nieuws

Juni 2017

Theorie examen achter de rug

Vrijdag 9 juni was het zover: het theorie examen van de opleiding tot Chinli Tuina massage-therapeut. In anderhalf uur heb ik me een zere arm zitten pennen. Naar mijn gevoel ging het goed, maar ik zal toch nog even moeten wachten tot het cijfer dat al of niet zal bevestigen. Van rust is nu nog even geen sprake, vrijdag 16 juni ga ik op voor het allerlaatste praktijk examen. Spannend! Duim je voor me?

.

Lees meer »

1000 bezoekers op mijn website!

Hoera! De 1000ste bezoeker heeft mijn website bekeken. Geweldig! En nu bezoek jij hem, dank daarvoor. Mocht je informatie missen of andere feedback willen geven, doe dat vooral! Ik hoor graag van je.

.

Lees meer »

laatste les van 3 jarige opleiding!

Dinsdag 30 mei jl had ik een bijzondere lesdag: de allerlaatste les van de 3 jarige opleiding tot Chinli-Tuina therapeut. Jammer en prachtig tegelijk! Ik heb een fijne en leerzame tijd achter de rug met mijn studiegenoten en tegelijkertijd heb ik zin in de toekomst. Nu nog even flink studeren voor de laatste examens half juni en dan hoop ik mijn diploma in ontvangst te mogen nemen!

.

Lees meer »
April 2017

www.mtbvankoningsveld.nl

Karin, Michiel, Iris en Etienne van Koningsveld zijn broers en schoonzussen die sinds een aantal jaren mountainbiken. Ze zijn nu een nieuwe, grote uitdaging aangegaan: de broers fietsen 17 juni de beruchte Merida Dutch Cross Country, een race tegen de klok om binnen 24 uur over de lengte-as (475! kilometer) van Nederland te mountainbiken.
De vrouwen gaan daarbij de sportverzorging op zich nemen. En daar mag ik een rol in vervullen: ze de basisbeginselen van de sportmassage aanleren. Gisteravond zijn we ermee begonnen en ik heb er alle vertrouwen in dat de dames de heren goed kunnen gaan ondersteunen.
Naast deze sportieve mega-uitdaging willen ze zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Kinderen van de Voedselbank. Een prachtige stichting die een goed maatschappelijk doel nastreeft; de armste kinderen in Nederland een steun in de rug geven. Op een verjaardag, met een kledingpakket, een dagje uit, lidmaatschap, enz. Fantastisch toch?
www.mtbvankoningsveld.nl biedt je alle informatie die je wilt hebben over hun grote avontuur!

.

Lees meer »

Laatste specialisatiemodule Chinli Tuina therapie

Dinsdag alweer de laatste module van het specialisatiejaar van Chinli Tuina therapie gestart. Deze module heet 'meridiaan palpatie' en verdiept het kunnen voelen van meridianen om zo nog beter te kunnen vaststellen welke disbalans er aanwezig is. Koen Vanderloock, de docent, inspireert en geeft zoveel verdieping van kennis en kunde, het is altijd een feest om les van hem te krijgen. Ik kijk alweer uit naar de volgende les!

.

Lees meer »

Workshop kindermassage bij Christoforus Kinderopvang

Vrijdag 30 maart was ik uitgenodigd bij Christoforus Kinderopvang om een workshop kindermassage te geven. Met een lekkere bak koffie of thee en om ons heen spelende kinderen bespraken we hoe je met kinder Tuina-massage de gezondheid van je kind kunt verbeteren en op peil houden. Ik legde een basis massage uit, we oefenden op elkaar en de kindjes de massage-technieken. En er was ruimte voor vragen en gezelligheid. Ik vond het erg gezellig en leuk om te doen en bedank daarom Christoforus Kinderopvang heel hartelijk!

.

Lees meer »