Behandelingen en Prijzen

Voor wie?

Voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren. Van kleine tot grote klachten, van acuut tot chronisch. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Wil je iemand een leuk en origineel kado geven? Geef dan een heerlijke massage kado! Kadobonnen zijn beschikbaar voor een half uur of een uur.

 

Wat is Tuina massage-therapie?

Tuina therapie is een geneeskunde-vorm uit het oude China. In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (meridianen), dat de levensenergie (Qi) bevat, vervoert en voedt. Deze levensenergie wordt in de Tuina bewerkt door technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen, kloppen etc. De therapeut gebruikt daarbij handen, vingers, vuisten en ellebogen. Zeg maar acupunctuur zonder naalden. Waar nodig kunnen gewrichtsmanipulaties worden uitgevoerd en zijn cupping, moxa(lamp), acupunctuurnaalden en guasha aanvullende behandelmethoden.

Met deze therapie is een heel scala aan klachten te behandelen/verbeteren, zoals hoofdpijn, spijsverteringsklachten, duizeligheid, ademhalingsklachten, vermoeidheid, overgangsklachten, lage rugpijn en menstruatieklachten.

 

Welke behandelingen?

Ik bied een aantal verschillende varianten behandelingen aan, zoals hieronder beschreven. Daarbij kan ik gebruik maken van technieken uit de sportmassage en de Tuina massage-therapie.  

 

Massage-Therapie voor enkelvoudig klachtenpatroon

Heb je vaak last van je rug? Of wil die knieblessure maar niet overgaan? Dan is deze variant van massage-therapie voor jou. Een enkele klacht (zoals bijvoorbeeld hielspoor, rugpijn, tenniselleboog of kniepijn) wordt aangepakt middels massage. Hierbij kan ook gebruik gemaakt worden van cupping,moxa, acupunctuurnaalden en guasha. Bij de eerste afspraak maken we een inventarisatie van de klacht en de mogelijke oorzaak. 

€ 45,- per behandeling (circa 45 minuten)

 

Massage-Therapie voor complex of chronisch klachtenpatroon

Soms is het direct duidelijk dat er meer aan de hand is. Omdat je al jaren met van alles loopt te tobben. Andere keren wil een klacht, zoals schouderpijn, maar niet overgaan, omdat er ook andere, ogenschijnlijk ongerelateerde klachten zijn, zoals ademhalingsproblemen, diabetes of spijsverteringsklachten. Dan is dit de variant voor jou. Deze therapie pakt zoveel mogelijk terug naar de de bron van klachten. Deze wordt aangepakt met krachtige massage technieken en acupunctuurnaalden, cupping, moxa en/of guasha. Vooraf maken we een inventarisatie van de klacht(en) en onderzoeken we waar disbalans aanwezig is in het lichaam die de klachten veroorzaakt. 

€ 80,- voor de eerste behandeling (circa 75 minuten), daarna

€ 65,- per behandeling (circa 60 minuten)

 

Massage-Therapie voor kinderen

Ook kinderen zitten soms niet helemaal lekker in hun vel. Bedplassen, angstig zijn, (buitensporig) boos gedrag, ook daar kan met massage-therapie verbetering worden verwacht. De massage leer ik aan de ouders/verzorgers aan, zodat die thuis verder kunnen gaan voor een sneller resultaat.

€ 45,- per behandeling (circa 40 minuten)

€ 120,- voor de eerste 3 behandelingen, indien zo afgesproken

Vergoeding door zorgverzekeraar

Goed nieuws van Levenskracht massage-therapie! Vanaf 1 oktober 2018 worden mijn therapeutische massage behandelingen vergoed in het aanvullende pakket van de meeste zorgverzekeraars!

Levenskracht massage-therapie is aangesloten bij beroepsvereniging NVTCG Zhong. Van therapeuten die zijn aangesloten bij de NVTCG Zhong wordt de behandeling meestal (deels) vergoed. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden: alle behandelaars voldoen aan de eisen gesteld door de zorgverzekeraars.

