De volumeknop

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 11:54

Je lichaam fluistert. Allerlei kleine signaaltjes geeft het af richting hersenen hoe het er met/in de ‘buitenwereld’ voorstaat en of er op gereageerd moet worden. We zijn ons vaak niet zo bewust van deze signaaltjes en wij mensen zijn er ook behoorlijk goed in om signaaltjes te negeren als ze ons niet zo lekker uitkomen. Als ze niet zo fijn zijn bijvoorbeeld. Omdat ze een vervelend gevoel bij je oproepen. Of omdat dat pijntje niet uitkomt, omdat we nog zo vreselijk veel te doen hebben en we even dóór moeten.

Maar het lichaam geeft die signaaltjes niet voor niets af en het geniale systeem dat ons lijf heet heeft hiervoor een mooie oplossing: het fluisteren wordt een graadje harder in volume afgesteld. En als we dan nog negeren, dan draait het lijf nog een keer de volumeknop omhoog en nog een keer. Net zolang tot het lijf schreeuwt. Bijvoorbeeld in de vorm van pijn. Of in de vorm van depressie. Of in de vorm van tinnitus, je lichaam kan behoorlijk creatief zijn. En de volumeknop blijft net zolang op maximaal staan tot we er niet langer omheen kunnen. Net zolang tot we bereid zijn ons eens af te gaan vragen wat het allemaal te betekenen heeft, dat gedoe in ons lijf. Aan welke patronen we ons vasthouden die ons niet langer van dienst zijn.

In het Aser-traject (van bedenker acupuncturist Bas van Pelt, die het boek Vrij Leven schreef) leer je stilstaan bij deze signalen. Zoeken we naar de onderliggende emoties die gezien, ervaren en erkend willen worden. Dat is pittig, maar hiermee kun je de volumeknop van die schreeuwende klacht in je lijf bedienen. Als je luistert, dan is het namelijk niet zo nodig om dat volume zo hoog te hebben. Je leert de volumeknop zelf bedienen, door in een traject van 4 tot 6 maanden een aantal sessies in mijn praktijk in Apeldoorn te plannen en door thuis met online filmpjes en opdrachten aan de slag te gaan .

Ben jij er klaar voor? Om op zoek te gaan hoe te luisteren naar de fluisteringen van je lichaam en daarmee je klachten’volume’ omlaag te draaien?

Graag hoor ik je verhaal en nodig ik je uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Zodat we samen kunnen zien of het Aser-traject voor jou passend is.
Vanaf 1 januari 2023 kost dit traject € 1.500,-. Maak je in 2022 nog een afspraak dan kost het traject nog € 1.250,-. Ik heb hiervoor nog enkele plekken beschikbaar.

Meer informatie vind je op Vrij Leven. De link om online een afspraak te maken vind je bij Contact. Ook kun je me bellen of appen voor meer informatie of een afspraak op: 06-46062634. Ik zie er naar uit om met je aan de slag te gaan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.