massagetherapie Apeldoorn voor tuina massage acupunctuur cranio sacraal

Nek schouder arm klachten

Mijn naam is Jessica Uljee, massage-therapeut en acupuncturist in Apeldoorn. Na een jarenlange zoektocht heb ik mijn passie gevonden in mensen begeleiden naar een meer gebalanceerd en gezonder leven.

Waarom ik dat met zoveel overgave doe? Ik weet uit eigen ervaring dat het leven soms ondraaglijk zwaar kan zijn. En dat het niet altijd eenvoudig is om de weg daaruit te vinden. Het meest verbluffende vind ik nog wel dat het onze eigen (onbewuste) gedachten zijn die het leven zo zwaar kunnen maken. En dat het loslaten van die gedachten en het doorvoelen van de emoties die daarmee samenhangen zo ontzettend bevrijdend is!

In mijn late tienerjaren werd ik somber, ik voelde mij onbegrepen en alleen. Tijdens mijn studie werd het alleen maar erger, ik raakte in een depressie. Met therapie kwam ik daar wel weer uit, maar omdat ik de onderliggende overtuigingen die ik had niet helemaal werden aangepakt, kreeg ik daarna lichamelijke klachten.

Ik overschreed al mijn grenzen, mijn lichaam moest gewoon maar doen wat ik wilde, maar mijn nek/schouder/armklachten werden erger en erger, en ik raakte arbeidsongeschikt. In totaal zat ik 14 maanden in de WAO, de pijn was zo erg dat ik mijn eigen haar niet meer kon wassen en dat ik niet meer auto kon rijden van de pijn. Ik was ervan overtuigd dat het ‘slechts’ lichamelijk was, maar het had zeker ook gevolg op mijn mentale welzijn.

Inmiddels weet ik beter.

Een nieuwe wending

In 2013 zat ik weer een paar maanden thuis met nek/schouder/arm klachten. Op dat moment kwam een opleiding tot sportmasseur op mijn pad. Wat vond ik dat fantastisch! Mijn leven nam een nieuwe richting. Na het behalen van dat diploma wilde ik meer en zo kwam ik in aanraking met de Chinese Tuina massage-therapie.

Het herstellen van lichamelijke en mentale balans op een natuurlijke manier heeft me gegrepen en boeit me enorm.

Inmiddels ben ik er wel achter dat 95% van de langer durende lichamelijke klachten stoelt op overtuigingen en automatische patronen in ons onderbewuste.

Daarmee aan de slag gaan vraagt moed. Maar het levert ook heel veel op. Zo werd me duidelijk dat mijn overtuiging ‘ik ben niet goed genoeg’ me dwars zat, en dat ik daardoor altijd heel hard aan het werk was om maar te bewijzen dat het niet zo was en in de hoop dat ik op een goede dag wel goed genoeg zou zijn. Nu die bubbel is doorgeprikt, werk ik nog steeds hard, maar met respect voor mijn lijf en mijn welzijn en zonder mijn eigen grenzen over te gaan.

 

Los van stress en oude patronen

Bas van Pelt, acupuncturist in Alkmaar, snapt ook helemaal de samenhang tussen geest en lichaam. Hij heeft een methode ontwikkelt waarin acupunctuur, massage-therapie, hypno-therapeutische technieken, cranio sacrale technieken en coaching samenkomen. De methode heeft hij de Aser-methode genoemd (Acupuncture stress emotional release). Het motto van deze methode is Vrij Leven, los van stress en oude patronen. In november 2021 heb ik de opleiding voor deze methode afgerond. Daarmee ben ik deel van zijn therapeuten-team geworden, welk als doel heeft mensen te helpen veranderen, waardoor klachten als vanzelf verdwijnen. 

 

De Aser-methode is een traject van 4 tot 6 maanden en bestaat uit een online gedeelte en 6 'live'sessies. Met de online module krijg je elke week een email met filmpjes, uitleg en opdrachten die je thuis doet. Met deze filmpjes krijg je inzicht in wat stress is, hoe je brein werkt en krijg je oefeningen om thuis zelf aan de slag te gaan je eigen gedrag en patronen te ontdekken en te doorbreken.

De live sessies maken we samen helemaal op maat voor jou. Daarbij kunnen we acupunctuur, tuina massage-therapie, coaching, hypnotherapeutische technieken en cranio sacraal technieken inzetten. Deze sessies plannen we iedere 2 a 3 weken in. Het online gedeelte en de live-sessies zijn op elkaar afgestemd. Zo krijg je in de online modules een verdieping op wat je in de sessies doet en kunnen we in de sessies een stuk dieper gaan, omdat je thuis al het voorwerk gedaan hebt. Ook geef ik soms op jouw afgestemde huiswerk opdrachten mee. Door deze combinatie bereiken we veel meer in minder sessies.

