Zomaar een verhaal uit de praktijk

Gepubliceerd op 9 juni 2023 om 17:26

Een poosje geleden kwam er een vrouw bij me in de praktijk, die een jaar geleden een kaakoperatie had ondergaan. Operatie was goed geslaagd, maar toch bleef haar onderlip wat  strak, dovig en prikkelig. Of ik daar wat mee kon.

Ondanks dat daar geen garanties op te geven zijn, omdat het lichaam zelf besluit of iets wel of niet passend is, gaf ik aan dat er een aantal mogelijkheden waren die we konden onderzoeken. De minst invasieve en meest vriendelijke daarvan is cranio sacraal therapie. Ik ben geen volleerd therapeut op dat gebied, maar ik ben genoeg onderlegd om daar met haar mee aan de slag te kunnen.

En zo gingen we van start. Na de eerste behandeling leek er al wat verbetering in te zitten. Maar echt overtuigend was het nog niet. De tweede behandeling sloeg veel beter aan. Helaas ontstond er daarna een patroon van hoofdpijn boven haar ogen. Niet heel erg ernstig, maar toch hinderlijk. Iedere dag voelde ze druk in haar voorhoofd als ze opstond en dat zeurde dan de rest van de dag een beetje door, tot ze weer ging liggen.  Gebeurt wel eens, dat het lijf reageert op een onverwachte manier.

Deze week kwam ze voor de 3e keer. Ook nu was er veel reactie in de kaak, maar meer nog in andere delen van haar schedel. Ze merkte op dat het zware gevoel boven haar ogen lichter voelde. Ze was hoopvol dat er verbetering zou zijn.

En vanmorgen kreeg ik een heel fijn appje: “Geen hoofdpijn vanmorgen en lip voelt ook weer stuk fijner!” Nou, kijk, dáár doe ik het voor! Wat heb ik toch een fijn beroep!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.