nieuws

Maart 2016

MassageVakbeurs

Vandaag een bezoek gebracht aan de MassageVakbeurs in Hoevelaken, een relatieve kleine beurs, maar daardoor des te leuker. Volop inspiratie opgedaan en fijne softcups gekocht waarmee je heel goed het bindweefsel kunt stimuleren. Leuke mensen ontmoet, altijd fijn om met mensen te spreken die ook vol passie zijn over masseren!

.

Lees meer »

Interne stage dag

Woensdag 9 maart was de interne stage dag van de Chinli therapeuten opleiding. 2e jaars en 3e jaar werden aan elkaar in duo's gekoppeld. Ieder had 1 cliënt in de ochtend en 1 in de middag. Zo had je per duo 4 cliënten die dag. Van iedere cliënt namen we een anamnese af door vragen te stellen en tong- en polsdiagnose. Daarna kwamen we gezamenlijk en getoetst door een docent tot een diagnose en een behandelplan. Tot slot kreeg de cliënt zijn eerste behandeling ter plaatse. Zo kregen we maag- en rugklachten, schouderklachten, fibromyalgie en herhaaldelijke longontstekingen te behandelen. Het was een intensieve en leerzame dag!

.

Lees meer »
Februari 2016

Huishoudbeurs 2016

Dinsdag 23 en woensdag 24 februari had ik het genoegen om met een team studiegenoten van Total Health op de huishoudbeurs Health Checks te mogen verzorgen. Dit was onderdeel van het VIP arrangement. De Health Check houdt in dat op traditioneel Chinese wijze door middel van pols- en tongdiagnose en wat vragen een beeld wordt gevormd van de onbalans in iemands lichaam. Aan het eind van het gesprek kregen mensen dan tips mee om het minst sterke element te versterken. Het waren intensieve dagen, maar wat een leuke mensen heb ik gesproken, en wat een fijne openhartige gesprekken. Top!

.

Lees meer »

Apeldoornse Midwinter Marathon

Vandaag een heel leuke dag gehad als masseur bij de Apeldoornse Midwinter Marathon. Met drie dames vertegenwoordigden we het masseurs team bij de dames kleedruimtes in de Heuvellaanschool. Het weer zat prima mee gelukkig. We masseerden lopers uit het hele land en er heerste een goede sfeer. Na afloop hieven we het glas (of eigenlijk blikje) met het hele massage team in Orpheus. Met een tevreden gevoel terug kijken op een geslaagde dag!

.

Lees meer »
Januari 2016

Pols- en Tongdiagnose

Wist je dat er ongelofelijk veel over je gezondheid 'verraden' wordt door je tong en je pols?
In de voorjaarsvakantie gaat Total Health, waar ik m'n opleiding tot Chinees therapeut volg, op de Huishoudbeurs Healthchecks aanbieden. En ik mag daaraan mee doen! Om ons goed voor te bereiden op dit leuke event, was er een extra trainingsdag in Breda georganiseerd. We hebben die dag elkaars tongen bestudeerd en elkaars polsen gevoeld, om te ontdekken waar kwaliteiten en waar zwakkere punten zitten. Zo kunnen we steeds beter de tips en tops uitlezen! Dus ga je naar de Huishoudbeurs? Zorg dat je ook zo'n leuke Healthcheck laat doen!

.

Lees meer »

Long & Dikke darm meridiaan les

De eerste les van 2016 hebben we de Long & Dikke darm meridiaan verder uitgediept. Welke on-balansen kunnen ontstaan in deze 2 bij elkaar horende meridianen en, belangrijker nog, welke massages kunnen we toepassen om de balans weer terug te vinden?

.

Lees meer »