandeling optimaal effect te laten hebben? 
  • Kom op tijd, dan hoeven we niet gehaast te starten en kunnen we je behandeltijd optimaal gebruiken.
  • Praat tijdens de behandeling alleen wanneer nodig, focus op wat er gebeurt in je lichaam en wat je daarbij voelt
  • De behandeling kan best wat teweeg brengen in je lijf en in je energie, dus plan wat tijd vrij na je behandeling voor bijvoorbeeld een boswandeling of een stukje fietsen.
  • Drink de dag van de behandeling ruim water voor een optimale doorstroming
  • Eet goed voorafgaand aan de behandeling
 • Rolstoeltoegankelijk: Is je behandelruimte toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten? Nee, er is geen lift aanwezig en de behandelruimte is op de eerste verdieping, bereikbaar via trappen