Magie

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 16:53

Ik geloof in magie. Magie is overal, altijd. Alleen zien we het soms niet. Tijdens mijn vakantie ook weer een onverwacht magisch moment beleefd. Ik was in Amerika, bij oude vrienden op bezoek. We zitten met z’n allen rond de tafel, op de verranda. Met pizza van Pizzahut. Tja, Amerikaanser krijg je het niet šŸ˜‰.

Op de pizzadoos zit een ‘friemeltje’. Ik denk er verder niets van, kan (zonder bril) ook niet zien wat het is. En dan beweegt het, het ‘friemeltje’ verplaatst zich. Hmmmmm. Toch maar even de bril opzetten. Maar het dingetje is zo klein, ik kan er nog niet veel van maken. Dan maar met een ‘truuk’: ik maak een foto met m’n telefoon en zoom in op de foto. (tip: doe het zelf ook even)

Wat er dan verschijnt is werkelijk magisch. Een prachtig insect in de meest waanzinnig mooie kleuren. Ik laat vol verwondering de foto aan de anderen zien. Die vervolgens denken dat ik ze voor de gek zit te houden. Niet dus!

Met enig zoekwerk (lang leve Google) komen we erachter dat het de ‘candy striped leafhopper’ is, een dwergcicade. En dat dat een van de meest voorkomende ‘leafhoppers’ is van de ongeveer 2500 (!!) leafhoppers in Noord Amerika. En geen van mijn Amerikaanse vrienden heeft hem eerder gezien.

En zo zie ik weer het bewijs: magie is overal, altijd. Als je er voor open staat, laat het zich zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.