Gewoontes voor gezondheid en balans, deel 1

Gepubliceerd op 19 mei 2021 om 08:44

Laatst vroeg een klant me: “wat doe jij eigenlijk om gezond te blijven?”. Leuke vraag!

 

In mijn vorige bericht schreef ik al dat ik me liet masseren. Uiteraard, als massage-therapeut weet ik de kracht van massage! In mijn beleving bereik je het meest met gezonde gewoontes en dat is 1 van mijn gewoontes om in balans te blijven.

 

Een andere gezonde gewoonte is lekker veel bewegen. Hardlopen, bijvoorbeeld. In het verleden had ik een haat-liefde verhouding met hardlopen. Ik vond dat ik conditie moest hebben, dus ik vond dat ik moest (kunnen) hardlopen. Soms ging het heerlijk, zat ik in de flow, maar vaak vond ik het eigenlijk veel te zwaar. Ik zag er iedere keer weer tegen op. Dus soms liep ik 3 keer in de week en dan weer een hele tijd niet. Het was een strijd. Tot een goede vriendin me adviseerde iedere dag een korte afstand te lopen. Iedere dag. Bij regen en zonneschijn. Met enige weerstand besloot ik het toch te proberen.

 

En het werkt! Iedere dag loop ik 2 kilometer hard. Ik denk er niet meer over na, ik ga gewoon. Heel soms sla ik een dagje over. En soms loop ik een langere afstand. Ik begin het fijn te vinden. Ik merk het aan mijn lijf, ik word sterker en heb meer uithoudingsvermogen. Zo prettig. Dat maakt dat ik deze gewoonte vol hou. En als ik dan, zoals vanmorgen, de zon prachtig oranje zie opkomen en de vogels hoor fluiten….. dan ben ik gelukkig, zo fijn!

 

Niet iedereen vindt hardlopen wat. Hoeft ook niet, er zijn genoeg andere vormen van bewegen. Doe iets wat je leuk vindt. Mijn advies is: start klein, hou het eenvoudig en maak er een gewoonte van.  En geniet ervan!

 

Volgende keer meer over wat ik doe om in balans te blijven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.