Verder zit in het traject begrepen het boek wat Bas geschreven heeft en toegang tot de Vrij Leven community. Dit pakket kost € 1.500,-. Betalen kan ineens, maar ook per sessie (dan is het € 250,- per keer) 

Ben je aanvullend verzekerd, dan vergoedt je zorgverzekeraar hier mogelijk nog een deel van (valt onder acupunctuur). Zie hiervoor de info op Behandelingen en tarieven

 

Wil jij ook van wat hardnekkige klachten/oude patronen af? Graag ga ik met je aan de slag om samen tot de kern te komen en los te komen van je oude ‘shit’. 

 

Meer weten?

Ik wil je graag laagdrempelig kennis laten maken met deze methode en vind het ook belangrijk om te kijken of we samen een klik hebben. Daarom begin ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens deze afspraak kunnen we samen ontdekken of het Aser-traject een passende oplossing voor je is, hier nemen we ongeveer een half uur de tijd voor. Zo ja, dan kunnen we deze (gratis) afspraak op dat moment direct verlengen met de eerste (betaalde) sessie. Daar is voldoende tijd voor. Soms komen we erachter dat losse afspraken beter passend zijn of dat je beter op zoek gaat naar een andere therapeut omdat we geen match zijn. We komen er samen uit. 
 
Wil je liever voor we elkaar spreken nog meer weten over de Aser-methode? Zie https://asermethode.nl/ of bekijk het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=1JR1rvjXvXY&t=5s 
Bas van Pelt heeft ook een boek geschreven: Vrij Leven - los van stress en oude patronen. Dit boek is inbegrepen als je een Aser-traject bij me start en is ook los verkrijgbaar in mijn praktijk voor € 17,95.

 

Wat zeggen klanten?

"Ik kwam bij Jessica vanwege migraineklachten. Al vele jaren had ik last van hevige migraine-aanvallen, waardoor ik ongeveer eens per maand een tot twee dagen in bed moest liggen. Door de behandeling van Jessica zijn de migraine-aanvallen sterk afgenomen! Ze komen veel minder vaak voor en zijn minder intens.

Ik heb bijzonder veel baat gehad bij de behandeling van Jessica. De combinatie van gesprekken, massage en acupunctuur waren zeer heilzaam en effectief; mijn migraine is nu veel en veel minder heftig geworden! Jessica is een bijzonder mens. Ze is warm, nuchter en zonder oordeel. Ik voelde me door haar begrepen en gezien.

Haar massage- en acupunctuurbehandeling zorgden dat emoties beter gingen stromen en haar woorden (ze kon steeds ‘spot on’ benoemen wat speelde) versterkten dat proces.

Door Jessica’s massage, door de acupunctuur en door de gesprekken kregen emoties meer ruimte. Ik heb veel gehuild tijdens de behandelingen, en de tranen waren steeds louterend. Ik voel me nu gezonder en veel beter in balans."  

Elisabeth

----------------------------------

"Het Aser-traject bij Jessica heb ik als zeer persoonlijk en rustgevend ervaren. Ik kan mijn emoties makkelijker toestaan en voel me rustiger. Het online traject, met de uitgebreide uitleg van de oefeningen, heb ik veel aan gehad en was voor mij zeer positief. Jessica is iemand met verstand van zaken en is een fijne persoonlijke therapeut. Ik voel me al een stuk vrijer, maar ik heb nog het nodige te doen. Ik zou het Aser-traject zeker bij anderen aanraden!"

Rick

------------------------------------

"Het Aser-traject heeft me geholpen spanning te kunnen loslaten. De behandelingen waren zeer warm en fijn en gaven me meer inzicht. Je bent zo'n betrokken, warme en kundige therapeut! 

Nathalie

-------------------------------------

Ik heb de behandelingen als zeer prettig en verhelderend ervaren. Je bent een begripvolle en betrokken therapeute, die de kunst verstaat op direct to the point te komen waar de pijn zat. De afstand van anderhalf uur rijden had ik graag over voor de behandelingen. Het traject heeft me veel inzicht gegeven en ook het besef dat ik de pijn van wat er speelt er mag laten zijn. Ik zou het Aser-traject zeker aanbevelen bij anderen!

Tom

-------------------------------------

Jessica heeft mij met haar behandelingen door een moeilijke periode in mijn leven helpen komen. Ze is een echt mensenmens met een luisterend oor en veel wijsheid. Ik voelde me bij haar als professional in goede handen. Ik ervaar meer ruimte en ontspanning. Het Aser-traject raad ik zeker aan!

Sandra