Voorwaarde voor (gedeeltelijke) vergoeding is wel dat je een aanvullende pakket* hebt, waarin je zorgverzekeraar Chinese geneeswijzen in de categorie alternatieve geneeswijzen heeft opgenomen. De meeste, maar niet alle verzekeraars, vergoeden Chinese geneeswijzen. Hoeveel maximaal wordt vergoed, per keer en per jaar, verschilt per zorgverzekeraar.

Je kunt dit zelf checken in de vergoedingenlijst op ZorgWijzer via https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen#vergoedingen

NVTCG Zhong registratienummer: 2016013

AGB code zorgverlener: 90105895

AGB code praktijk: 90065146

 

Chinese Geneeskunde wordt nog wel eens geassocieerd met 'medicijnen' gemaakt van dierlijke materialen, zoals de hoorn van neushoorn. Ik wil benadrukken dat ik in mijn praktijk absoluut niet hiermee werk. Eventuele kruiden die ik kan aanraden zijn plantaardig. 

 

 

Ontspanningsmassage

Heerlijke ontspanningsmassage om stress en ongemak kwijt te raken. Dit kan een lichaamsmassage zijn, maar ook een uitgebreide gezichtsmassage of een voet&onderbeen massage behoren tot de mogelijkheden!

€ 25,- voor 25 minuten

€ 37,- voor 40 minuten

€ 45,- voor 55 minuten

Niet vergoed door zorgverzekeraar

 

 

Wat kun je verwachten?

Afhankelijk van de aard van de klachten zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Voor een enkelvoudige klacht zijn enkele behandelingen vaak voldoende. Is de situatie complexer of chronisch, dan moet je denken aan 9 tot 12 behandelingen. Het meest resultaat wordt bereikt wanneer de eerste 3 à 4 behandelingen vrij kort op elkaar zitten, zeg binnen 2 à 3 weken. Daarna kan er vaak meer tijd tussen de behandelingen zitten zonder aan effect in te boeten. Aan het begin van iedere afspraak bespreken we de veranderingen die je merkt in je lijf. Ook voel ik iedere afspraak je polsen en bekijk ik je tong. Daaruit haal ik informatie over je actuele balans. Zodat ik steeds de behandeling kan bijstellen aan de actuele stand van zaken.  

 

Mijn behandelruimte is in 'De Praktijk' aan de Edisonlaan. Vooraf kun je even plaats nemen aan de tafel achter de balie, waar ik je ophaal. Mijn praktijkkamer straalt rust uit en bevordert ontspanning. Tijdens de behandeling probeer ik zo min mogelijk te praten, en ik adviseer klanten zelf ook zo min mogelijk te praten en zich te concentreren op hun lijf en wat ze voelen.

Ik heb een comfortabele elektrische massagetafel, handdoeken, dekens en verschillende oliën. Een stoelmassage behoort ook tot de mogelijkheden, indien dit vooraf wordt aangegeven. 

FAQ:

- kan ik pinnen? Ja, graag zelfs

- kan ik makkelijk parkeren? Ja, voor de deur is gratis parkeergelegenheid

- moet ik iets meenemen? Eigen handdoek meenemen mag, maar hoeft niet. Verder is het handig om makkelijk zittende kleding te dragen

 

Indien gewenst kan ik op locatie komen bij een behandeling van minimaal een uur. Hiervoor reken ik binnen Apeldoorn € 7,50 voorrijkosten en 19ct per kilometer. Er dient een verwarmde, aangename ruimte van ongeveer 3,5m bij 3,5m te zijn.

 

Water drinken

Tijdens de behandeling komen afvalstoffen vrij. Om deze zo snel mogelijk uit het lichaam af te voeren, krijg je na de behandeling een glas water voor vertrek. Wacht je met drinken dan kunnen de afvalstoffen weer “neerslaan” en de massage teniet doen. Tijdens het drinken kun je gelijk even bijkomen voordat je weer het verkeer in gaat. Ook kun je nog vragen stellen over de behandeling of de effecten. Het is verstandig ook daarna nog ruim water te drinken.