hoe zwaar weegt een glas?

Gepubliceerd op 26 juni 2023 om 17:13

Zomaar een vraag van mij aan een klant tijdens een behandeling. Ze heeft het zwaar, het leven voelt zwaar. En daarom haal ik het voorbeeld van het glas erbij.  Ze doet een gok: 100 gram? Prima, laten we 100 gram afspreken. Als ik nou dat glas, met gestrekte arm, vasthoud, is het dan nog steeds 100 gram? Uhhh, ja, lijkt me wel, antwoordt ze.

En wat als ik dat glas nou een uur lang, met gestrekte arm vasthoud? Tja, dan zal dat wel zwaarder gaan voelen. Je arm gaat pijn doen, niet zo prettig.

En wat nou, als ik dat glas nog langer vasthoud en er ook nog regelmatig een plonsje water bij in doe? Dan gaat het loodzwaar voelen, je arm doet pijn, je schouder, je rug….

Het gaat hier natuurlijk niet om dat glas. Maar om iets anders dat ze vasthoudt. Een overtuiging over zichzelf. Dus laat maar los, als die overtuiging je niet dient. Hoe? Dat is voor iedereen anders. Bestaat vaak uit proberen, vallen en opstaan. Met kleine stapjes vertrouwen winnen dat die overtuiging misschien toch niet zo waar is als je dacht. Zo fijn, dat ik mijn klanten in dat proces kan begeleiden!

Wil jij ook leren ontdekken welke overtuigingen jouw leven ingewikkeld maken? En hoe je die kunt leren loslaten?  Ik heb nog een enkel plekje voor een kennismakingsgesprek voor ik volgende week van een zomerbreak ga genieten. Voor meer informatie zie www.levenskrachtmassage.nl. Ik zie je graag in mijn praktijk in Apeldoorn!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.