nieuws

December 2018

Fijne feestdagen gewenst

Kerst en Oud&Nieuw staan weer voor de deur. Ik hoop dat dit een tijd van vreugde en dankbaarheid mag zijn voor je. Even terugblikken op afgelopen jaar en alvast vooruitkijken en nieuwe plannen maken. Levenskracht massage-therapie is tijdens de Kerstvakantie beperkt open en de beschikbare tijd is inmiddels al helemaal volgeboekt. Vanaf 9 januari 2019 heb ik weer ruimte voor nieuwe afspraken. Ik hoop je in het nieuwe jaar weer te mogen begroeten. Fijne feestdagen!

Lees meer »
November 2018

Vergoedingen zorgverzekeraars 2019

Nu het einde van 2018 nadert bekijken veel mensen opnieuw of hun zorgverzekering nog de wensen dekt en welke tarieven iedere zorgverzekeraar vraagt voor zijn pakketten. Sinds 1 oktober 2018 worden de therapeutische massages van Levenskracht massage-therapie (gedeeltelijk) vergoed in de meeste aanvullende pakketten. Dat kan een reden zijn om een aanvullend pakket bij te sluiten, zo je nog niet aanvullend verzekerd bent. Voor 2019 is het zaak extra goed op te letten welke dekking het aanvullende pakket biedt. Zoals het er nu naar uit ziet schrapen zorgverzekeraars CZ, OHRA en Nationale Nederlanden onder andere de Tuina massage-therapie uit hun dekking. Dat vind ik uiteraard heel spijtig, omdat ik geloof ik de kracht van Tuina massage-therapie en ik ook graag mijn diensten zo bereikbaar mogelijk maak voor zoveel mogelijk mensen. 

Misschien helpt het als er een grote groep mensen bezwaar maakt tegen deze keuze. Er is dan ook een petitie opgestart om aan te geven dat niet iedereen het eens is met die keuze. Wil je mee helpen deze zorgverzekeraars te laten weten dat ze hun keuze moeten herzien? Help dan door de petitie te tekenen. Hoe meer ondertekenaars, hoe sterker we staan!

https://vergoedcomplementair.petities.nl/

Lees meer »

Praktijk ruimte aangeboden

Levenskracht massage-therapie houdt praktijk in 'de Praktijk' op Edisonlaan 160 te Apeldoorn. Dat bevalt me heel goed!

Er is ruimte voor nieuwe collega's, die werken aan welzijn en gezondheid van hun cliënten met het motto  “met helder en bewust verstand, gezond leven”. De praktijk biedt momenteel de disciplines pedicure, medische pedicure, podoloog, huidspecialist, schoonheidsspecialist en massage-therapie. Past jouw vakgebied hier goed bij en zoek je een huurruimte voor je praktijk? Neem dan contact op met Jacqueline Rijke,

06-55141170 voor meer informatie. 

Lees meer »
Oktober 2018

COOL

Vorige week had ik een heel leuk overleg met Gerrita Huisman over een nieuw fenomeen: COOL, Coaching op leefstijl. Gerrita is een coach die doorprikt tot de kern van de zaak en past dat in dit geval toe op overgewicht. COOL is 2-jarig leefstijlprogramma wat zich richt op voeding, beweging, stress, slaap, ontspanning en gedrag met als doel om duurzaam gewicht kwijt te raken en beter in je vel te komen. Tijdens die 2 jaar zijn er groepsbijeenkomsten en individuele sessies. En het mooie is: COOL wordt vanaf 1-1-2019 volledig vergoed in de basiszorgverzekering!  

Gerrita en ik onderzoeken momenteel of ik een rol kan spelen in de groepssessies. We zien daar wel mogelijkheden!

Dus wil je nu eens echt van die te grote maat af en ben je geïnteresseerd in COOL, kijk dan even op http://www.gerritahuisman.nl/overgewicht voor meer informatie en de voorwaarden.

Lees meer »

Vergoeding door zorgverzekeraar

Goed nieuws van Levenskracht massage-therapie! Vanaf 1 oktober 2018 worden mijn therapeutische behandelingen vergoed in het aanvullende pakket van zorgverzekeraars! 

Levenskracht massage-therapie is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong. Van therapeuten die zijn aangesloten bij de Zhong wordt de behandeling vergoed. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden: alle behandelaars voldoen aan de eisen gesteld door de zorgverzekeraars.

Voorwaarde voor (gedeeltelijke) vergoeding is wel dat je een aanvullende pakket* hebt, waarin je zorgverzekeraar Chinese geneeswijzen in de categorie alternatieve geneeswijzen heeft opgenomen. De meeste, maar niet alle verzekeraars, vergoeden Chinese geneeswijzen. Hoeveel maximaal wordt vergoed, per keer en per jaar, verschilt per zorgverzekeraar.

Je kunt dit zelf checken in de vergoedingenlijst op ZorgWijzer via https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen#vergoedingen

Hiermee worden mijn therapeutische behandelingen toegankelijk(er) voor een grotere groep mensen en daar ben ik heel blij mee. Dus heb je een lichamelijke klacht waar je van af wil, neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via de contact-button hiernaast, via 06-46062634 of via De Praktijk op de Edisonlaan, waar ik gevestigd ben.

Ik hoop je snel in mijn praktijk te mogen begroeten!

Lees meer »

Combi deal

De Praktijk, waar ik gevestigd ben, heeft een heel mooie aanbieding: drie behandelingen naar keuze voor maar € 75,-. Voor jezelf of om te delen. Diverse behandelingen om uit te kiezen: Ontspanningsmassage, Gezichtsbehandeling, Voetverzorging, Handverzorging en Voetreflexmassage. 
Deze actie is geldig van 1 oktober tot 31 december, dus drie maanden lang genieten. Kijk op www.depraktijk.nu of bel 055-5761080.

Lees meer »