Ik wil pijnvrij leven

Wat is pijn?

Pijn is een alarmsignaal van het lichaam. Zo’n alarmsignaal wordt (normaal gesproken) afgegeven om je een duidelijk signaal af te geven dat er iets mis is. Bijvoorbeeld als je je hand op een gloeiend hete plaat legt; het pijnsignaal zorgt ervoor dat je direct je hand terug trekt en daarmee (verdere) schade aan je lichaam voorkomt. Dit gebeurt geheel automatisch en wordt aangestuurd door je autonome zenuwstelsel. Je hebt hier geen controle over, het gebeurt gewoon. En dat is maar goed ook, want zo beschermt je lichaam zichzelf.

Maar wat nou als die pijn er is zonder zo’n heel duidelijke oorzaak?

Het kan zijn dat je een beroep / dagelijkse bezigheid hebt die de pijn verergert of in stand houdt. Denk bijvoorbeeld aan beroepen als kapper, mondhygiëniste, schilder of een baan of hobby met veel computerwerk of lange autoritten. Toch hoeft zo’n beroep of hobby niet perse gepaard te gaan met pijn. Een minder optimale houding, werkdruk, een conflict met een collega of problemen in de thuissituatie zijn dan ingrediënten die waarschijnlijk meespelen. Je lichaam probeert je dan toch ook weer iets te vertellen. Of je juist af te leiden van allerlei onaangename gevoelens. Je autonome zenuwstelsel staat in overdrive.

Rust in je systeem

Ik kan je helpen om rust te brengen in je systeem. Door met diepwerkende massagegrepen de doorbloeding te optimaliseren kunnen spieren zich ontspannen en kan opgehoopte spanning worden afgevoerd. Ik werk daarbij niet alleen op spieren, maar ook op de fascia en op de energiebanen (meridianen genoemd) in je lichaam. Daarmee zetten we in op meerdere invalshoeken die de pijn verminderen en waarmee je weer in control komt.

pijnvrij leven

Doorbreken negatieve spiraal

Misschien zijn de klachten dusdanig ernstig dat ze niet meer in 1 lichaamsdeel zitten maar door je hele lijf heen, zoals bij aandoeningen als fybromyalgie. Je autonome zenuwstelsel staat dan in super overdrive. Je zit in een negatieve pijnspiraal. Je vertrouwt je lichaam niet meer. Kans is groot dat je steeds meer dingen gaat vermijden die pijn kunnen oproepen, zoals sporten of lange autoritten. Ik kan je helpen met het doorbreken van deze negatieve spiraal. Dit vraagt een behoorlijke mate van moed. Maar je staat er niet alleen voor. Met mijn massagetherapie bouwen we voorzichtig aan een positievere relatie met je lijf. We werken aan een opwaartse spiraal van voelen-gewaarworden en pijnbeleving. Dit vraagt soms best een lange adem. Een langer behandeltraject is dan nodig. 

Ook als je al 100 andere dingen geprobeerd hebt om er vanaf te komen nodig ik je uit om met me in gesprek te gaan over wat ik voor je kan betekenen.

Massagetherapie geeft geen passieve oplossing voor pijn, maar vergroot je draagkracht en je zelfredzaamheid

Jessica