nieuws

Januari 2019

Stoelmassages aangeboden

Stoelmassages zijn fijn, een heerlijk moment van ontspanning. Zeker als ze met enige regelmaat aangeboden worden, biedt het een goede uitlaatklep voor spanningen. Medewerkers hebben hier baat bij en het vergroot de betrokkenheid bij het werk. Daarnaast ben ik geen 'gewone' stoelmasseur. Als massage-therapeut kan ik meer bieden. Geen stoelmassage is bij mij hetzelfde. Zoveel als de tijd het toelaat, spits ik de massage toe op de individuele situatie en/of klachten van de medewerker. Daarmee kan ik niet alleen verlichting bieden aan de veel voorkomende nek- en schouderklachten, maar pas ik ook therapeutische grepen toe op bijvoorbeeld klachten zoals tenniselleboog, hoofdpijn of rugklachten. De massagetechnieken en -grepen die ik gebruik zijn gebaseerd op de Chinese geneeskunde vorm Tuina (spreek uit twiena)

Als stoelmasseur ben ik altijd op zoek naar bedrijven die geïnteresseerd kunnen zijn. Weet jij een bedrijf waar ik eens kan polsen voor interesse? Dan hoor ik graag van je. Mocht het tot een opdracht leiden, dan krijg je van mij een half uur ontspanningsmassage kado als dank!

Lees meer »

Ladies night bij Fit For Free

Woensdagavond 6 februari houdt Fit For Free aan de Vlijtseweg in Apeldoorn een ladies night. Levenskracht massage-therapie gaat daar samen met De Praktijk bij zijn! Je kunt bij onze stand terecht voor een heerlijke voet-behandeling, massage of huidverzorging tegen een heel vriendelijk bedragje van €10,-. Dit bedrag kan je weer terugverdienen, want je krijgt dan direct 4 kortingsbonnen van €2,50 mee, die je bij De Praktijk en Levenskracht massage-therapie kunt inleveren bij vervolgafspraken (1 per keer uiteraard). Dus: zin in een leuke avond met je vriendinnen? Neem ze mee naar de ladies night op 6 februari 2019 bij Fit For Free Vlijtseweg. Hou ook hun facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Lees meer »

Oplossing voor hielspoor en achillespeesproblemen

Wat had ik er een zin in: de eerste les van de acupunctuuropleiding die ik gisteren gestart ben! En terecht, het werd een hele leuke dag. Mijn vaste klanten weten het inmiddels wel, ik ben altijd bezig met het vergaren van meer kennis en kunde op mijn vakgebied. Nu ga ik een flinke verdiepingsslag maken in de acupunctuur. De eerste les ging over de basis: technieken, materialen, randvoorwaarden, wanneer niet te prikken etc. Daarnaast hebben we direct een heel nuttige praktijkervaring opgedaan: het ontspannen van de achillespezen door middel van acupunctuurnaalden. Biedt uitkomst bij hielspoor en achillespeesproblemen. Ook heel goed inzetbaar bij fanatieke sporters zoals hardlopers. Omdat ik zelf aan het linkerbeen een verkorte achillespees heb door een ongelukje in mijn jeugd had ik er zelf direct profijt van. Niet perse een heel prettige behandeling maar wel één met een groot effect! 

Heb je last van je achillespezen of last van hielspoor en wil je er vanaf, dan ben je bij mij aan het goede adres. 

Lees meer »

tong- en pols diagnose, waarom eigenlijk?

Therapeutische massages start ik steevast met de vraag of ik de tong mag bekijken en beide polsen mag voelen. Mijn klanten zijn dat inmiddels gewend, maar toch krijg ik regelmatig de vraag: waarom eigenlijk?

Het antwoord is eenvoudig: omdat ik daaruit relevante informatie over de actuele gezondheidssituatie kan halen. Het is eigenlijk nog niet zo lang geleden dat als je naar de huisarts ging, die met een spatel je tong zichtbaar maakte en 'zeg eens aaaaaa....' zei. Ook het voelen van de pols was heel gewoon bij de huisarts. Inmiddels is dat wat in de vergetelheid geraakt, mede door de inkorting van de tijd die een huisarts aan een patiënt mag besteden. 

Wat valt er dan zoal aan een tong te zien? Een bleke tong kan wijzen op interne kou of misschien zelfs bloedarmoede. Heb je tandindrukken op de rand van je tong? Kans is groot dat je dan erg moe bent. Is het puntje van je tong opvallend rood? Dan spelen er waarschijnlijk emotionele zaken. Al deze informatie helpt mij om de best passende massage te geven die je lichaam weer in balans kan brengen. 

Lees meer »
December 2018

Fijne feestdagen gewenst

Kerst en Oud&Nieuw staan weer voor de deur. Ik hoop dat dit een tijd van vreugde en dankbaarheid mag zijn voor je. Even terugblikken op afgelopen jaar en alvast vooruitkijken en nieuwe plannen maken. Levenskracht massage-therapie is tijdens de Kerstvakantie beperkt open en de beschikbare tijd is inmiddels al helemaal volgeboekt. Vanaf 9 januari 2019 heb ik weer ruimte voor nieuwe afspraken. Ik hoop je in het nieuwe jaar weer te mogen begroeten. Fijne feestdagen!

Lees meer »
November 2018

Vergoedingen zorgverzekeraars 2019

Nu het einde van 2018 nadert bekijken veel mensen opnieuw of hun zorgverzekering nog de wensen dekt en welke tarieven iedere zorgverzekeraar vraagt voor zijn pakketten. Sinds 1 oktober 2018 worden de therapeutische massages van Levenskracht massage-therapie (gedeeltelijk) vergoed in de meeste aanvullende pakketten. Dat kan een reden zijn om een aanvullend pakket bij te sluiten, zo je nog niet aanvullend verzekerd bent. Voor 2019 is het zaak extra goed op te letten welke dekking het aanvullende pakket biedt. Zoals het er nu naar uit ziet schrapen zorgverzekeraars CZ, OHRA en Nationale Nederlanden onder andere de Tuina massage-therapie uit hun dekking. Dat vind ik uiteraard heel spijtig, omdat ik geloof ik de kracht van Tuina massage-therapie en ik ook graag mijn diensten zo bereikbaar mogelijk maak voor zoveel mogelijk mensen. 

Misschien helpt het als er een grote groep mensen bezwaar maakt tegen deze keuze. Er is dan ook een petitie opgestart om aan te geven dat niet iedereen het eens is met die keuze. Wil je mee helpen deze zorgverzekeraars te laten weten dat ze hun keuze moeten herzien? Help dan door de petitie te tekenen. Hoe meer ondertekenaars, hoe sterker we staan!

https://vergoedcomplementair.petities.nl/

Lees meer »