Kansen en mogelijkheden!

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 13:07

Helaas is in de persconferentie van 2 februari de lockdown verlengd tot en met (in ieder geval) 2 maart 2021. Met als gevolg dat mijn fijne nieuwe praktijkplek nog steeds niet bewonderd kan worden door de klanten die ik zo vreselijk mis. Het is helaas niet anders, geduld is een schone zaak.
Naast veel sporten en proberen lering te trekken uit het hele scala aan emoties dat voorbij komt, gebruik ik de tijd goed, deze tijd biedt me de mogelijkheid om eens lekker de studie in te duiken. Ik bestudeer momenteel een fascinerend en belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam: de fascia. Zoals wikipedia het beschrijft: “Fascie of fascia (Latijn: fascia = band) is een bindweefsel bij de mens en de meeste zoogdieren, dat een vlies vormt tussen of rond spieren, spiergroepen, botten, gewrichten en lichaamsholtes.” Deze vliezen zijn onderling met elkaar verbonden en hebben daarmee invloed op elkaar. De fascia en de meridianen uit de Chinese Geneeskunde hebben opvallend veel overeenkomsten en kunnen verklaren waarom een (onopvallend) probleem met bijvoorbeeld een voet een hardnekkige kwaal in de nek veroorzaakt. En daarmee kan het behandelen daarvan ook een oplossing bieden. Intrigerend!
Ook volg ik een aantal (online) bijscholingen, zoals “koorts zonder focus” en “triggerpoint therapie voor de trapezius spier”. En daarnaast ben ik begonnen aan een training gebarentaal, hartstikke leuk!
Zo ben ik straks in staat om als therapeut nog beter te behandelen. En dat houdt me gemotiveerd en kan ik deze lange, lange lockdown volhouden. Ik hoop dat ook jij een manier gevonden hebt om deze rare tijd door te komen. En dat je gezond bent en blijft. Help je immuunsysteem door veel buiten te zijn, te bewegen en lekker gezond te eten (denk aan vitamines zoals D en C). Zodat de lockdown hopelijk binnenkort ten einde komt en we elkaar weer live kunnen ontmoeten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.