nieuws

November 2021

Tariefswijziging per 1 januari 2022

Vorig jaar heb ik geen tariefsverhoging doorgevoerd en inmiddels ben ik weer wat opleidingen en een bulk ervaring verder en daarom verhoog ik per 1 januari 2022 alle tarieven met € 5,-. Voor diegenen die een strippenkaart hebben gekocht of nog kopen voor 1 januari betekent dit dat de resterende strippen gebruikt kunnen worden tot 1 juli 2022.

Lees meer »
Oktober 2021

Tussen je oren....

Het zit tussen je oren…

Mensen die mij al een poosje kennen weten dat ik in het verleden jarenlang last gehad heb van lichamelijke klachten. Nek/schouder/arm pijn om precies te zijn. Op een gegeven moment was de pijn zo heftig, dat ik mijn eigen haar niet meer kon wassen. Dat ik de knopjes van een pinapparaat niet meer ingedrukt kreeg. Dat ik niet meer kon auto rijden. Behoorlijk pijnlijk, frustrerend en beperkend in mijn leven.

Soms kreeg ik dan te horen ‘dat het tussen mijn oren zat’. Woedend kon ik worden op zo’n opmerking. Het voelde als een afwijzing, als niet begrepen worden, als ‘je bent een aansteller’. Alsof die pijn niet echt was. Alsof ik het mezelf aandeed.

En uiteindelijk bleek dat toch ook zo te zijn, alleen wilde ik daar toen nog niet aan. En hadden ze de boodschap misschien ook wat vriendelijker kunnen brengen.

Nu, jaren later, zie ik hoe ik last had van de gedachten ‘ik ben niet goed genoeg’ en de angst dat er dan niet van mij gehouden kon worden. Dat maakte dat ik, dag in dag uit, zo verschrikkelijk hard mijn best zat te doen om mezelf te bewijzen dat ik wel goed genoeg was en dat ik het waard was om liefde te mogen ontvangen. En daarmee overschreed ik al mijn grenzen.

En nu beoefen ik het mooiste beroep dat ik me kan bedenken, waarbij ik die armen en schouders heel wat gebruik! Dat stemmetje heb ik af en toe nog steeds, maar ik heb er geen last meer van. En daarmee is mijn nek/schouder/arm pijn ook verdwenen. Zo heeft de omschakeling ‘tussen mijn oren’ geleid tot herstel in mijn lichaam. Want lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden.

Wil jij onderzoeken of jouw lichamelijke klachten ook verholpen kunnen worden door met oude patronen en emoties aan de slag te gaan? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Lees meer »
September 2021

Doorbreek je patronen en wordt de beste versie van jezelf!

Bas van Pelt organiseert vrijdag 29 oktober een seminar over verbinding. Verbinden met jezelf en met de mensen om je heen. Verbinden door oude patronen los te laten. Tijdens deze dag begeleidt Bas je door oefeningen en meditaties waarmee je in de diepere lagen van je onderbewustzijn komt. Je wordt je bewust van je patronen, voelt de achterliggende ervaringen en leert hoe je de emotionele lading kunt veranderen. Bas' motto is: Vrij Leven, los van stress en oude patronen. Het wordt een prachtdag! Zie voor info https://asermethode.nl/one-day-retreat/

Ben je klant bij me en meld je je via mij voor deze dag aan, dan kost de dag geen € 147,-, maar slechts € 111,-! Wil je daar gebruik van maken, neem dan even contact met me op.

___________________________________________________________________________

Lees meer »

Nieuwe stap: de Aser-methode

O, help! Dat is het eerste wat ik dacht in reactie op een app van acupuncturist Bas van Pelt. Bij hem doe ik de opleiding voor de Aser-methode (Acupuncture Stress Emotional Reset). Als ik de opleiding straks heb afgerond en stage heb gelopen ga ik ook met de Aser-methode werken en ben ik deel van zijn team. Vooruitlopend daarop heeft hij me nu alvast op zijn website bij de teamleden gezet. En dat is best even schrikken, als je je eigen hoofd zo op zijn website ziet! Maar ook super, natuurlijk! Zie https://asermethode.nl/ons-team-jessica-uljee/

 

Deze methode combineert acupunctuur/massage-therapie met allerlei technieken om (onbewuste) oude patronen te vinden en de emoties die daaronder vastzitten te bevrijden. En daardoor verdwijnen hardnekkige en chronische klachten die daardoor veroorzaakt werden. Prachtig!

