nieuws

April 2017

Laatste specialisatiemodule Chinli Tuina therapie

Dinsdag alweer de laatste module van het specialisatiejaar van Chinli Tuina therapie gestart. Deze module heet 'meridiaan palpatie' en verdiept het kunnen voelen van meridianen om zo nog beter te kunnen vaststellen welke disbalans er aanwezig is. Koen Vanderloock, de docent, inspireert en geeft zoveel verdieping van kennis en kunde, het is altijd een feest om les van hem te krijgen. Ik kijk alweer uit naar de volgende les!

.

Lees meer »

Workshop kindermassage bij Christoforus Kinderopvang

Vrijdag 30 maart was ik uitgenodigd bij Christoforus Kinderopvang om een workshop kindermassage te geven. Met een lekkere bak koffie of thee en om ons heen spelende kinderen bespraken we hoe je met kinder Tuina-massage de gezondheid van je kind kunt verbeteren en op peil houden. Ik legde een basis massage uit, we oefenden op elkaar en de kindjes de massage-technieken. En er was ruimte voor vragen en gezelligheid. Ik vond het erg gezellig en leuk om te doen en bedank daarom Christoforus Kinderopvang heel hartelijk!

.

Lees meer »
Maart 2017

Gewoon Happy Lady's Event

Vrijdag 17 maart was er een leuk Event bij Gewoon Gastvrij in samenwerking met Happy You workshops. Allerlei stands waren gevuld met tassen, lekkernijen, kleding, fotografie etc. En ik had een mooi plekje met een massagestoel, waar ik mensen heerlijke ontspanningsmassages mocht geven. Dat is nog eens ontspannen het weekend in gaan! Ik heb leuke reacties gekregen en mooie complimenten. Dank aan Karlijn van Gewoon Gastvrij en Olga van Happy You Workshops voor de organisatie!

.

Lees meer »

Workshop Tuina therapie bij menstruatie- en vruchtbaarheidsklachten

Sarah Pritchard, een Tuina therapeute, schrijfster en docente uit Londen, was voor een tweedaagse workshop in Nederland. Ik heb me direct ingeschreven! Niet alleen was ik al fan van haar boek over Tuina, maar het onderwerp 'Tuina therapie bij menstruatie- en vruchtbaarheidsklachten' past helemaal geweldig bij de scriptie die ik aan het schrijven ben. Sarah is een buitengewoon gepassioneerde inspiratiebron! Ze snapt zo de kern van waar het om draait bij Tuina: echt contact tussen de energie van masseur en gemasseerde. Ze heeft ons een prachtige massage aangeleerd en heel veel tips gegeven waar op te letten bij het behandelen van deze klachten. Daarnaast is zij gewoon over de kleding heen te masseren, wat voor mij niet gebruikelijk was. Het bevalt me goed en dat geeft me weer meer mogelijkheden voor behandelingen. Ik kijk met plezier op deze prachtige dagen terug!

.

Lees meer »

Interne stagedag

Zaterdag 11 maart was de interne stagedag van Total Health. 2e jaars en 3e jaars werden in koppels geplaatst en iedereen nam een cliënt mee. We oefenden in het vragen stellen om te achterhalen waar een mogelijke disbalans zit en in het TCM diagnose stellen via tong en pols. Daarna maakten we een behandelplan en kregen daarbij feedback en advies van de docent (Koen Vanderloock). Tot slot kreeg de cliënt de eerste behandeling daar ter plaatse. Het was een leuke en leerzame dag!

.

Lees meer »

Zen.nl

Vanaf april hou ik op de woensdagavond praktijk bij zen.nl te Apeldoorn! Van buiten een saai kantoorpand, van binnen een oase van rust! Ik ben helemaal verliefd geworden op de sfeer die Tara en Dieter van zen.nl Apeldoorn hebben weten te creëren. Vanaf april kun je die sfeer ook proeven door bij mij een behandeling te op woensdagavond. Kom het ervaren!

Het adres van zen.nl Apeldoorn is Prins Willem Alexanderlaan 403, 7311 SX Apeldoorn. Het pand staat net achter het Randstad gebouw, vlak bij het spoor. Je vindt zen.nl op de begane grond.

Lees meer »