nieuws

Januari 2019

Oplossing voor hielspoor en achillespeesproblemen

Wat had ik er een zin in: de eerste les van de acupunctuuropleiding die ik gisteren gestart ben! En terecht, het werd een hele leuke dag. Mijn vaste klanten weten het inmiddels wel, ik ben altijd bezig met het vergaren van meer kennis en kunde op mijn vakgebied. Nu ga ik een flinke verdiepingsslag maken in de acupunctuur. De eerste les ging over de basis: technieken, materialen, randvoorwaarden, wanneer niet te prikken etc. Daarnaast hebben we direct een heel nuttige praktijkervaring opgedaan: het ontspannen van de achillespezen door middel van acupunctuurnaalden. Biedt uitkomst bij hielspoor en achillespeesproblemen. Ook heel goed inzetbaar bij fanatieke sporters zoals hardlopers. Omdat ik zelf aan het linkerbeen een verkorte achillespees heb door een ongelukje in mijn jeugd had ik er zelf direct profijt van. Niet perse een heel prettige behandeling maar wel één met een groot effect! 

Heb je last van je achillespezen of last van hielspoor en wil je er vanaf, dan ben je bij mij aan het goede adres. 

Lees meer »

tong- en pols diagnose, waarom eigenlijk?

Therapeutische massages start ik steevast met de vraag of ik de tong mag bekijken en beide polsen mag voelen. Mijn klanten zijn dat inmiddels gewend, maar toch krijg ik regelmatig de vraag: waarom eigenlijk?

Het antwoord is eenvoudig: omdat ik daaruit relevante informatie over de actuele gezondheidssituatie kan halen. Het is eigenlijk nog niet zo lang geleden dat als je naar de huisarts ging, die met een spatel je tong zichtbaar maakte en 'zeg eens aaaaaa....' zei. Ook het voelen van de pols was heel gewoon bij de huisarts. Inmiddels is dat wat in de vergetelheid geraakt, mede door de inkorting van de tijd die een huisarts aan een patiënt mag besteden. 

Wat valt er dan zoal aan een tong te zien? Een bleke tong kan wijzen op interne kou of misschien zelfs bloedarmoede. Heb je tandindrukken op de rand van je tong? Kans is groot dat je dan erg moe bent. Is het puntje van je tong opvallend rood? Dan spelen er waarschijnlijk emotionele zaken. Al deze informatie helpt mij om de best passende massage te geven die je lichaam weer in balans kan brengen. 

Lees meer »
December 2018

Fijne feestdagen gewenst

Kerst en Oud&Nieuw staan weer voor de deur. Ik hoop dat dit een tijd van vreugde en dankbaarheid mag zijn voor je. Even terugblikken op afgelopen jaar en alvast vooruitkijken en nieuwe plannen maken. Levenskracht massage-therapie is tijdens de Kerstvakantie beperkt open en de beschikbare tijd is inmiddels al helemaal volgeboekt. Vanaf 9 januari 2019 heb ik weer ruimte voor nieuwe afspraken. Ik hoop je in het nieuwe jaar weer te mogen begroeten. Fijne feestdagen!

Lees meer »
November 2018

Vergoedingen zorgverzekeraars 2019

Nu het einde van 2018 nadert bekijken veel mensen opnieuw of hun zorgverzekering nog de wensen dekt en welke tarieven iedere zorgverzekeraar vraagt voor zijn pakketten. Sinds 1 oktober 2018 worden de therapeutische massages van Levenskracht massage-therapie (gedeeltelijk) vergoed in de meeste aanvullende pakketten. Dat kan een reden zijn om een aanvullend pakket bij te sluiten, zo je nog niet aanvullend verzekerd bent. Voor 2019 is het zaak extra goed op te letten welke dekking het aanvullende pakket biedt. Zoals het er nu naar uit ziet schrapen zorgverzekeraars CZ, OHRA en Nationale Nederlanden onder andere de Tuina massage-therapie uit hun dekking. Dat vind ik uiteraard heel spijtig, omdat ik geloof ik de kracht van Tuina massage-therapie en ik ook graag mijn diensten zo bereikbaar mogelijk maak voor zoveel mogelijk mensen. 

Misschien helpt het als er een grote groep mensen bezwaar maakt tegen deze keuze. Er is dan ook een petitie opgestart om aan te geven dat niet iedereen het eens is met die keuze. Wil je mee helpen deze zorgverzekeraars te laten weten dat ze hun keuze moeten herzien? Help dan door de petitie te tekenen. Hoe meer ondertekenaars, hoe sterker we staan!

https://vergoedcomplementair.petities.nl/

Lees meer »

Praktijk ruimte aangeboden

Levenskracht massage-therapie houdt praktijk in 'de Praktijk' op Edisonlaan 160 te Apeldoorn. Dat bevalt me heel goed!

Er is ruimte voor nieuwe collega's, die werken aan welzijn en gezondheid van hun cliënten met het motto  “met helder en bewust verstand, gezond leven”. De praktijk biedt momenteel de disciplines pedicure, medische pedicure, podoloog, huidspecialist, schoonheidsspecialist en massage-therapie. Past jouw vakgebied hier goed bij en zoek je een huurruimte voor je praktijk? Neem dan contact op met Jacqueline Rijke,

06-55141170 voor meer informatie. 

Lees meer »
Oktober 2018

COOL

Vorige week had ik een heel leuk overleg met Gerrita Huisman over een nieuw fenomeen: COOL, Coaching op leefstijl. Gerrita is een coach die doorprikt tot de kern van de zaak en past dat in dit geval toe op overgewicht. COOL is 2-jarig leefstijlprogramma wat zich richt op voeding, beweging, stress, slaap, ontspanning en gedrag met als doel om duurzaam gewicht kwijt te raken en beter in je vel te komen. Tijdens die 2 jaar zijn er groepsbijeenkomsten en individuele sessies. En het mooie is: COOL wordt vanaf 1-1-2019 volledig vergoed in de basiszorgverzekering!  

Gerrita en ik onderzoeken momenteel of ik een rol kan spelen in de groepssessies. We zien daar wel mogelijkheden!

Dus wil je nu eens echt van die te grote maat af en ben je geïnteresseerd in COOL, kijk dan even op http://www.gerritahuisman.nl/overgewicht voor meer informatie en de voorwaarden.

Lees meer »