Leven met handschoenen aan

Gepubliceerd op 25 mei 2023 om 15:31

Sommige mensen gaan door het leven met handschoenen aan. Onzichtbare handschoenen, als beschermingsmechanisme. Ergens in je leven was het nodig om bokshandschoenen te dragen, zodat je je kon verdedigen. Of ovenhandschoenen, zodat je je niet brandde. Of winterhandschoenen, om jezelf te beschermen tegen ijzige kou. Heel erg nodige handschoenen, omdat jouw wereld toen niet veilig was en je bescherming nodig had.


Misschien is die bescherming nu nog steeds heel hard nodig. Maar vaak is die in je huidige situatie niet altijd meer nodig. Wellicht ben je je niet meer zo bewust dat je die handschoenen aan hebt. Dan zitten ze in de weg. Want met die handschoenen kun je jezelf nog steeds prima verdedigen of beschermen. En iemand een knuffel geven gaat ook nog wel. Maar hand in hand lopen? Iemand zachtjes door de haren strijken? Een traan wegvegen? Dat mist dan de zachtaardigheid en het werkelijke contact die dat nodig heeft. En dat is jammer voor die ander. Maar ook zo’n gemis voor jezelf. Want echt contact, op een subtiel niveau is bijna niet mogelijk. Omdat er zoveel oude pijn in de weg zit.


En hoe zit het richting jezelf? Heb je die handschoenen dan ook aan? Keihard uithalen naar jezelf met die bokshandschoenen, dat je een sufferd bent en nergens goed voor of dat niks je ooit zal lukken? Of jezelf nieuwe ervaringen onthouden, om maar niet gekwetst te worden? Leef je het leven volledig? Sta je in je kracht?


Handschoenen kunnen aan en uit. Hoe fijn zou het zijn, om ze alleen in de situaties dat het echt nodig is ze aan te hebben en ze uit te kunnen trekken als je dat wilt en het veilig kan.
Herken je jezelf hierin? En zou je zelf willen bepalen wanneer je je beschermingsmechanismes inzet?


Veranderen is een proces en kost tijd. Met vallen en opstaan ontdekken wat er voor jou werkt. Door de signalen in je lichaam te leren kennen ontdek je wat past. Het vraagt moed om naar (oude) pijn toe gaan en de emoties die daarbij horen toe te laten. Het is niet makkelijk, maar wel mogelijk. En ontzettend helend.


Graag begeleid ik je daarbij. Als massage-therapeut/acupuncturist ben ik gespecialiseerd in dergelijke veranderprocessen. Ik kan je ‘google-maps’ zijn en je hierin de weg wijzen. Zodat je op pad kunt. Naar een andere relatie met jezelf, waardoor je sterker in je schoenen staat. En je Levenskracht weer gaat stromen.


Plan een kennismakingsgesprek om te zien of we een match zijn hier . En kom erachter of je een traject bij me wilt starten. Dat is al mogelijk vanaf € 600,- (soms voor een gedeelte vergoed door je zorgverzekeraar). Voor meer informatie over alle trajecten zie Levenskracht!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.