vrij leven

Mijn naam is Jessica Uljee, massage-therapeut en acupuncturist in Apeldoorn. Na een jarenlange zoektocht heb ik mijn passie gevonden in mensen begeleiden naar een meer gebalanceerd en gezonder leven.

Waarom ik dat met zoveel overgave doe? Ik weet uit eigen ervaring dat het leven soms ondraaglijk zwaar kan zijn. En dat het niet altijd eenvoudig is om de weg daaruit te vinden. Het meest verbluffende vind ik nog wel dat het onze eigen (onbewuste) gedachten zijn die het leven zo zwaar kunnen maken. En dat het loslaten van die gedachten en het doorvoelen van de emoties die daarmee samenhangen zo ontzettend bevrijdend is!

In mijn late tienerjaren werd ik somber, ik voelde mij onbegrepen en alleen. Tijdens mijn studie werd het alleen maar erger, ik raakte in een depressie. Met therapie kwam ik daar wel weer uit, maar omdat ik de onderliggende overtuigingen die ik had niet helemaal werden aangepakt, kreeg ik daarna lichamelijke klachten.

Ik overschreed al mijn grenzen, mijn lichaam moest gewoon maar doen wat ik wilde, maar mijn nek/schouder/armklachten werden erger en erger, en ik raakte arbeidsongeschikt. In totaal zat ik 14 maanden in de WAO, de pijn was zo erg dat ik mijn eigen haar niet meer kon wassen en dat ik niet meer auto kon rijden van de pijn. Ik was ervan overtuigd dat het ‘slechts’ lichamelijk was, maar het had zeker ook gevolg op mijn mentale welzijn.

Inmiddels weet ik beter.

 

Een nieuwe wending

In 2013 zat ik weer een paar maanden thuis met nek/schouder/arm klachten. Op dat moment kwam een opleiding tot sportmasseur op mijn pad. Wat vond ik dat fantastisch! Mijn leven nam een nieuwe richting. Na het behalen van dat diploma wilde ik meer en zo kwam ik in aanraking met de Chinese Tuina massage-therapie.

Het herstellen van lichamelijke en mentale balans op een natuurlijke manier heeft me gegrepen en boeit me enorm.

Inmiddels ben ik er wel achter dat 95% van de langer durende lichamelijke klachten stoelt op overtuigingen en automatische patronen in ons onderbewuste.

Daarmee aan de slag gaan vraagt moed. Maar het levert ook heel veel op. Zo werd me duidelijk dat mijn overtuiging ‘ik ben niet goed genoeg’ me dwars zat, en dat ik daardoor altijd heel hard aan het werk was om maar te bewijzen dat het niet zo was en in de hoop dat ik op een goede dag wel goed genoeg zou zijn. Nu die bubbel is doorgeprikt, werk ik nog steeds hard, maar met respect voor mijn lijf en mijn welzijn en zonder mijn eigen grenzen over te gaan.

 

los van stress en oude patronen

Bas van Pelt, acupuncturist in Alkmaar, snapt ook helemaal de samenhang tussen geest en lichaam. Hij heeft een methode ontwikkelt waarin acupunctuur, massage-therapie, hypnotherapeutische technieken, cranio sacrale technieken en coaching samenkomen. De methode heeft hij de Aser-methode genoemd (Acupuncture stress emotional release). Het motto van deze methode is Vrij Leven, los van stress en oude patronen. Momenteel volg ik de opleiding om me deze methode eigen te maken. Daarmee word ik deel van zijn therapeuten-team, welk als doel heeft mensen te helpen veranderen, waardoor klachten als vanzelf verdwijnen. 

 

De Aser-methode bestaat uit een online gedeelte en 6 acupunctuursessies. Met de online module krijg je elke week een email met filmpjes, uitleg en opdrachten die je thuis doet. De acupunctuursessies plannen we iedere 2 weken in. Het online gedeelte en de live-sessies zijn op elkaar afgestemd. Zo krijg je in de online modules een verdieping op wat je in de sessies doet en kunnen we in de sessies een stuk dieper gaan, omdat je thuis al het voorwerk gedaan hebt. Door deze combinatie bereiken we veel meer in minder sessies.

Verder zit in het traject begrepen het boek wat Bas geschreven heeft en toegang tot de Vrij Leven community. Dit pakket kost € 1250,-.

Start je dit traject nog in 2021 dan kost het traject € 950,-.  Ben je aanvullend verzekerd, dan vergoedt je zorgverzekeraar hier mogelijk nog een deel van.

 

Wil jij ook van wat hardnekkige klachten/oude patronen af? Graag ga ik met je aan de slag om samen tot de kern te komen en los te komen van je oude ‘shit’. 

 
Meer weten?
Graag vertel ik je er in een gratis intakegesprek meer over. 
Wil je liever voor we elkaar spreken nog meer weten over de Aser-methode? Zie https://asermethode.nl/ of bekijk het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=1JR1rvjXvXY&t=5s 
Bas van Pelt heeft ook een boek geschreven: Vrij Leven - los van stress en oude patronen. Dit boek is inbegrepen als je een Aser-traject bij me start en is ook los verkrijgbaar in mijn praktijk voor € 15,-.