Cupping

Cupping is een aanvullende techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat ze omhoog staan. Daarmee ontstaat er ruimte in de lagen direct onder de huid voor meer doorbloeding, waardoor meer bouwstoffen worden aangevoerd en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. De werking kan bij vastzittende spieren enorm krachtig zijn. Er kunnen blauw-paarsige afdrukken ontstaan, te vergelijken met een blauwe plek. Deze trekken met enkele dagen weer weg.

Guasha

Guasha therapie is een eeuwenoude Chinese schraapmethode. Het schrapen over de huid met een speciaal geslepen steen van bijvoorbeeld Jade zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het doel is om door middel van Guasha een betere doorstroming en doorbloeding op gang te brengen. Lokale pijnklachten kunnen hier enorm door verbeteren.

 

 

Moxa

Moxa is een andere naam voor bijvoetskruid (aremisia vulgaris). Van dit gedroogde kruid word korreltjes gerold ter grootte van een rijstkorrel en deze worden 1 voor 1 op de huid gelegd en aangestoken. De korrel wordt gedoofd voordat het vuur de huid raakt. Ook bestaan er ‘sigaartjes’ van moxa, die boven de huid worden gehouden. Moxa geeft tijdens het branden een straling af, die te vergelijken is met infrarode straling. De warmte van de moxa dringt diep door tot in het acupunctuurpunt of de meridiaan. Een vergelijkbare werking heeft de moxalamp, die een groter gebied verwarmt en bestraalt. Heerlijk op de onderrug of voeten.