nieuws

December 2020

Prijzen en zorgverzekering 2021

Laatst kreeg ik van een klant de vraag welke zorgverzekeraar de behandelingen bij Levenskracht massage-therapie vergoedt en waar ze eventueel op moest letten bij het zoeken naar een passend pakket. Het antwoord dat ik haar gaf is wellicht ook interessant voor jou:

mijn eerste advies is om op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen te kijken. Daar zie je welke verzekeraars in ieder geval afvallen omdat ze geen Chinese geneeswijzen vergoeden. Om het daarna helemaal zeker te weten is het verstandig om de verzekeraar zelf te bellen en te vragen of ze in 2021 prestatiecode 24105 vergoeden. Deze code staat voor Tuina massage-therapie. En weeg vervolgens af wat je aan aanvullende premie moet betalen en wat je er aan vergoeding (maximaal) voor terug krijgt.

 

Levenskracht massage-therapie zal geen prijsverhoging doorvoeren per 1 januari. Wel komt er in 2021 de mogelijkheid om een "strippenkaart" aan te schaffen: voor 5 behandelingen van 60 minuten betaal je dan € 320,- (ipv € 337,50) en een strippenkaart van 10 behandelingen van 60 minuten kost € 625,- (ipv € 675,-). Meer hierover, en de bijbehorende voorwaarden, binnenkort op de pagina Behandelingen en prijzen.

Lees meer »
November 2020

Met vlag en wimpel geslaagd!

In oktober schreef ik er al over, ik was geslaagd voor mijn praktisch eindexamen van de 2 jarige bijscholingsopleiding acupunctuur. Er bleef nog een laatste theorie-examen over en gisteren werd ik blij gemaakt met de cijfers die ik gehaald heb: het theorie-examen heb ik gehaald met een 9,1 en het praktisch eindexamen met een 9,2. Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee en ook trots op!

Omdat de opleiding als bijscholing is aangemerkt is het helaas zo, dat acupunctuur bij Levenskracht massage-therapie nog niet vergoed wordt. Het proces is opgestart om ook de goedkeuring als hoofdopleiding te krijgen. Ik hoop dan ook dat ik binnenkort kan starten aan de scriptie om aan de laatste verplichtingen te voldoen. Het onderwerp van de scriptie zal worden 'slaapproblematiek'. 

Lees meer »

Verhuizing!

Levenskracht massage-therapie verhuist!

Vanaf 4 januari 2021 zal mijn praktijk gevestigd zijn op Jean Monnetpark 19, 7336 BA Apeldoorn. Wat een prachtige ruimte ga ik daar krijgen. In het pand is een gezondheidscentrum en er zitten diverse andere therapeuten, die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan gezondheid. Ik zie uit naar een mooie samenwerking. Wil je alvast een kijkje nemen, met wie ik ga samenwerken? https://gezondheidscentrum-apeldoorn.nl/. Tot en met 18 december kun je nog bij me terecht op Edisonlaan 160. Ik hoop je snel te mogen begroeten!

Lees meer »
Oktober 2020

Geslaagd voor praktijkexamen acupunctuur!

Dinsdag 13 oktober ging ik met bibbers in de benen naar Amersfoort voor het praktijkexamen acupunctuur. Natuurlijk had ik me goed voorbereid, maar spannend blijft zo'n dag toch. Ik kreeg de casus van een mij onbekende vrouw, met de opdracht: laat zien wat je kunt. Heel erg spannend, omdat er mensen op je vingers meekijken terwijl je staat te behandelen, maar gelukkig ging het hartstikke goed en ben ik geslaagd! 

Er waren natuurlijk dingen die beter hadden gekund. Ik kreeg eerlijke feedback, er waren dingen in de volgorde van de aanpak die beter hadden gekund en ik was vergeten een hercontrole te doen. Ook kreeg ik mooie complimenten. De klant was heel blij met hoe ik haar en haar lichaam benaderde, ik prikte prettig en haar lijf had er baat bij merkte ze direct. Ik straalde rust en vertrouwen uit en communiceerde prettig. Nou, daar werd ik blij van natuurlijk!

Mag ik mij dan nu acupuncturist noemen? Nee, helaas, nog niet. Ik moet nog een deelexamen voor de theorie maken. En vervolgens staat er nog een scriptie op het programma. Betekent ook dat vergoeding door zorgverzekeraars nog niet van toepassing is. Maar toch fijn om deze belangrijke mijlpaal te hebben bereikt!

Van mijn lieve vriendin kreeg ik een kadootje met een knipoog: een doosje speldjes. Wees gerust, daar ga ik niet mee prikken hoor!

Lees meer »
September 2020

Annuleringsbeleid aangepast

Tijd: een waardevol iets. Als je bij Levenskracht massage-therapie een behandeling hebt, dan merk je dat ik de tijd voor je neem en er met mijn volle aandacht bij ben. Momenteel leven we in een vreemde tijd. En soms ook een lastige voor mij, als zzp'er, om mijn praktijk goed draaiende te houden. Soms is het nodig om af te zeggen, omdat je je niet fit voelt, of zit te wachten op de uitslag van een corona-test. Gezondheid en indammen van verspreiding van het virus voorop, uiteraard! Maar mocht er een andere reden zijn om een afspraak te annuleren of te verzetten, wil ik je vragen dat zo lang mogelijk van te voren te doen. Dan kan ik nog iemand anders blij maken met je plek. Het annuleringsbeleid heb ik iets aangescherpt. Meld je je meer dan 24 uur van te voren af, dan kan dat kosteloos. Afmelden of verzetten binnen 24 uur betekent dat 75% van het tarief van de afgesproken behandeling in rekening gebracht wordt, tenzij je zelf voor een vervanger zorgt en dat aan me meldt. Een 'no-show' wordt volledig in rekening gebracht. Niet perse leuk, dit soort voorwaarden, maar ik hoop op je begrip en je medewerking in dezen.

Lees meer »
Augustus 2020

Slaapproblemen

Slapen: wat kan het heerlijk zijn! Iedereen heeft wel eens een slechte nacht, maar als je kampt met slaapproblemen kan dat heel vervelend zijn. Lukt het je niet om in of door te slapen? Ben je de hele nacht aan het dromen? Wordt je steeds wakker? Of wordt je veel te vroeg wakker? Kortom, sta je 's morgens al moe op? Levenskracht massage-therapie kan helpen. Ik boek regelmatig goede resultaten en klanten hebben baat bij mijn behandelingen. Meer en meer ben ik mijn focus aan het leggen op het verhelpen van slaapproblemen, omdat goed slapen en kunnen uitrusten zo vreselijk belangrijk zijn om lekker in je vel te zitten. Zowel lichamelijk als geestelijk. Dus heb je een slaapprobleem, neem dan gerust contact om te zien of Levenskracht massage-therapie iets voor je kan betekenen. 

Lees meer »