Verbeteren van restklachten na ongeluk met massage-therapie

Je mag niet klagen, dat weet je echt wel, want je bent er gelukkig redelijk goed doorgekomen. Een poos geleden, misschien al wel jaren, was je betrokken bij een ongeluk. Je werd op de fiets aangereden. Of de auto waarin je meereed kwam na een flinke slippartij geparkeerd tegen een paal.

 

Na de aanvankelijke herstelperiode zijn de meeste van je klachten wel weg. Daar ben je blij mee. Toch zijn er wat klachten blijven hangen. Pijn in die knie, die je met name 's nachts lastig blijft vallen. Of een strak gevoel in je nek, waardoor je soms knallende hoofdpijn hebt. Er is wel mee te leven, dat wel, maar het is toch goed vervelend soms. Je zou wel willen dat het een graadje minder was. 

 

Je lichaam staat ALTIJD in de reparatiestand. Is altijd bezig om ervoor te zorgen dat jij kunt blijven functioneren. En ergens weet je wel dat er misschien nog wel verbetering mogelijk is, maar je hebt al zoveel geprobeerd, dat je de moed een beetje hebt opgegeven. Zeker als er gezegd is "dat je er maar mee moet leren leven".

 

De ervaring die ik met massage-therapie in mijn praktijk in Apeldoorn heb, is dat er bijna altijd verlichting van de klachten mogelijk is. Juist omdat je lichaam ALTIJD in de reparatiestand staat. De restklachten zijn de enige manier waarop je lichaam jou kan laten weten dat er nog ergens iets moet gebeuren. Dat er nog ergens aandacht heen mag. Maar het is soms lastig om signalen te begrijpen en om te weten hoe je je lichaam daarin kunt helpen. Want je lichaam kan het soms niet alleen en heeft je hulp nodig.

 

Mijn expertise ligt in het 'vertalingsproces' van lichamelijke signalen naar wat nog aandacht behoeft. Waar mag met stevige massage energie en weefsel weer geactiveerd worden? Waar mag met zachte aanraking het weefsel tot rust gebracht worden? Met welke woorden mag een gesprek over onverwerkte emoties op gang gebracht worden?

 

Een fijne samenwerking tussen jou en mij resulteert in een betere verbinding tussen jou en je lijf. Mogelijk verdwijnen je klachten niet helemaal, maar je verhoudt je op een andere manier tot de klachten waardoor ze minder opvallend aanwezig hoeven zijn.

 

Valt alles op te lossen? Helaas, dat natuurlijk niet. Hoe graag ik ook een verloren been er weer aan zou kunnen masseren, dat gaat uiteraard niet. Het is dan ook belangrijk dat we voor we een samenwerking aangaan uitgebreid spreken over je restklachten en over wat er gebeurd is. Plan een kennismakingsgesprek en we kunnen samen de invalshoeken en mogelijkheden inventariseren. Daarna besluiten we of we behandelingen gaan starten. Het gesprek verplicht je tot niets.

 

Is er een situatie met een letselschade zaak, dan is het soms mogelijk om de kosten te verhalen op de aansprakelijke partij. Ik heb meerdere klanten in mijn praktijk gehad, die deze mogelijkheid konden benutten. Dus vraag dit toch vooral na bij je letselschade advocaat of bij je rechtsbijstandsverzekering.

massage-therapie in Apeldoorn

Voorbeelden uit de praktijk

Een vrolijke meid wordt in haar middelbare school periode van de fiets afgereden. Er volgt een letselschade zaak, waarbij gelukkig de mogelijkheid bestaat om gemaakte kosten voor lichamelijk herstel te verhalen op de veroorzaker van het ongeluk.

Klachten bestaan uit niet meer kunnen concentreren, overgevoelig zijn voor prikkels van buitenaf en heel veel hoofdpijn. En daarmee ontstaat er een moeilijke sociale situatie voor iemand in die leeftijd, want 'gewoon' meedoen op school of leuke dingen doen met vrienden is er bijna niet meer bij. 

Mijn behandelingen richten zich op het kalmeren van het zenuwstelsel, het verlichten van druk in haar hoofd. Tijdens de behandelingen blijkt dat er thuis ook het nodige speelt. Dat kunnen uiten, helpt nog meer de druk uit haar systeem weg te nemen.

Er zijn best een flink aantal behandelingen nodig geweest. Maar als we afscheid van elkaar nemen weet ze veel beter wie ze is, wat ze aankan en daarmee staat ze zoveel sterker in haar schoenen. En kan ze de wereld, met al die prikkels, een stuk beter aan. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Al 8 maanden heeft ze er last van. Als ze zit doet haar stuitje pijn. De zomer ervoor is ze met haar slippers op een natte stoeptegel uitgegleden, zo op haar stuitje gevallen. Naast dat het een komisch gezicht was, ze kon er zelf ook wel om lachen, kon ze ook wel huilen, zoveel pijn deed het. Na een paar weken waren de blauwe plekken wel verdwenen, en de ergste pijn ook wel, maar toch kan ze nog altijd een restje pijn voelen. Vrij irritant.

Helaas beschik ik niet over röntgen ogen, dus of er daar een breuk of scheurtje ontstaan is kan ik niet zeggen. Feit is wel, dat zelfs als dat zo zou zijn, er toch geen gips omheen gezet had kunnen worden. Dat had dus nooit een oplossing kunnen zijn.

Wat dan wel? In overleg besluiten we tot een cranio sacraal aanpak. Met heel zachte handgrepen het lijf laten voelen, dat het mag ontspannen. En dat lukt. Ik voel haar heiligbeen en stuitje steeds verder zakken. We geven het lichaam de tijd. Na afloop van de behandeling gaat ze op de stoel zitten. Ze probeert de pijnlijke plek op de zoeken, maar wat ongelovig moet ze constateren dat ze hem niet meer voelt. Ik waarschuw haar, dat het lijf soms na enige tijd toch weer verstrakt en we misschien nog 1 of meerdere behandelingen er achteraan moeten plakken. Maar dat gebeurt niet, de pijn blijft weg. Zo mooi, wat je soms al met 1 behandeling kunt bereiken!