nieuws

Mei 2021

Gewoontes voor gezondheid en balans, deel 3

Laatst vroeg een klant me: “wat doe jij eigenlijk om gezond te blijven?”. Leuke vraag! Bij deze deel 3 in de serie.

Groentes! Veel, gevarieerd en vaak! Heerlijk vind ik het en bovendien supergoed voor je lijf. Zeker groente bladgroentes. Ze zitten vol met antioxidanten, vitaminen (vooral C, E en K), mineralen (foliumzuur, ijzer, magnesium, kalium, calcium), een aantal essentiële aminozuren en vezels. Ik ben geen voedingsexpert, maar het belang van groentes is wel duidelijk. Ze leveren belangrijke bouwstoffen voor je cellen, botten en bloed, voor je immuunsysteem, voor het hanteren van stress, voor je geluksgevoel. Dus ik eet veel groentes, bijvoorbeeld in een salade als lunch. Ook drink ik iedere dag een groene smoothie, gemaakt van een schep groene poeder in een glas thee of water. Dat is misschien een beetje smokkelen, maar voor mij een makkelijke manier om dagelijks lekker veel  groentes binnen te krijgen. En zo voel ik me heerlijk fit!

Lees meer »

Gewoontes voor gezondheid en balans, deel 2

Laatst vroeg een klant me: “wat doe jij eigenlijk om gezond te blijven?”. Leuke vraag! Bij deze deel 2 in de serie.

 

Ik vind het leven soms best lastig. Heftige verhalen van mijn klanten, scheidingen van mensen die me lief zijn, onenigheid…. Mijn hart heeft het daar soms moeilijk mee. Wat me helpt om daar mee om te gaan is wandelen, bij voorkeur in het bos. Ik ben dol op bomen. Eens per maand plan ik een ochtend voor mezelf en maak een flinke wandeling. Zo ook vanochtend. Op de fiets naar Hoenderloo en daar een prachtig rondje gelopen. Het gefluit van de vogels (zelfs een koekoek!), een eekhoorntje, mieren, spinnetjes en zelfs een hertje brengen me terug in het moment en geven me rust in hoofd en hart. En tot slot trakteer ik mezelf dan thuis op een heerlijke koffie. En dan kan ik er weer even tegenaan!

Lees meer »

Gewoontes voor gezondheid en balans, deel 1

Laatst vroeg een klant me: “wat doe jij eigenlijk om gezond te blijven?”. Leuke vraag!

 

In mijn vorige bericht schreef ik al dat ik me liet masseren. Uiteraard, als massage-therapeut weet ik de kracht van massage! In mijn beleving bereik je het meest met gezonde gewoontes en dat is 1 van mijn gewoontes om in balans te blijven.

 

Een andere gezonde gewoonte is lekker veel bewegen. Hardlopen, bijvoorbeeld. In het verleden had ik een haat-liefde verhouding met hardlopen. Ik vond dat ik conditie moest hebben, dus ik vond dat ik moest (kunnen) hardlopen. Soms ging het heerlijk, zat ik in de flow, maar vaak vond ik het eigenlijk veel te zwaar. Ik zag er iedere keer weer tegen op. Dus soms liep ik 3 keer in de week en dan weer een hele tijd niet. Het was een strijd. Tot een goede vriendin me adviseerde iedere dag een korte afstand te lopen. Iedere dag. Bij regen en zonneschijn. Met enige weerstand besloot ik het toch te proberen.

 

En het werkt! Iedere dag loop ik 2 kilometer hard. Ik denk er niet meer over na, ik ga gewoon. Heel soms sla ik een dagje over. En soms loop ik een langere afstand. Ik begin het fijn te vinden. Ik merk het aan mijn lijf, ik word sterker en heb meer uithoudingsvermogen. Zo prettig. Dat maakt dat ik deze gewoonte vol hou. En als ik dan, zoals vanmorgen, de zon prachtig oranje zie opkomen en de vogels hoor fluiten….. dan ben ik gelukkig, zo fijn!

 

Niet iedereen vindt hardlopen wat. Hoeft ook niet, er zijn genoeg andere vormen van bewegen. Doe iets wat je leuk vindt. Mijn advies is: start klein, hou het eenvoudig en maak er een gewoonte van.  En geniet ervan!

 

Volgende keer meer over wat ik doe om in balans te blijven.

Lees meer »
April 2021

Acupunctuur nu ook vergoed!

Vorig jaar heb ik een 2-jarige acupunctuur opleiding met prachtige resultaten afgerond. Omdat ik nu bij beroepsvereniging CAT ben aangesloten worden ook mijn acupunctuur behandelingen (deels) vergoed in het aanvullende pakket van veel zorgverzekeraars. En dat is fijn, want zo kan ik nog meer mensen helpen met hun gezondheid!

Lees meer »
Maart 2021
Februari 2021