nieuws

Februari 2021

Hou vol!

De lente is in aantocht! Na de prachtige sneeuw van vorige week hoor ik nu de vogeltjes fluiten alsof het al lente is. Genieten vind ik dat. Hou nog even vol mensen! Blijf genieten van de kleine dingen. Lekker naar buiten voor een goede weerstand. En nog even, en dan zien we elkaar weer!

Lees meer »

Kansen en mogelijkheden!

Helaas is in de persconferentie van 2 februari de lockdown verlengd tot en met (in ieder geval) 2 maart 2021. Met als gevolg dat mijn fijne nieuwe praktijkplek nog steeds niet bewonderd kan worden door de klanten die ik zo vreselijk mis. Het is helaas niet anders, geduld is een schone zaak.
Naast veel sporten en proberen lering te trekken uit het hele scala aan emoties dat voorbij komt, gebruik ik de tijd goed, deze tijd biedt me de mogelijkheid om eens lekker de studie in te duiken. Ik bestudeer momenteel een fascinerend en belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam: de fascia. Zoals wikipedia het beschrijft: “Fascie of fascia (Latijn: fascia = band) is een bindweefsel bij de mens en de meeste zoogdieren, dat een vlies vormt tussen of rond spieren, spiergroepen, botten, gewrichten en lichaamsholtes.” Deze vliezen zijn onderling met elkaar verbonden en hebben daarmee invloed op elkaar. De fascia en de meridianen uit de Chinese Geneeskunde hebben opvallend veel overeenkomsten en kunnen verklaren waarom een (onopvallend) probleem met bijvoorbeeld een voet een hardnekkige kwaal in de nek veroorzaakt. En daarmee kan het behandelen daarvan ook een oplossing bieden. Intrigerend!
Ook volg ik een aantal (online) bijscholingen, zoals “koorts zonder focus” en “triggerpoint therapie voor de trapezius spier”. En daarnaast ben ik begonnen aan een training gebarentaal, hartstikke leuk!
Zo ben ik straks in staat om als therapeut nog beter te behandelen. En dat houdt me gemotiveerd en kan ik deze lange, lange lockdown volhouden. Ik hoop dat ook jij een manier gevonden hebt om deze rare tijd door te komen. En dat je gezond bent en blijft. Help je immuunsysteem door veel buiten te zijn, te bewegen en lekker gezond te eten (denk aan vitamines zoals D en C). Zodat de lockdown hopelijk binnenkort ten einde komt en we elkaar weer live kunnen ontmoeten!

Lees meer »
Januari 2021

Slaapproblemen

Wat duurt de lockdown lang! Met alle opstanden in het land geloof ik dat ik niet de enige ben die het wel een beetje zat is. Ik kies ervoor om positief te blijven. En kalm. Best moeilijk soms. Als ik het even niet zie zitten spring ik op de fiets en maak een flinke ronde in de prachtige natuur rond Apeldoorn. Bewegen helpt zo ontzettend goed om je humeur op peil te houden. Daarnaast gebruik ik de tijd om me inhoudelijk helemaal te verdiepen in het onderwerp slaapproblemen/insomnia. Met massage-therapie en het zetten van acupunctuurnaalden kan ik daar enorm bij helpen. De aanpak is anders als je niet in slaap kunt komen of als je juist veel te vroeg wakker wordt. Ook als je ontzettend moe bent, maar toch niet kunt slapen of als je juist met ontzettend heldere gedachten wakker blijft liggen is een andere aanpak vereist. Zo interessant! Ik hoop dat ik heel binnenkort mijn kennis en vaardigheden weer mag inzetten in mijn praktijk. Heb je slaapproblemen en wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Dan bespreek ik graag de mogelijkheden met je! 

Lees meer »

Verlenging lockdown

Daar zit ik dan, in mijn prachtige nieuwe praktijk, zonder dat ik mag werken. Je zult vast gehoord hebben dat de lockdown in ieder geval gaat duren tot en met 9 februari.

 

Ik mis mijn werk. Ik mis m’n fijne klanten. Frustratie, teleurstelling, boosheid razen soms door mijn lijf. En op andere momenten kan ik weer heel erg genieten van de tijd met mijn gezin. Ongetwijfeld spelen er bij jou ook allerlei emoties, omdat deze lockdown iedereen raakt. Ik hoop dat je gezond bent en dat je klachten enigszins hanteerbaar blijven. Wist je dat zingen, wandelen in de buitenlucht en voldoende inname van vitaminen en mineralen enorm kunnen helpen om positief te blijven denken en voor een sterk immuunsysteem? En wellicht kan ik helpen met een luisterend oor? Laat het me weten, ik help graag.

 

Wil je iets doen dat alternatieve en Chinese geneeswijzen kan helpen? Dat kan op de volgende manieren:

  • Mijn beroepsvereniging Zhong heeft een korte enquete gemaakt om in kaart te brengen welke impact de sluiting van de praktijken van haar leden (acupuncturisten, tuina-therapeuten, herbalisten) impact heeft op hun klanten. Deze kun je invullen via: https://forms.gle/bVGt2RQccqkgnsF36
  • Daarnaast is er een petitie om de alternatieve gezondheidsaanbieders onder de aandacht te brengen en als uitzondering toch weer open te laten gaan. Deze kun je ondertekenen via: https://alternatievezorgopen.petities.nl/

Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!

 

Ik wens je sterkte in deze moeilijke tijden en ik hoop je binnenkort te zien of te spreken.

Lees meer »
December 2020

Sluiting ivm lockdown

Helaas is Levenskracht massage-therapie gesloten tot en met 19 januari 2021 ivm de lockdown in Nederland. Vanaf 20 januari hoop ik je weer te mogen begroeten op de nieuwe locatie Jean Monnetpark 19. Blijf gezond, maak evengoed een feestje van de feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Lees meer »

Verruiming openingstijden vanaf januari 2021

Levenskracht massage-therapie verhuist per 4 januari 2021 naar Jean Monnetpark 19 in Apeldoorn. Ook verruim ik de openingstijden: op maandag en vrijdag ben ik een uur langer open, de dinsdagmiddag komt erbij en de woensdagavond wijzigt naar vroeger op de avond. Daarmee wordt het schema als volgt:

Maandag van 9.00 tot 17.00

Dinsdag van 14.00 tot 18.00

Woensdag van 9.00 tot 12.00 en van 18.00 tot 21.00

Vrijdag van 9.00 tot 17.00

en incidenteel zal ik ook op zaterdagochtend open zijn. 

Lees meer »