Behandelingen en Prijzen

Voor wie?

Voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren. Van kleine tot grote klachten, van acuut tot chronisch. Ook kinderen zijn van harte welkom! IN VERBAND MET HET CORONA COVID-19 VIRUS GELDT DAT JE GEEN VERKOUDHEIDSKLACHTEN, KOORTS OF ANDERE CORONA GERELATEERDE KLACHTEN MAG HEBBEN. OOK ALS JE EEN HUISGENOOT HEBT MET DEZE KLACHTEN MAG IK JE MOMENTEEL NIET BEHANDELEN. 

 

Ken je iemand met (chronische) klachten die je het gunt om daar op een positieve manier mee aan de slag te gaan? Een kadobon is een lief en origineel gebaar. Mogelijk voor ieder bedrag, ik maak de gepersonaliseerde bon graag op maat voor je.

 

Tuina massage-therapie en acupunctuur

Tuina therapie en acupunctuur zijn geneeskunde-vormen uit het oude China. In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (meridianen), dat de levensenergie (Qi) bevat, vervoert en voedt. Deze levensenergie wordt in de Tuina bewerkt door technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen, kloppen etc. De therapeut gebruikt daarbij handen, vingers, vuisten en ellebogen. Bij acupunctuur worden heel dunne naalden gebruikt om balans in de levensenergie terug te krijgen. Waar nodig kunnen ook gewrichtsmanipulaties worden uitgevoerd en zijn cupping, moxa(lamp) en guasha (zie extra info) aanvullende behandelmethoden. Voor acupunctuur ben ik momenteel nog in opleiding.

Met massage-therapie is een heel scala aan klachten te behandelen/verbeteren, zoals hoofdpijn, spijsverteringsklachten, duizeligheid, ademhalingsklachten, vermoeidheid, overgangsklachten, lage rugpijn en menstruatieklachten.

 

Een massage-therapie behandeling bij Levenskracht massage-therapie duurt een uur. Dat geeft voldoende tijd om de klachten grondig aan te pakken en heerlijk tot rust te komen. Ook is het mogelijk om een behandeling van 90 minuten te boeken. Naast de massage-therapie kan ik, in overleg, ook gebruik maken van het zetten van acupunctuurnaalden, guasha, cupping of moxa (zie extra info).

Om veilig te kunnen werken zullen we ons beiden aan een aantal regels moeten houden, zie Protocol corona COVID-19.

Massage-therapie Behandelingen

Kom in Balans therapeutische massage
Heb je een lichamelijke klacht, zoals bijvoorbeeld een zere schouder, een tenniselleboog, lage rugklachten, menstruatieklachten of knieklachten? Dan is deze behandeling geschikt om daar verbetering in te brengen. Spelen er nog andere dingen mee, zoals stress, slaapproblemen, (overwerkt) verdriet, rouw? Ook dan ben je bij Levenskracht massage-therapie aan het juiste adres.

In de behandelingen gaan we op zoek naar de veroorzaker of instandhouder van de klacht(en). Om de klacht te verhelpen zet ik massage-therapie in. Ook kan ik gebruik maken van een aantal aanvullende methoden zoals het zetten van acupunctuurnaalden, cupping, moxa en/of guasha. Na een aantal behandelingen evalueren we de veranderingen en besluiten we samen hoe verder te gaan. Vaak is er na enkele behandelingen al een grote verbetering te merken.

Tijdsduur behandeling: circa 60 minuten of 90 minuten.
Extra tijd geblokkeerd in de agenda voor je: 15 minuten.
Kosten: € 67,50 voor 60 minuten of € 100,- voor 90 minuten (mogelijk gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar)

Soms is een andere tijdsduur beter passend bij de situatie. In overleg is het mogelijk om een andere tijdsduur (en prijs) af te spreken. Neem daarvoor contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.

