Even puzzelen

Gepubliceerd op 29 januari 2024 om 15:23
cranio sacraal therapie Apeldoorn

Vandaag heb ik onverwacht een uurtje ‘over’. Ik wilde gaan studeren, maar het ontbrak me aan rust. Dus ik ben even gaan puzzelen! Zo leuk en leerzaam!

Voor de opleiding cranio sacraal therapie moeten we leren hoe ons hoofd in elkaar zit. De botten van het hoofd, dan wel te verstaan. Wist je dat onze schedel wel uit 22 botdelen bestaat?

In mijn praktijk heb ik een plastic ‘modelhoofd’ staan, heel handig om klanten iets uit te leggen. Vandaag heb ik hem helemaal uit elkaar gehaald en weer in elkaar gepuzzeld. Als al die losse stukjes op de tafel liggen is het toch weer even zoeken, hoe zat het ook al weer? Maar het is gelukt en best vlot (al zeg ik het zelf).

De eerste keer dat ik dat deed ging het iets minder vlot. Dat was ook eigenlijk onbedoeld. Toen ik de schedel kreeg en de doos open maakte, zat daar met koeienletters een waarschuwing bij: Let op: haal pas uit elkaar als je de in-elkaar-zet-instructie gelezen hebt.
En wat deed ik toen? Ik legde hem op een oneffen tafel, waar hij vanaf rolde en je raadt het al: de schedel lag in vele stukjes op de grond. En natuurlijk had ik toen de instructie nog niet gelezen. Duurde effe voor hij toen weer in elkaar zat…..

Maar al doende leert men en nu zet ik hem gelukkig een heel stuk sneller weer in elkaar. Alle schedelnaden sluiten weer naadloos op elkaar aan, zoals dat in jouw eigen hoofd ook zo hoort te zijn.

Zit er ergens teveel spanning, bijvoorbeeld door een valpartij, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Hoofdpijn, nekklachten, duizeligheid, tinnitus, om maar een paar voorbeelden te noemen. Zelfs je hormoonhuishouding kan er last van hebben. Met de zachte technieken uit de cranio sacraal therapie kun je weer evenwicht en balans terug brengen in het systeem.

Wil je weten of dit ook iets voor jou kan betekenen? Ik vertel je er graag meer over.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.