Versmeltend aanraken / tinnitus

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 14:41

Wat een heerlijke dag had ik afgelopen zaterdag! Degenen die me een beetje kennen weten dat ik altijd aan het bij-leren ben. Binnen de Vrij Leven / Aser-methode waar ik mee werk behoren cranio sacraal technieken tot de tools die ik gebruik. En omdat ik daar graag nog verdieping in krijg had ik zaterdag een basisdag cranio sacraal therapie. Deze therapie werkt op basis van ‘versmeltend aanraken’, alsof je je handen in een beekje steekt zonder het oppervlakte te laten rimpelen. Het was heel bijzonder om dat te ervaren. Het fenomeen ‘aanraken’ kreeg daar voor mij een diepere dimensie, die ik direct in de praktijk weer kan toepassen.

 

Het mooie van dat soort dagen is ook dat je in contact komt met allerlei interessante mensen. Zo ontmoette ik Sandra Posthumus. Zij behandelt in haar praktijk uitsluitend mensen met tinnitus en beweert, in tegenstelling tot vele anderen, dat daar wel degelijk vaak iets aan te verbeteren is. Met een wachtlijst van 2 jaar kom je niet zomaar bij haar terecht. Gelukkig biedt haar website https://www.tinnitus-info.nl/ veel informatie en heeft ze een fantastisch boek geschreven ‘Tinnitus, er is iets aan te doen’.

In dit boek zit ook een heel gedeelte waarin je week voor week zelf aan de slag gaat. Sandra noemt in haar boek mogelijkheden voor helpende acties, waarvan er enkele zijn waar ik een rol in kan spelen: de spieren los (laten) maken, de controle loslaten, ‘oud zeer’ opruimen en opgekropte emoties uiten. De Vrij Leven / Aser-methode is hier uitstekend geschikt voor.

Mocht je geïnteresseerd zijn in zo’n traject dan nodig ik je van harte uit om een (gratis) kennismakingsgesprek bij me te boeken. Kijk voor meer informatie op: Vrij Leven

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.