 

Kennismaking met de therapeutische massage van Levenskracht massage-therapie
Als je nog niet eerder bent geweest en kennis wilt maken met deze therapeutische massagevorm
Wil je onderzoeken wat Levenskracht massage-therapie voor je kan betekenen en eerst kennismaken voor je een behandeltraject ingaat? Dat kan. In een half uur kun je in het kort je klachten uitleggen en alle vragen stellen die je hebt. Ook geef ik je een korte massage van ongeveer 15 minuten, zodat je kunt voelen hoe mijn massage aanvoelt. Zo kun je in korte tijd een beeld vormen op basis waarvan je kunt besluiten al dan niet een behandeltraject in te gaan.

Deze variant is niet online te boeken. Om een kennismakingsafspraak te maken, neem contact op via: 06-46062634 (bellen of whats-app) of via jessica@levenskrachtmassage.nl

Tijdsduur massage: circa 15 minuten.
Tijd geblokkeerd in de agenda voor je: 30 minuten.
Kosten: € 15,- (Niet vergoed door je zorgverzekeraar)

 

Kom in Balans therapeutische massage Strippenkaart

Nieuw is de mogelijkheid om een (persoonlijke) strippenkaart te kopen. Voor 5 behandelingen van 60 minuten betaal je dan € 320,- (ipv € 337,50) en een strippenkaart van 10 behandelingen van 60 minuten kost € 625,- (ipv € 675,-). Voor 5 behandelingen van 90 minuten is de prijs € 465,- (ipv € 500,-).

Er zijn wel enkele spelregels: de kaart is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar, de strippenkaart is geldig tot en met 6 maanden na een prijswijziging, je kunt maximaal 1  kortingsbon/kadobon gebruiken in combinatie met de aanschaf van een strippenkaart,  verder niet in combinatie met andere acties, (uitsluitend) bij overlijden of verhuizen naar verder dan 30 minuten van Apeldoorn is het mogelijk het restant bedrag retour te ontvangen onder aftrek van genoten behandelingen tegen de toen geldende normale prijs.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Mijn therapeutische massage behandelingen worden (deels) vergoed in het aanvullende pakket van veel zorgverzekeraars.

Levenskracht massage-therapie is voor Tuina massage-therapie aangesloten bij beroepsvereniging NVTCG Zhong. Van therapeuten die zijn aangesloten bij de NVTCG Zhong wordt de behandeling meestal (deels) vergoed. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden: alle behandelaars voldoen aan de eisen gesteld door de zorgverzekeraars.

Voorwaarde voor (gedeeltelijke) vergoeding is wel dat je een aanvullende pakket hebt, waarin je zorgverzekeraar Chinese geneeswijzen, en daarvan specifiek Tuina massage-therapie (prestatiecode 24105), in de categorie alternatieve geneeswijzen heeft opgenomen. De meeste, maar niet alle verzekeraars, vergoeden Chinese geneeswijzen, en daarvan vergoedt een deel ook de Tuina massage-therapie. Hoeveel maximaal wordt vergoed, per keer en per jaar, verschilt per zorgverzekeraar.

Je kunt dit zelf checken in de vergoedingenlijst op ZorgWijzer via https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen#vergoedingen

Let op dit is een globaal overzicht waaraan geen rechten ontleend kunnen worden. Check vooraf met je eigen zorgverzekeraar of het vergoed wordt, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan! Het gaat hier om prestatiecode 24105, Tuina massage-therapie. Van de volgende zorgverzekeraars is het in ieder geval zeker dat ze de behandelingen niet vergoeden, ondanks dat het overzicht suggereert van wel: CZ, Nationale-Nederlanden, Ohra, Zorg en Zekerheid

NVTCG Zhong registratienummer: 2016013

Aangesloten bij KAB

Voor alle duidelijkheid: ik val niet onder de vergoeding voor acupuncturist.

 

 

Chinese Geneeskunde wordt nog wel eens geassocieerd met 'medicijnen' gemaakt van dierlijke materialen, zoals de hoorn van neushoorn. Ik wil benadrukken dat ik in mijn praktijk absoluut niet hiermee werk. Eventuele kruiden die ik kan aanraden zijn plantaardig. 

