Je wilt graag een kindje

Kinderwens

Je wilt graag een kindje. Het lijkt of 'iedereen' kinderen heeft. Maar bij jullie lukt het (nog) niet. Je overweegt de stap te zetten naar ziekenhuis of je bent al bezig met vruchtbaarheidsbehandelingen. Overweeg dan eens om meer in balans te komen via Tuina massage-therapie.

Een lichaam dat in balans is en vol levenskracht zit is een noodzakelijke voorwaarde om zwanger te kunnen worden. Samen zoeken we naar de bron van het probleem. Het kan zijn dat de klachten die je al jaren had in samenhang staan met je moeite om zwanger te worden. Tuina therapie kijkt naar het grotere geheel. Het zorgvuldig kijken naar je voeding en levensstijl is een deel van de aanpak.

Behandeling bij Levenskracht massage-therapie start met een uitgebreide intake, om zo de aanwezige disbalans te ontdekken. Die kan bij je partner, bij jezelf of bij jullie beide liggen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • onvoldoende, afwijkend of zich niet voortbewegend sperma
  • verklevingen in eileiders of baarmoeder
  • endometriose
  • PCO-syndroom
  • menstruatiestoornissen

 Daarna maken we een plan. Daarbij houden we rekening met eventuele behandelingen in het ziekenhuis. Aanpassing van voeding of levensstijl is soms ook nodig. Je zult merken dat je gaandeweg het traject lekkerder in je vel komt te zitten, waardoor de kans groter word dat je zwanger wordt.

 

Helaas kan massage-therapie niet altijd een oplossing bieden, net zo min als de reguliere geneeskunde dat altijd kan. In ons contact zal ik daar eerlijk over communiceren om geen valse hoop te wekken.

 

 Massage-Therapie

Voor prijzen zie het tabblad Behandelingen. 

Fertiliteitspakket: € 350,- voor 6 behandelingen, indien zo afgesproken

 

 

Behandelingen worden mogelijk (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. zie hiervoor Behandelingen en prijzen

 

Wat kun je verwachten?

In tegenstelling tot trajecten in het ziekenhuis of bij een fertiliteitscentrum bestaat de intake uitsluitend uit een uitgebreid vragenformulier. Er komen geen vervelende onderzoeken aan te pas. Mocht je ook onder behandeling in het ziekenhuis zijn (geweest), dan kunnen we aanvullend gebruik maken van die informatie. Op basis van de antwoorden maak ik een behandelplan, precies afgestemd op jouw situatie. In eerste instantie plannen we wekelijks een behandeling. Na ongeveer 4 behandelingen gaat de frequentie terug naar eens per 2 weken, dus 2 per menstruatiecyclus. Veelal zullen we deze plannen net na de menstruatie en net na de eisprong. Ben je onder behandeling bij het ziekenhuis dan houden we daar uiteraard rekening mee. 

Hou er rekening mee dat terug in balans komen niet geregeld kan worden 'met een druk op de knop'. Er zijn vaak 6 tot 9 menstruatiecycli nodig om goed in balans te komen. Tijdens het hele traject zul je merken dat je steeds iets meer in balans raakt. Dit merk je bijvoorbeeld aan dat je je fitter voelt. Of dat je minder buikpijn hebt tijdens je menstruatie. Of dat je ontlasting minder gaat stinken. Aan het begin van iedere afspraak bespreken we de veranderingen die je merkt in je lijf. Ook voel ik iedere afspraak je polsen en bekijk ik je tong. Daaruit haal ik informatie over je actuele balans. Zodat ik steeds de behandeling kan bijstellen aan de actuele stand van zaken.  

 

Wil je meer weten over hoe Tuina massage-therapie ingezet kan worden bij fertiliteitsproblemen?

Tijdens mijn studie heb ik het onderwerp uitgebreid bestudeerd en er mijn scriptie over geschreven. Deze werd door de docent met een 9 beoordeeld. Ik nodig je van harte uit om daar een kijkje in te nemen!

scriptie subfertiliteit Jessica Uljee
PDF – 2.0 MB 310 downloads