Ladies only

Gepubliceerd op 24 augustus 2022 om 14:09

Even een bericht voor de moeders onder ons, en dan specifiek die moeders die sinds de bevalling last hebben van een zwakke bekkenbodem en/of zogenaamde ‘diastasis recti’ (een sjieke term voor een verwijde ruimte tussen de rechte buikspieren). Ik ‘ben’ er zo een. Of liever ‘was’ er zo een.

1 van de docenten van de massage-therapie opleiding zei regelmatig: “Je lichaam staat altijd in de reparatiestand”. Ja, ja, dacht ik toen, dat zal wel, maar niet voor mijn buik.  Die was ‘stuk’ door 2 zwangerschappen, waarbij ik 24 uur per dag gierende honger had en ik me vol vrat (en meer dan 30 kilo aan kwam).

Doodongelukkig werd ik van m’n buik, ik haatte hem. En nog ongelukkiger van de felicitaties dat ik weer zwanger was, tot wel 7 jaar na de geboorte van onze jongste. Ik overwoog een operatie maar vond de arts vreselijk onsympathiek, die liet ik echt niet aan mijn buik zitten. Op een gegeven moment gaf ik het op, ik zou de rest van m’n leven een bolletje als buik hebben. Ik sloot vrede met m’n buik.

Tot ik een paar weken geleden spontaan besloot een online programma van een Australische vrouw te kopen voor specifiek dit probleem en het versterken van de bekkenbodem.  En tot m’n eigen stomme verbazing: de oefeningen werken! Zelfs na 15 jaar na het ontstaan van de schade, ongelofelijk! De diastasis recti is verminderd tot de helft. En ik ben nog maar net begonnen!

Heb jij ook last van ‘lekkage’ tijdens lachen of sporten? Of kun je ook geen situps doen omdat je diastasis recti hebt? Er is hoop! Dit (Engelstalige) online programma kan ook jou wellicht helpen. Waar ik je daarnaast bij kan helpen is bij de ‘emotionele schade’ die in deze regio mogelijk een rol speelt. Om weer van je buik te gaan houden.

Wil je meer weten over deze schijnbaar onbespreekbare onderwerpen? En aan de slag gaan om weer Levenskracht in buik en bekken te ervaren? Maak dan gerust een afspraak, dan praten we als vrouwen onder elkaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.