nieuws

November 2015

Cupping

Vandaag hadden we weer les in cupping van Koen van der Loock. Mijn eigen ervaring is dat cupping goed kan helpen tegen plaatselijke spierknopen.
Cupping therapie of vacuümtherapie is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

Lokaal ontstaat er een lichtere of donkerder verkleuring van de huid. Hoe donkerder de huid kleurt, hoe groter de stagnatie op die plek was. Deze verkleuring is geen blauwe plek vanwege gescheurde bloedvaten, maar dit zijn afvalstoffen die losgeweekt worden. De plek is meestal ook niet pijnlijk.

.

 

Lees meer »

Wim Hof, de 'iceman' workshop

Workshop gedaan bij de iceman Wim Hof, wauw! Tijdens de ademhalingsoefeningen voelde ik allerlei tintelingen in m'n lijf, met name mijn armen, heel bijzonder. Het ijsbad was eigenlijk goed te doen! Top ervaring!

Wil je meer weten over Wim Hof, check dan www.innerfire.nl

Lees meer »
Oktober 2015

Les van Willem Hartog

Les 3 alweer achter de rug. Met een voor mij nieuwe docent: Willem Hartog. Altijd leuk om weer een nieuwe invalshoek mee te krijgen!

Willem heeft een eigen praktijk in Hoorn. zie http://www.acupunctuur-hoorn.nl/ als je meer over hem wilt weten.

Lees meer »
September 2015

Opleiding is weer gestart!

Vandaag de eerste opleidingsdag van jaar 2 van de Chinli-Tuina opleiding bij Total Health gehad. Het was weer een heel inspirerende dag! Het onderwerp was hoofdpijn dit keer, interessant!

.

Lees meer »