nieuws

November 2021

Vergoedingen in 2022

Zo aan het eind van het jaar is het moment om de zorgverzekering weer tegen het licht te houden. Welk pakket past het best?

De eerste overweging is of je behandelingen bij Levenskracht massage-therapie (gedeeltelijk) vergoed wil krijgen. Weeg daarbij asjeblieft af wat je aan aanvullende premie (extra en bovenop de basispremie) moet betalen en wat je er aan vergoeding (maximaal) voor terug krijgt. Vaak is het namelijk lood om oud ijzer, tenzij je denkt gebruik te gaan maken van  meerdere 'potjes' binnen de aanvullende dekking.

Vervolgens is mijn advies te kijken op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen. Daar zie je welke verzekeraars een vergoeding geven voor Chinese geneeswijzen. Om het daarna helemaal zeker te weten is het verstandig om de verzekeraar zelf te bellen en te vragen of ze in 2022 prestatiecode 24104 acupunctuur of 24105 tuina massage-therapie vergoeden en welke voorwaarden daarvoor gelden. Soms is het van belang dat de behandelaar bij een bepaalde beroepsvereniging is aangesloten. Voor mij geldt dat ik aangesloten ben bij Zhong voor 24105 tuina massage-therapie en bij CAT voor  24104 acupunctuur en 24105 tuina massage-therapie. 

Een overzicht van de verzekeraars die vergoeding via CAT bieden is hier te vinden: Vergoedingen CAT

Lees meer »

Verantwoordelijkheid

Wat had ik vanmorgen een fijn gesprek met een klant. We zijn beiden dol op lezen en wisselen boekentips uit. Ze vertelde dat ze tegenwoordig zo graag in het engels leest (ik ook!). En dat sommige woorden in die taal zoveel beter zeggen wat er bedoeld wordt.

Zo had ze in het verleden een leerzaam traject gedaan bij een andere therapeut, die haar vroeg of ze zich verantwoordelijk voelde voor haar eigen emoties. Het ging dan met name om dingen die haar mateloos irriteerden. Haar eerste reactie was: nou nee, het zijn die anderen die mij geïrriteerd maken. Maar vervolgens kwam de vraag: bij wie moet ik dan zijn voor de verantwoordelijkheid voor jouw emoties?

En dat is natuurlijk een wezenlijke vraag. Als jij geïrriteerd bent, dan ben jij ook degene die daar verantwoordelijk voor is.

In het engels geeft het woord ‘responsibility’ het prachtig weer: ‘response’-‘ability’,  oftewel de vaardigheid van je reactie, of misschien nog mooier: de vaardigheid om je reactie te kiezen. Niet altijd makkelijk, maar wel te leren. De emotie mag er zijn en daarnaast hebben we ieder de verantwoordelijkheid wat we daarmee doen en welk gedrag we vertonen. Fijn zulke gesprekken met klanten!

Lees meer »

Vrij Leven!

Al een tijdje was ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in de body-mind connectie. Ik merkte dat ik een aantal klanten had waar ik meer resultaat mogelijk zag dan dat we voor elkaar kregen. En ik had steeds het vermoeden dat daar onderliggende emotionele pijn aan ten grondslag lag. Maar hoe kom je daarbij? En hoe ruim je dat op? Dat waren vragen die me bezig hielden.

 

Tot ik afgelopen maart in aanraking kwam met Bas van Pelt, acupuncturist in Alkmaar, die een bijscholing aanbiedt precies op dat stuk. Hij heeft de Aser-methode ontwikkeld, die een combinatie is van acupunctuur, hypnotherapeutische en cranio sacrale technieken en coaching.  Ik was geïnteresseerd en na wat wikken en wegen besloot ik die bijscholing te gaan volgen. Daar heb ik geen spijt van gehad! De dagen waren intens, leerzaam en vol verbinding, prachtig!

 

En toen was daar afgelopen vrijdag ineens de 10e en laatste lesdag. De tijd is omgevlogen. We hebben het gevierd met een heerlijke lunch in de Koffiemolen. Nu resteert nog een paar dagen stage lopen. Vanaf januari mag ik me licentiehouder noemen van zijn methode: de Aser-methode. Bekend van het boek “Vrij Leven, los van stress en oude patronen”. Uiteraard integreer ik mijn vaardigheden als massage-therapeut er ook in.

 

Wil jij weten of de Aser-methode ook voor jou iets kan betekenen? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Lees meer »

Tariefswijziging per 1 januari 2022

Vorig jaar heb ik geen tariefsverhoging doorgevoerd en inmiddels ben ik weer wat opleidingen en een bulk ervaring verder en daarom verhoog ik per 1 januari 2022 alle tarieven met € 5,-. Voor diegenen die een strippenkaart hebben gekocht of nog kopen voor 1 januari betekent dit dat de resterende strippen gebruikt kunnen worden tot 1 juli 2022.

Lees meer »
Oktober 2021

Tussen je oren....

Het zit tussen je oren…

Mensen die mij al een poosje kennen weten dat ik in het verleden jarenlang last gehad heb van lichamelijke klachten. Nek/schouder/arm pijn om precies te zijn. Op een gegeven moment was de pijn zo heftig, dat ik mijn eigen haar niet meer kon wassen. Dat ik de knopjes van een pinapparaat niet meer ingedrukt kreeg. Dat ik niet meer kon auto rijden. Behoorlijk pijnlijk, frustrerend en beperkend in mijn leven.

Soms kreeg ik dan te horen ‘dat het tussen mijn oren zat’. Woedend kon ik worden op zo’n opmerking. Het voelde als een afwijzing, als niet begrepen worden, als ‘je bent een aansteller’. Alsof die pijn niet echt was. Alsof ik het mezelf aandeed.

En uiteindelijk bleek dat toch ook zo te zijn, alleen wilde ik daar toen nog niet aan. En hadden ze de boodschap misschien ook wat vriendelijker kunnen brengen.

Nu, jaren later, zie ik hoe ik last had van de gedachten ‘ik ben niet goed genoeg’ en de angst dat er dan niet van mij gehouden kon worden. Dat maakte dat ik, dag in dag uit, zo verschrikkelijk hard mijn best zat te doen om mezelf te bewijzen dat ik wel goed genoeg was en dat ik het waard was om liefde te mogen ontvangen. En daarmee overschreed ik al mijn grenzen.

En nu beoefen ik het mooiste beroep dat ik me kan bedenken, waarbij ik die armen en schouders heel wat gebruik! Dat stemmetje heb ik af en toe nog steeds, maar ik heb er geen last meer van. En daarmee is mijn nek/schouder/arm pijn ook verdwenen. Zo heeft de omschakeling ‘tussen mijn oren’ geleid tot herstel in mijn lichaam. Want lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden.

Wil jij onderzoeken of jouw lichamelijke klachten ook verholpen kunnen worden door met oude patronen en emoties aan de slag te gaan? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Lees meer »