nieuws

Januari 2016

Pols- en Tongdiagnose

Wist je dat er ongelofelijk veel over je gezondheid 'verraden' wordt door je tong en je pols?
In de voorjaarsvakantie gaat Total Health, waar ik m'n opleiding tot Chinees therapeut volg, op de Huishoudbeurs Healthchecks aanbieden. En ik mag daaraan mee doen! Om ons goed voor te bereiden op dit leuke event, was er een extra trainingsdag in Breda georganiseerd. We hebben die dag elkaars tongen bestudeerd en elkaars polsen gevoeld, om te ontdekken waar kwaliteiten en waar zwakkere punten zitten. Zo kunnen we steeds beter de tips en tops uitlezen! Dus ga je naar de Huishoudbeurs? Zorg dat je ook zo'n leuke Healthcheck laat doen!

.

Lees meer »

Long & Dikke darm meridiaan les

De eerste les van 2016 hebben we de Long & Dikke darm meridiaan verder uitgediept. Welke on-balansen kunnen ontstaan in deze 2 bij elkaar horende meridianen en, belangrijker nog, welke massages kunnen we toepassen om de balans weer terug te vinden?

.

Lees meer »
December 2015

Bijscholing onderwerp knie

Afgelopen zaterdag een intercollegiale bijscholing gevolgd van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage, met als onderwerp de knie. Eerst werd de theorie herhaald, welke structuren bestaat de knie uit, en welke blessures kunnen er optreden? Daarna herhaalden we uitgebreid de functietesten, waarmee je als sportmasseur kunt testen waar het probleem precies zit. Daarmee kun je dan bepalen of je moet doorverwijzen, of dat de sportmasseur het juiste adres is. Tot slot hebben we geoefend met het aanleggen van een preventieve tape. Nuttige en leuke middag!

.

Lees meer »

Menstruatie problemen?

Gister ook uitgebreid les gehad over welke problemen er kunnen zijn op het gebied van menstruatie. Verschillende soorten pijnklachten hebben we besproken en we hebben een goede behandeling geleerd die veel van deze klachten kunnen weg nemen. Dus heb je vaak last van PMS, pijn voor, tijdens of na de menstruatie? Dan is een gecombineerde rug en buik massage iets voor jou!

.

Lees meer »

5 levenselixers

Gister alweer les 6 gehad, dit keer van Bert Bouwman. Belangrijk deel van de les ging over de 5 levenselixers: adem, water, (goede) voeding, zon en beweging. Over alle 5 valt zoveel te zeggen! Heb je een tekort in 1 of meer van de 5 dan raak je uit balans.

1) Adem: Ademen doen we allemaal, de hele dag door. Het eerste wat je doet als je ter wereld komt is ademen! Maar hoe goed adem je eigenlijk? Je adem regelt de balans tussen zuurstof en koolstofdioxide in je bloed, en die balans regelt weer vele vitale functies in je lijf. Wil je meer weten, dan kan ik je het boek 'Verademing' van Bram Bakker en Koen de Jong aanraden.

2) Water: hoeveel water drink jij eigenlijk per dag? Gewoon water, dus geen thee, koffie, fruitsappen etc, maar gewoon water (zonder bubbels!). Mijn ogen zijn goed geopend bij het lezen van het boek 'Water. Je bent niet ziek, je hebt dorst' van Dr. F. Batmanghelidj.

3) Voeding: nog zo'n onderwerp waar boeken over volgeschreven worden. Zoveel, vaak verschillende, adviezen. Een leuke site is www.5elementenvoeding.nl.

4) Zon: in de zomer is het zaak om zonnekracht je lijf in te krijgen. Lukt dat niet, dan heb je daar vaak in de winter last van, in de vorm van wintersomberheid. Ook bij je voedingskeuzes die je maakt is een goed uitgangspunt om te eten waar de zon op geschenen heeft, in het seizoen dat die zon er op schijnt. Dus boerenkool in de winter, en sla in de zomer!

5) Beweging: cruciaal voor je lymfesysteem. Stroming in je lijf is buitengewoon belangrijk voor het je happy voelen. Als je dat dan ook nog eens buiten in het zonnetje in de frisse lucht doet, dan sla je meteen 3 vliegen in 1 klap!

.

Lees meer »
November 2015

Internationaal Therapeut Beurs

Zondag met een goede vriendin en collega-therapeut naar de Internationaal Therapeut beurs in Apeldoorn geweest. Wat een fijne dag! Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Kon het niet laten om ook wat fijne spulletjes te kopen, onder andere een wax om mee te masseren.

.

Lees meer »