Belly-dancing

Gepubliceerd op 13 december 2022 om 13:23

De hele week kijk ik er naar uit, m’n nieuwe hobby op dinsdagochtend, waar ik ontzettend enthousiast over ben: buikdansen! Ik bak er geen hout van hoor, dat niet, maar ooooo wat vind ik het leuk.

Had ik afgelopen 2 jaar regelmatig last van een heup/hamstring blessure: tijdens de eerste lessen van buikdansen kwam ik erachter dat m’n ene heup amper meebeweegt en dat alles in heup- en bekkengebied vreselijk strak zat. Wat een verschil heeft dit wekelijkse uurtje gemaakt: ben van de stijfheid af, blessure behoort nu tot het verleden.

Wat mij betreft zou dit in het basispakket van de zorgverzekeraar moeten, dit is zo goed voor je lijf! Beweging in die ruggengraat, coördinatie van armen en benen die verschillende dingen doen, loslaten dat je hoofd snapt wat je lijf moet doen…. Pff het is echt werken, maar met een enorme stapel fun en lachen erbij. En koud zul je het niet hebben want je interne kachel gaat behoorlijk aan.

Zo fijn ook om met m’n vrouwelijke kant aan de slag te zijn. Sheila’s buikdansschool (https://www.sheilabuikdanscentrum.nl/ in Zutpen en Apeldoorn) beschrijft het prachtig: een vrouw zonder buik is als een hemel zonder sterren.  Wat een fantastisch motto!

 

PS: wees gerust: geen blote buiken tijdens de les hoor, wel heel leuke heupdoeken met belletjes die rinkelen!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.