 

Praktisch

Wat kun je verwachten?

Afhankelijk van de aard van de klachten zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Voor een enkelvoudige klacht zijn enkele behandelingen vaak voldoende. Is de situatie complexer of chronisch, dan moet je denken aan 9 tot 12 behandelingen. Het meest resultaat wordt bereikt wanneer de eerste 3 à 4 behandelingen vrij kort op elkaar zitten, zeg binnen 2 à 3 weken. Daarna kan er vaak meer tijd tussen de behandelingen zitten zonder aan effect in te boeten. Aan het begin van iedere afspraak bespreken we de veranderingen die je merkt in je lijf. Ook voel ik iedere afspraak je polsen en bekijk ik je tong. Daaruit haal ik informatie over je actuele balans. Zodat ik steeds de behandeling kan bijstellen aan de actuele stand van zaken.  

 

Wat beloof ik je?

Gedurende de behandeling is mijn aandacht onverdeeld bij jou en jouw gezondheid. Ik geef je eerlijke uitleg over de mogelijkheden en onmogelijkheden die ik zie en ik schep eerlijke verwachtingen. Ik werk altijd op maat, ik werk niet met standaardbehandelingen of protocollen en daarmee zijn twee behandelingen nooit hetzelfde. Samen met jou zoek ik naar verbanden tussen verschillende klachten en/of gebeurtenissen. Ik ben voortdurend aan het bijscholen en lees vakinformatie om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden en uit te breiden. Daarnaast raadpleeg ik regelmatig collega’s en docenten om me scherp te houden en andere invalshoeken te zoeken. En uiteraard zorg ik ervoor dat ik voldoe aan alle wettelijke eisen die aan mij als therapeut en aan mijn praktijk worden gesteld.

 

Praktische informatie

Mijn behandelruimte is te Jean Monnetpark 19, 7336 BA Apeldoorn, op de eerste verdieping (trap)). Vooraf kun je even plaats nemen in de wachtruimte, waar ik je ophaal. Mijn praktijkkamer straalt rust uit en bevordert ontspanning. Tijdens de behandeling probeer ik zo min mogelijk te praten, en ik adviseer klanten zelf ook zo min mogelijk te praten en zich te concentreren op hun lijf en wat ze voelen.

Ik heb een comfortabele elektrische massagetafel, handdoeken, dekens en verschillende oliën. Een stoelmassage behoort ook tot de mogelijkheden. 

FAQ:

- kan ik pinnen? Ja, graag zelfs

- kan ik makkelijk parkeren? Ja, voor de deur is gratis parkeergelegenheid

- wat neem ik mee? Een grote (bad)handdoek of beddenhoes om op te liggen. Indien gewenst een dekentje. Verder is het handig om makkelijk zittende kleding te dragen

 

Indien gewenst kan ik op locatie komen bij een behandeling van minimaal een uur. Hiervoor reken ik binnen Apeldoorn € 7,50 voorrijkosten en 19ct per kilometer. Er dient een verwarmde, aangename ruimte van ongeveer 3,5m bij 3,5m te zijn.

 

Annulering
Afspraken kunnen uitsluitend minimaal 24 uur tevoren kosteloos worden geannuleerd of verzet. Annuleer of verzet je een afspraak binnen 24 uur, dan wordt 75% van het tarief van de geplande behandeling in rekening gebracht, tenzij je zelf voor een vervanger zorgt en dat bij me meldt. Bij een ‘no show’ wordt het gehele tarief van de geboekte behandeling in rekening gebracht.

 

Water drinken

Tijdens de behandeling komen afvalstoffen vrij. Om deze zo snel mogelijk uit het lichaam af te voeren, krijg je na de behandeling een glas water voor vertrek. Wacht je met drinken dan kunnen de afvalstoffen weer “neerslaan” en de massage teniet doen. Tijdens het drinken kun je gelijk even bijkomen voordat je weer het verkeer in gaat. Ook kun je nog vragen stellen over de behandeling of de effecten. Het is verstandig ook daarna nog ruim water te drinken.