Guasha

Guasha therapie is een eeuwenoude Chinese schraapmethode. Het schrapen met een speciaal geslepen steen van bijvoorbeeld Jade samen met de werking van speciale kruidenolie zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het doel is om door middel van Guasha een betere doorstroming en doorbloeding op gang te brengen ter verbetering van pijnklachten.

 

Cupping

Cupping is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat ze omhoog staan. Daarmee ontstaat er ruimte in de huid om afvalstoffen af te voeren. De werking kan bij blokkades zeer krachtig zijn. Er kunnen blauw-paarsige afdrukken ontstaan, te vergelijken met een blauwe plek. Deze trekken met enkele dagen weer weg en het is beter om deze uit direct zonlicht te houden.

 

Moxa

Moxa is een andere naam voor bijvoetskruid (aremisia vulgaris). Van dit gedroogde kruid wordt een korreltje gerold ter grootte van een rijstkorrel en deze wordt op de huid gelegd en aangestoken. Uiteraard wordt de korrel gedoofd voordat het vuur de huid raakt. Ook bestaan er ‘sigaartjes’ van moxa, die boven de huid worden gehouden. Moxa geeft tijdens het branden een straling af, die te vergelijken is met infrarode straling (het heeft een iets ander spectrum). De warmte van de moxa dringt diep door tot in het acupunctuurpunt of de meridiaan. Een vergelijkbare werking heeft de moxalamp, die een groter gebied verwarmt en bestraalt.