nieuws

December 2020

Sluiting ivm lockdown

Helaas is Levenskracht massage-therapie gesloten tot en met 19 januari 2021 ivm de lockdown in Nederland. Vanaf 20 januari hoop ik je weer te mogen begroeten op de nieuwe locatie Jean Monnetpark 19. Blijf gezond, maak evengoed een feestje van de feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Lees meer »

Verruiming openingstijden vanaf januari 2021

Levenskracht massage-therapie verhuist per 4 januari 2021 naar Jean Monnetpark 19 in Apeldoorn. Ook verruim ik de openingstijden: op maandag en vrijdag ben ik een uur langer open, de dinsdagmiddag komt erbij en de woensdagavond wijzigt naar vroeger op de avond. Daarmee wordt het schema als volgt:

Maandag van 9.00 tot 17.00

Dinsdag van 14.00 tot 18.00

Woensdag van 9.00 tot 12.00 en van 18.00 tot 21.00

Vrijdag van 9.00 tot 17.00

en incidenteel zal ik ook op zaterdagochtend open zijn. 

Lees meer »

Prijzen en zorgverzekering 2021

Laatst kreeg ik van een klant de vraag welke zorgverzekeraar de behandelingen bij Levenskracht massage-therapie vergoedt en waar ze eventueel op moest letten bij het zoeken naar een passend pakket. Het antwoord dat ik haar gaf is wellicht ook interessant voor jou:

mijn eerste advies is om op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen te kijken. Daar zie je welke verzekeraars in ieder geval afvallen omdat ze geen Chinese geneeswijzen vergoeden. Om het daarna helemaal zeker te weten is het verstandig om de verzekeraar zelf te bellen en te vragen of ze in 2021 prestatiecode 24105 vergoeden. Deze code staat voor Tuina massage-therapie. En weeg vervolgens af wat je aan aanvullende premie moet betalen en wat je er aan vergoeding (maximaal) voor terug krijgt.

 

Levenskracht massage-therapie zal geen prijsverhoging doorvoeren per 1 januari. Wel komt er in 2021 de mogelijkheid om een "strippenkaart" aan te schaffen: voor 5 behandelingen van 60 minuten betaal je dan € 320,- (ipv € 337,50) en een strippenkaart van 10 behandelingen van 60 minuten kost € 625,- (ipv € 675,-). Meer hierover, en de bijbehorende voorwaarden, binnenkort op de pagina Behandelingen en prijzen.

Lees meer »
November 2020

Met vlag en wimpel geslaagd!

In oktober schreef ik er al over, ik was geslaagd voor mijn praktisch eindexamen van de 2 jarige bijscholingsopleiding acupunctuur. Er bleef nog een laatste theorie-examen over en gisteren werd ik blij gemaakt met de cijfers die ik gehaald heb: het theorie-examen heb ik gehaald met een 9,1 en het praktisch eindexamen met een 9,2. Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee en ook trots op!

Omdat de opleiding als bijscholing is aangemerkt is het helaas zo, dat acupunctuur bij Levenskracht massage-therapie nog niet vergoed wordt. Het proces is opgestart om ook de goedkeuring als hoofdopleiding te krijgen. Ik hoop dan ook dat ik binnenkort kan starten aan de scriptie om aan de laatste verplichtingen te voldoen. Het onderwerp van de scriptie zal worden 'slaapproblematiek'. 

Lees meer »

Verhuizing!

Levenskracht massage-therapie verhuist!

Vanaf 4 januari 2021 zal mijn praktijk gevestigd zijn op Jean Monnetpark 19, 7336 BA Apeldoorn. Wat een prachtige ruimte ga ik daar krijgen. In het pand is een gezondheidscentrum en er zitten diverse andere therapeuten, die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan gezondheid. Ik zie uit naar een mooie samenwerking. Wil je alvast een kijkje nemen, met wie ik ga samenwerken? https://gezondheidscentrum-apeldoorn.nl/. Tot en met 18 december kun je nog bij me terecht op Edisonlaan 160. Ik hoop je snel te mogen begroeten!

Lees meer »
Oktober 2020

Geslaagd voor praktijkexamen acupunctuur!

Dinsdag 13 oktober ging ik met bibbers in de benen naar Amersfoort voor het praktijkexamen acupunctuur. Natuurlijk had ik me goed voorbereid, maar spannend blijft zo'n dag toch. Ik kreeg de casus van een mij onbekende vrouw, met de opdracht: laat zien wat je kunt. Heel erg spannend, omdat er mensen op je vingers meekijken terwijl je staat te behandelen, maar gelukkig ging het hartstikke goed en ben ik geslaagd! 

Er waren natuurlijk dingen die beter hadden gekund. Ik kreeg eerlijke feedback, er waren dingen in de volgorde van de aanpak die beter hadden gekund en ik was vergeten een hercontrole te doen. Ook kreeg ik mooie complimenten. De klant was heel blij met hoe ik haar en haar lichaam benaderde, ik prikte prettig en haar lijf had er baat bij merkte ze direct. Ik straalde rust en vertrouwen uit en communiceerde prettig. Nou, daar werd ik blij van natuurlijk!

Mag ik mij dan nu acupuncturist noemen? Nee, helaas, nog niet. Ik moet nog een deelexamen voor de theorie maken. En vervolgens staat er nog een scriptie op het programma. Betekent ook dat vergoeding door zorgverzekeraars nog niet van toepassing is. Maar toch fijn om deze belangrijke mijlpaal te hebben bereikt!

Van mijn lieve vriendin kreeg ik een kadootje met een knipoog: een doosje speldjes. Wees gerust, daar ga ik niet mee prikken hoor!

Lees meer »