 

Ben jij ook klaar om af te rekenen met wat oude ‘shit’? Dan kun je nu al bij me terecht voor de Aser-methode. En omdat ik nog in opleiding ben voor deze methode reken ik nog niet het volle pond. Interesse? Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

____________________________________________________________________________

Lees meer »

Gewoonte/routine en uit je comfortzone!

Wat zit een lichaam toch magnifiek in elkaar. Neem nou je hersens. Honderdduizenden verbindingen tussen cellen die met elkaar communiceren. Iedere cel heeft meerdere verbindingen met andere cellen. En alles wat je doet of denkt gaat volgens een specifiek pad door die neurale paden. Als je iets vaak hetzelfde doet of denkt, dan wordt dat neurale pad steeds steviger. En andere paden kwijnen weg omdat je daar niets mee doet. Van deze eigenschap van je hersenen kun je mooi gebruik maken. Bouw een routine in voor de dingen die je graag zonder al te veel moeite doet. En vervolgens varieer je daarin, zodat het niet een te star pad wordt.

 

Af en toe eens flink uit de comfortzone activeert volledig nieuwe paden in je hersenen. Dat is vaak ontzettend spannend en dat voelt vreemd. Dat komt omdat ieder neuraal pad zo zijn gevolgen heeft voor de hormonen en neurotransmitters en dus de chemische samenstelling in je lichaam. En we zijn nu eenmaal gewend aan een bepaalde samenstelling, omdat we veel op de automatische piloot doen. En dat is de reden dat we vaak snel weer stoppen met nieuw gedrag, want als het zo ongemakkelijk en vreemd voelt, dan zal het wel niet goed zijn, toch? Nee hoor, het is gewoon even wennen. Je legt een nieuw neuraal paadje aan. Zo’n heel klein bospaadje. Naast de bestaande neurale snelwegen. Dat bospaadje verdwijnt heel snel weer, tenzij je het minimaal 30 dagen achtereen bewandelt. Dan kan het langzaam uitgroeien tot een breder pad, wat al wat comfortabeler voelt. Dus wil een je vaste gewoonte echt veranderen, moet je even volharden.

 

Kun je wat hulp gebruiken om je vaste patronen te ontdekken en niet-behulpzame gewoontes om te zetten naar patronen die je juist vooruit helpen? Neem contact met me op voor een oriënterend gesprek hoe Levenskracht massage-therapie & acupuntuur je kan helpen.

____________________________________________________________________________

Lees meer »

Spaar je rijk!

Stel je eens voor dat je iedere dag een dubbeltje tekort komt in je financiën. Geen probleem, zou je denken, het is maar een dubbeltje. Maar na een aantal weken is het ineens een paar euro. En na een paar maanden loopt het bedrag aardig op, zodat je na een paar jaar een flinke schuld aan je broek hebt. Andersom stelt een dubbeltje winst per dag niet veel voor. Maar ook daar geldt dat je na een poosje een leuk bedrag bij elkaar verzameld hebt. En daar kun je dan weer leuke dingen mee doen.

 

Zo gaat het ook met gedachten. Een negatieve gedachte over jezelf, ach, dat kan toch niet zo’n kwaad? Het ellendige is, dat we heel vaak dezelfde (soort) gedachte hebben en dat het bij elkaar opgeteld na een poosje een negatief zelfbeeld oplevert.

 

Het kan ook anders. Stel dat je iedere dag een positieve gedachte over jezelf hebt. Eentje maar, zeg maar, dat dubbeltje winst. Een positieve gedachte, die je echt voelt over en bij jezelf. Soms is dat even wennen, we zijn vaak meer gewend aan een kritische blik. Maar iedere dag een positieve gedachte over jezelf, eentje die echt binnenkomt, dat levert na een poosje een zonniger kijk op. Zelfvertrouwen, weten dat je wat waard bent. Hoe fijn is dat?!

Lees meer »