5 levenselixers

Gepubliceerd op 9 december 2015 om 11:05

Gister alweer les 6 gehad, dit keer van Bert Bouwman. Belangrijk deel van de les ging over de 5 levenselixers: adem, water, (goede) voeding, zon en beweging. Over alle 5 valt zoveel te zeggen! Heb je een tekort in 1 of meer van de 5 dan raak je uit balans.

1) Adem: Ademen doen we allemaal, de hele dag door. Het eerste wat je doet als je ter wereld komt is ademen! Maar hoe goed adem je eigenlijk? Je adem regelt de balans tussen zuurstof en koolstofdioxide in je bloed, en die balans regelt weer vele vitale functies in je lijf. Wil je meer weten, dan kan ik je het boek 'Verademing' van Bram Bakker en Koen de Jong aanraden.

2) Water: hoeveel water drink jij eigenlijk per dag? Gewoon water, dus geen thee, koffie, fruitsappen etc, maar gewoon water (zonder bubbels!). Mijn ogen zijn goed geopend bij het lezen van het boek 'Water. Je bent niet ziek, je hebt dorst' van Dr. F. Batmanghelidj.

3) Voeding: nog zo'n onderwerp waar boeken over volgeschreven worden. Zoveel, vaak verschillende, adviezen. Een leuke site is www.5elementenvoeding.nl.

4) Zon: in de zomer is het zaak om zonnekracht je lijf in te krijgen. Lukt dat niet, dan heb je daar vaak in de winter last van, in de vorm van wintersomberheid. Ook bij je voedingskeuzes die je maakt is een goed uitgangspunt om te eten waar de zon op geschenen heeft, in het seizoen dat die zon er op schijnt. Dus boerenkool in de winter, en sla in de zomer!

5) Beweging: cruciaal voor je lymfesysteem. Stroming in je lijf is buitengewoon belangrijk voor het je happy voelen. Als je dat dan ook nog eens buiten in het zonnetje in de frisse lucht doet, dan sla je meteen 3 vliegen in 1 klap!

.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.